Podarilo sa vám splodiť bábo pri nulovom spermiograme?
Ahoj chcem sa spýtať je tu niekto kto mal rovnaký výsledok ako my - teda nulový spermiogram a predsa sa podarilo bábätko? Co všetko ste museli podstúpiť, skúsenosti, rady... Za všetko budem vďačná 🙏
Pri velmi zlom az patologickom ano. Mojho muza oznacili za pacienta, a uz som bola tehotna
U nás to trvá už dlhšie... Skúšali sme alternatívnu liečbu aj hormonálnu a to zatiaľ asi nezaberá keďže babo na ceste nie je 🤷♀️
a viete uz pricinu, preco nema ziadne spermie? ma nizky testosteron, varikokelu, netvoria sa mu vobec spermie?
Nie príčinu práveže nevieme len na vyšetrení sa ukázalo ze v ejakulate nie sú žiadne spermie a okrem toho je toho veľmi málo... Boli sme na klinike a tam nás hneď posielali na operativny odber spermií... Neviem ci je niekto taky co ide po príčine
@emuska888 tak u nás to je už viac ako polroka... A nezmenilo sa ani množstvo... Toho je veľmi máličko čítala som ze normálne je medzi 2 až 6 ml a dnes sme skúšali taky domáci test plodnosti a mali sme 0,3 ml ejakulatu 😒samozrejme vyšiel negatívny... A o babo sa snažíme už asi 2 roky len sme nevedeli že máme tento problém
@desire_64 vies, lebo ja ti mozem napisat, ze moj muz mal katastrofalny spermiogram, mesiac pred otehotnenim s druhym bola nula. Ale on mal dostatok ejakulatu, len malo spermii a boli poskodene... a mame tri deti. Ale on mal problem s testosteronom prveho mame po IVF, manzel bol potom na hormonalnej terapii dva roky a pocali sme druheho a necakane aj tretieho...ale to ti nepomoze, ked on nema ziadne spermie v ejakulate lebo ich netvori, lebo sa nedostanu zo semennikov.. lebo...
@desire_64 ahoj, zatial sa este nepodarilo ale z nulového sa po par rokov (3-4) stal celkom dobry ako doktor povedal mužovi “si zdravy” telo sa mení.. netreba byt zúfalí problem je,ze ludia chcu dnes vsetko rychlo . Treba jest vitmamini . Poznam viac pripadov co mali nula a po niekoľkých rokoch mali ok. Smutne je, ze ivf je dnes busnis a nikto ti nepovie, ze sa toto zmeni. Azoospermia nie je nezameniteľná
@desire_64 vitamini E a D a zinok. Je specialny spermograf neviem ci to robia na slovnesku mozno treba zistiť v Rakúsku, ktory je presnejší a nájde aj tam kde normálny nenájde. My sme ho robili v zahraničí a stal 800€ Ale našiel- len uz by našiel aj obyčajný lebo vsetko sa zlepšilo a vyzera, ze je to ok. Uvidime ci to este staci na naturalne .. mne čakanie nevadi ja som az tak blázon po deťoch nie je... u tych co im je rok vela je to tazke a tak zvolia darcovské, co je skoda ak je tam aspon nejaka šanca
Nam povedali, ze bez metody ICSI neotehotniem. Este v ten tyzden sme spravili dvojicky 😁.
Drzim vam palce 🙂
@minttea ahoj ďakujem za reakciu... No my tento biznis podporovať moc nechceme preto skúšame najskôr vyšetrenia, akupunktúru a vitamíny... Zajtra nás čaká ešte magnetická a uvidíme ci tam nie je niekde problém... V moci sa spermie nenašli takže zatiaľ len skúšame a čakáme... A veríme že to pôjde aj bez ivf
Ahoj, my mame podobny problem 🤷♀️ uz sme aj po ivf, zial neuspesnom 😪 uvidime ako budeme postupovat dalej 🤷♀️
@lapaloma1987 aj ste hľadali v čom je problém? Ci ste išli hneď na ivf?
@desire_64 tiez mal muz dost zly spermiogram.... odporucas nejake speci vysetrenia alebo co riesit? ❤ dakujem
@lapaloma1987 zatiaľ nemáme nič overené skúšali sme akupunktúru ale manžel nemá žiadne spermie... Co viem co dosť pomáha je pregnyl ale ten sa pichá
Ahojte dievčatá, trochu to tu oživim 😁 ja som bola s priateľom teraz 13.teho prvýkrát v CAR na spermiogram a úvodnú konzultáciu..zistli mu azospermiu. Ja mam zatiaľ všetky vyšetrenia v poriadku,ale priateľ sa lieči na to,že ma nízky testosterón a pichaju mu NEBIDO,ktoré vraj tejto azospermii pomáha 😦 je to taká dvojsečna zbraň. V septembri ideme na opakovaný spermiogram a uvidíme,či to robi to nebido alebo to ma jednoducho genetiku. Som s toho dosť smutná lebo veľmi si prajem aby sa nám podarilo aspoň jedno bábätko

Pozerala som raz jeden český dokument kde mal chlap nulový spermiogram ale po liečbe to bolo každý mesiac lepšie a lepšie a do roka mali bábätko. Ale netuším o akú liečbu išlo