icon

Podarilo sa vám otehotnieť aj mimo plodných dní?

siskaa86
13. apr 2025

Ahoj..chcem sa spýtať žien ktoré si sledujú plodné dní.. podarilo sa dieťa aj mimo plodných dní?

Strana
z2
shee11
13. apr 2025

Mimo plodných dni sa otehotnieť nedá, otázka znie, kedy si ty myslíš, že máš plodné dne a kedy sú naozaj. Ovulácia je 24, výnimočné aj 48 h., spermie v plodných dňoch vedia prežiť 3-5 dní. Ti je Max. 7 dní. Ak vieš tieto spoľahlivo určiť, tak mimo nich neotehotnies, nie je to biologicky možné.

diewcatqoo
13. apr 2025

Mimo plodnych dni sa ti nezadari, lebo na to, aby sa vajicko uvolnilo a oplodnilo, musi byt ovulacia. Ked si sledujes ovulaciu (ale vazne sledujes, nielen podla appky v telefone), tak by si toto mohla vediet. Ale je mozne, ze sa ti ovulacia moze niektory mesiac posunut. To znamena, ze namiesto obvykleho napr. 14. dna pride v 10. den.

sara07
13. apr 2025

zrejme myslíš tú vypočitané dané čísla ,
kludne môžeš mať ovulaciu posunutu alebo inokedy , su baby čo otehotneli prvy den menzesu alebo pred,

siskaa86
autor
13. apr 2025

@diewcatqoo ako ju najlepšie sledovať?

sara07
13. apr 2025

@siskaa86 máš testy na to

shee11
13. apr 2025

Symptotermalna metóda sleduje viac príznakov plodnosti, bazalnu teplotu, hlien, krcok. Sú na to aj víkendové kurzy. https://www.lpp.sk/ponuka/produkt/7-prirucka-st...
Ďalšia metóda je Creightonský model https://www.plodar.sk/crms/

siskaa86
autor
13. apr 2025

@sara07 sledujes podla nich?

spongebob1
13. apr 2025

@sara07 Ved to je hlupost. Cez menstruaciu sa neda otehotniet. To ako keby si tvrdila, ze ked prsi behas pomedzi kvapky a si sucha.

sara07
13. apr 2025

@spongebob1nie , máš posunut ovuláciu , je to málo pravdepodobné ale aj cez menšturuaciu sa dá otehotniet
ja som otehotnela den pred menzesom ..
tie plodné / neplodné dni funguju len pri pravidelnom 28 dnovom cykle , čo ja nemám ani jedno ani som nemala
je to extrémne nízka šanca ale je proste

sara07
13. apr 2025

@siskaa86 nie, ja už dalšie deti nechcem

zuzanaete
13. apr 2025

@sara07 Otehotnela si jedine takden pred predpokladanym menzesom. Proste si mala posunutu ovulaciu.Ak by si neotehotnela, tak by prisla ovulacia neskor a tvrdila by si, ze ti menstruacia meskala.Ak by realne doslok otehotneniu den pred menzesom, tak to by znamenalo mat lutealnu fazu 1 den a to by vajicko neprislo ani len do maternice. Takze neda sa otehotniet den pred menzesom. Iba pred ocakavanym, ked clovek nema riadne odaledovanu ovulaciu. A to je velky rozdiel.

zuzanaete
13. apr 2025

Otehotniet sa da iba cez ovulaciu. Spermie vedia par dni prezit a pockat si na ovulaciu. To su tie plodne dni. Ak niekto tvrdi, ze otehotnel mimo plodnych dni, tak to si len myslel, ze nema plodne dni. Pocas cyklu dochadza k hormonalnym zmenam v tele.

sara07
13. apr 2025

@zuzanaete môžeme sa natahovat o slovička kolko chceme
nikdy som nerátala s 28 dnovym cyklom ani nikde nepíšem že som ho mala
nikde nepíšem že mimo ovulaciu sa dá otehotniet
ja viem že hlavne krestanskej časti toto vadí lebo tvrdošijne trva na plodných dni cez určite dni a nijak inak

nikoletka_h
13. apr 2025

Občas prebehne ovulácia aj dvakrát (príklad dvojvajecne dvojčatá) vtedy ak v daný cyklus prebehla ovulácia 2x je teoreticky možné že druhá prebieha počas menštruacie aj keď si myslím že skôr nie..ale keď som tu citala už rôzne príbehy žien že otehotneli počas MS

zltalienka
13. apr 2025

@spongebob1 viem ze sa da otehotniet, ked k styku doslo pocas menstruacie a bola skratena predovulacna faza.
@sara07 ako sa da otehotniet den pred menstruaciou, teda 10-14 dni po odsledovanej ovulacii?

siskaa86
autor
13. apr 2025

@zuzanaete a koľko tých plodných dní teda je..alebo koľko si vedia počkať?

sara07
13. apr 2025

@zltalienka nikde nepíšem že som sledovala si ovulaciu
mala som ju posunutú, ako neviem .. no a čo ... den pred menzesom teda skôr noc som otehotnela a nie iny termin to nemohol byt 😍..
ja chápem čo sa pytala autorka

len ju viac blbni 😂

sara07
13. apr 2025
sara07
13. apr 2025
zltalienka
13. apr 2025

@sara07 takze si nemala poriadne odsledovanu ovulaciu. Ako si mohla vediet, kedy mas mat menstruaciu, ked si nevedela AKO mas posunutu ovulaciu?
Len trepes

sara07
13. apr 2025

@siskaa86 daj si do goola prosím ta otehotnenie pri posunutej ovulacii a máš kopu článkov

sara07
13. apr 2025

@zltalienka 😂😂😂
neriešila ani sa nesledovala ovulaciu vôbec,proste menzes chodi +- 3-4 dni a hotovo, čo robíš z toho jadrovu vedu pomaličky
zační čítat s porozumením
šanca pred menezsom a počas stále je bez antikoncepocie či sa ti to páči alebo nie a v prvom príspevku jasne píšem že pri pravidelnom 28 cykle
, bežkaj sa pomodlit radšej urobíš lepšie pre tento svet

zltalienka
13. apr 2025

@sara07 aspon si sa priznala, nesledovala si ovulaciu vobec. Tvoje slova. Takze plati, co napisala @zuzanaete

siskaa86
autor
13. apr 2025

@sara07 🤣🤣že pomodlit

bambulka711
13. apr 2025

@nikoletka_h ak dôjde k uvoľneniu dvoch vajíčok, je to vždy v rozmedzí 24 hodín. Nikdy nie tak, že jedno vajíčko 14dc a druhé 28dc. Nikdy....
Otehotnieť sa samozrejme dá aj počas menštruácie, ak sa v tom čase uvoľní vajíčko. Je to ale veľmi zriedkavé. Plodné dni trvajú zhruba 4-5 dni pred ovuláciou (to je okamih uvoľnenia vajíčka, nie 7 dní) a 24 hodín po ovulácii. Teda zhruba 5-6 dni trvá plodné obdobie. Ale opakujem, ovulácia je okamih, kedy sa vajíčko uvoľní z folikulu.

sara07
13. apr 2025

@zltalienka však sa ukludni,žiadnu dušičku netreba zachranovat
autortka chce otehotniet, nechce antikoncepciu a nechce ist ani na interupciu
faktom ostava že počítanie plodnych a neplodnych dni nie je vhodna anikoncepcia a už vôbec nie spolahliva 😂😂
opakujem že som nikde nepisala že niečo sledujem 😂 a nie neviem kedy som mala vlastne ovulaciu, mne stači fakt že večer bola sulož, ráno menzes a babo beha po svete 😂 .. čo vlastne viac treba
how

zltalienka
13. apr 2025

@sara07 "opakujem že som nikde nepisala že niečo sledujem 😂 a nie neviem kedy som mala vlastne ovulaciu," tak tato tema nebola pre Teba. Autorka v nazve temy sa jasne pyta tych zien, ktore si sleduju plodne dni. Preco si sa vlastne zapojila, ked nemas nic relevantne pre autorku?

paulina291
13. apr 2025

Ahoj. @zuzanaete to píše úplne presne. Otehotnieš iba počas plodných dní. Mimo reálnych plodných dní nikto nikdy neotehotnel, lebo bez vajíčka dieťa nevznikne. Aj na to, aby spermie prežili nejakých tých pár dní pred ovuláciou musia byť vhodné podmienky- najlepšie teda plodný výtok.
Ja si ovuláciu sledujem nasledovne: vidím, že mi začína plodný výtok, tzn viem, že sa ovulácia blíži a keby chcem otehotnieť tak pri nechránenom styku by bola tieto dni šanca. Následne ja osobne cítim 1 jediný deň bolesť na jednej alebo druhej strane a vždy keď si urobím ovulačný test tak je pozitívny alebo skoro pozitívny. Ja mám v tomto ale štastie, že tie príznaky cítim. Čiže odporúčam aby si si sledovala výtok a doplň to pravidelným robením ovulačných testov. Ak teda chceš vedieť, kedy presne máš ovuláciu. Ono tie testy začínajú silnieť, vtedy vieš že sa to blíži a keď sú čiarky rovnaké, tak vtedy neviem už presne či za 12 alebo 24h nastane ovulácia.
Ja si to sledujem kvôli tomu, že mám problémy s cyklom a celkovo ovuláciou. Otehotnela som úplne mimo tabulkových plodných dní- ani som sa nimi teda neriadila. Niekto by povedal, že som otehotnela pár dní pred menštruáciou, ale to je proste blbosť. Vôbec sa netreba týmto riadiť. Iba tým, kedy ovulácia reálne prebehla, lebo iba vtedy sa dá reálne otehotnieť- spermia tam už vie prežiť pár dní predtým, než nastane ovulácia, ale ako som napísala, musia byť ideálne podmienky na to, aby prežili. Reálne je velmi nepravdepodobné, že by prežili až týždeň.

sara07
13. apr 2025

@zltalienka pre teba tiež nie , skus prestat byt pasivne agresivna
autorka nemá znížené IQ aby to nepochopila,
autorke zrejme zase zmenili nadpis, a ty už prestan chytat za slovička

siskaa86
autor
13. apr 2025

@sara07 ty mi tu tak krásne menezujes tému.. si bombova🥰

Strana
z2