PCOS
Ahojte žienky, na MK som nová, idem si k Vám po radu, keďže to asi očakávam od tejto komunity. Mám 31 rokov a s manželom sa snažíme o bábätko 2 roky aj 4 mesiace. Je to dosť dlhá doba, viem. Mám PCOS, užívam Siofor a už som voči môjmu lekárovi skeptická. Preto si idem po radu, či je dôležité mu napr. oznámiť, že chceme ísť do centra na konzultáciu, jednoducho sa len informovať o možných postupoch, chcela by som to stihnúť (konzultáciu) ešte v tomto roku, pretože mi to nedá spávať. Predvčerom som si robila test po clostyllbegite, potvrdenej ovulácii a test opäť negatívny. Manžel absolvoval vyšetrenie soermiogramu v septembri, nebola to žiadna katastrofa. Čo myslite, ísť do tej konzultácie ? Po pravde už mi je z toto tak smutno, že moja hlava a srdce mi kazu, aby sme šli fo centra a tam to vyjde. Ďakujem a ospravedlňujem sa za tak dlhu správu. 🙏🏼🩷
@saravargova35 určite by som šla do centra, vyše dvoch rokov je dosť dlha doba, my sme tiež išli, ovulaciu som vôbec nemavala, najprv 2 roky snaženia a chodenia k dr keď som bola s ex, išli sme do centra, on problém ja problém a odporúčali ivf. Neskôr sme sa rozlíšili, neskôr som si našla terajšieho partnera, keď sme sa rozhodli zw chceme bábätko tak samozrejme další rok prešiel lebo žiadna ovulacia, šli sme nakoniec do car, on mal spermie ok, ja som ovulaciu nemavala, dali mi letrozol, gonasi, boli sme na iui, na prvý raz to vyšlo 😍
Po skúsenostiach s gynekológmi by ma absolútne netrápilo, čo si pomyslí. Mal šancu pomáhať. Nepomohol. Je úplne v pohode, že hľadáš pomoc inde.

@saravargova35 určite odporúčam konzultáciu v car. My sme išli hneď ja som ani nečakala rok vedela som že je s PCOS problém tak som išla. Cesta za bábätkom trvala 3 roky nakoniec..
Nemusíš nič hovoriť gynekológovi niekedy je lepšie to riešiť po svojom. Pretože gynekológ má často preferencie a pošle ta do centra s ktorým môže mať zmluvu alebo tak. Takze radšej si výberte centrum podľa recenzií a skúsenosti. Držím palce 🙂