icon

Podpora spermií - vitamíny a bylinky pre partnera

velkanika
24. feb 2026

Pekný deň želám prosím vás, idem sa pýtať na skúsenosti ohľadom partnera , zistili sme že aj on má nejaké tie problémy, bol na spermiograme...pred 5 dňami.....ma oligospermiu stredne ťažká....ma 5,5 z 17,5 milióna tu jednotu nepamätám si som.v práci nevadí.....doktorka z centra povedala ze nejaké vitaminy si kúpiť idem aj ku gyn....ja mam polycysticke vajecniky ideme riešiť ci nemám inzulin. Rezis. Keď nie tak ideme vyvolať ovu mam ju ale nie stále proste je to komplikovane ..zatiaľ sa snažíme 6.mesiac a nic...mam iné zdravotné problémy.....snažím sa byť ôk ale bojim sa ze sa zosyoem...... viete mi poradiť vitaminy pre partnera či overené bylinky caje ešte som také nikdy neriešila čiže som v tom nova on v strese už je lebo nevedel ze ma aj on nejaký ten problém.....ďakujem

Strana
z2
krasneleto
24. feb 2026

@velkanika ahoj, co sa tyka vitamonov: zinok, selén, vitamín D, koenzým Q10
neviem , ale kombinacia zly spermiogram a PCOS by som uz riesila v CAR

anonym_e0eb20
24. feb 2026

@velkanika manžel bral Folandrol, to je komplex vitamínov

patrike
24. feb 2026

Manzel nech konzultuje s urologom. Chapem, si zufala, ale ziadne "overene bylinky" nie su, to by potom boli registrovane ako liek. Takto len vyhodite peniaze za nepotrebne vitaminy a bylinky a budes mat pocit "nieco robim pre dobro veci".

patrike
24. feb 2026
@krasneleto

@krasneleto Mas odkaz na nejaku vedecku studiu, kde uzivanie onych veci voci kontrolnej skupine zlepsilo spermiogram ?
Nehovoriac o tom, ako naprikad vitaminom D je mozne predavkovanie.

krasneleto
24. feb 2026
@patrike

@krasneleto Mas odkaz na nejaku vedecku studiu, kde uzivanie onych veci voci kontrolnej skupine zlepsilo spermiogram ?

@patrike pytala sa na vitaminy... nie na garanciu zlepsenia vysledkov... neuvadza totiz, ci je to geneticky podmieneny stav, varikokela alebo hormonalny... to hadam bude konzultovat s odbornikom a nie na MK... pytala sa na vitaminy, dala som jej zoznam.... a dokonca som jej nepisala ani davkovanie... neviem ci si postrehol/hla

krasneleto
24. feb 2026
@patrike

@patrike a ano, pokial je tato zmena vyvolana oxidacnym stresom, existuju urcite studie , kde vitaminy mohli zlepsit vysledok . mimo ine, v prvom prispevku uvadzam, ze kombinacia oligo a PCOS patri do CAR, koniec hlasenia

anonym_833957
24. feb 2026

Ak veris ze bylinky urobia zazrak si na velkom omyle a stracas cas. Doktor, umele alebo adopcia. Alebo vestica + bylinky. Prepac to posledne bol vtip.

anonym_bdbbd8
24. feb 2026

@velkanika my mame zlu morfologiu a manzel berie doplnok fertiduo a zvlast este vitamin D 🙂

velkanika
autor
24. feb 2026
@krasneleto

@krasneleto práve to idem ku gyn a ta spominala že keď budu pri oboch zle výsledky už asi len car včera z car povedali ze priateľ má brat vitaminy na podporu a o 3 mesiace zas na spermiogram ak bude rovnaké tak ideme to riešiť u nich

velkanika
autor
24. feb 2026
@patrike

Manzel nech konzultuje s urologom. Chapem, si zufala, ale ziadne "overene bylinky" nie su, to by potom boli registrovane ako liek. Takto len vyhodite peniaze za nepotrebne vitaminy a bylinky a budes mat pocit "nieco robim pre dobro veci".

@patrike on nechce počuť o urologovi neviem teda co ďalej

velkanika
autor
24. feb 2026
@krasneleto

@patrike pytala sa na vitaminy... nie na garanciu zlepsenia vysledkov... neuvadza totiz, ci je to geneticky podmieneny stav, varikokela alebo hormonalny... to hadam bude konzultovat s odbornikom a nie na MK... pytala sa na vitaminy, dala som jej zoznam.... a dokonca som jej nepisala ani davkovanie... neviem ci si postrehol/hla

@krasneleto ano pytala som sa na vitaminy ak sú nejaké viem ze nie je to zázrak keď sú problémy u oboch..chápem ale ani neuskodia čítam si rôzne recenzie že toto pomohlo tamto za pokus nič nedáme ja beriem kyselín listovú zinok decko omega ale hlavne dopĺňam si stravu a vyvazenu cvičím lenže ja mam iné problémy zdravotné....takže som v zacarovanom kruhu

velkanika
autor
24. feb 2026
@krasneleto

@patrike a ano, pokial je tato zmena vyvolana oxidacnym stresom, existuju urcite studie , kde vitaminy mohli zlepsit vysledok . mimo ine, v prvom prispevku uvadzam, ze kombinacia oligo a PCOS patri do CAR, koniec hlasenia

@krasneleto ďakujem pekne za radu preto sa pýtam skusenych my sme v tom nový doteraz.som vedela ze ja mam problém alenze aj partner...ďakujem.. nechvem zbytocne kupovať desiatky vitamínov keď je to zbytocne dôležitá je strava spánok pohyb áno vitaminy základ možno ale zbytocne som si dávala 5 mesiacov keď priateľ má problem

krasneleto
24. feb 2026
@anonym_833957

Ak veris ze bylinky urobia zazrak si na velkom omyle a stracas cas. Doktor, umele alebo adopcia. Alebo vestica + bylinky. Prepac to posledne bol vtip.

@anonym_833957 wow a zasmial sa kto okrem teba?

krasneleto
24. feb 2026
@velkanika

@krasneleto práve to idem ku gyn a ta spominala že keď budu pri oboch zle výsledky už asi len car včera z car povedali ze priateľ má brat vitaminy na podporu a o 3 mesiace zas na spermiogram ak bude rovnaké tak ideme to riešiť u nich

@velkanika spravny postup... pokial tri mesiace vyrazne neovplyvnia stav vas oboch, car bude lepsia volba

bg92
24. feb 2026

radim ti v prvom rade dat si do poriadku psychiku, po 6 mesiacoch snazenia sa pisat ze sa zosypes je extremne. ved ste este s ziadnou liecbou ani nezacali. a riesila by som aj partnera - odmieta ist k urologovi, mienis by na to vsetko sama?
k otazke - nam sa osvedcilo fertiduo, dobry je vraj aj foladnrol. bylinky a podobne bludy su zbytocne.
smer car a urolog

velkanika
autor
24. feb 2026
@bg92

radim ti v prvom rade dat si do poriadku psychiku, po 6 mesiacoch snazenia sa pisat ze sa zosypes je extremne. ved ste este s ziadnou liecbou ani nezacali. a riesila by som aj partnera - odmieta ist k urologovi, mienis by na to vsetko sama?
k otazke - nam sa osvedcilo fertiduo, dobry je vraj aj foladnrol. bylinky a podobne bludy su zbytocne.
smer car a urolog

@bg92 takto ja som napísala ze sa bojím že sa zosyoem nie ze som to už urobila ,neviete predsa o mojom živote všetko čo sa okolo toho deje co tomu predchádzalo, čiže keď napíšem takéto nirco ma to svoj dôvod, aké boli posledné dva roky ,píšem že mám aj iné zdravotné problémy co zasahujú aj do pocatia,.....takže tak...ďakujem za radu vitaminov

anonym_0931f6
24. feb 2026
@velkanika

@velkanika s takymto postojom muza by som mala problem...asi to dieta az tak nechce

thirstymonk
24. feb 2026
@velkanika

@velkanika Žiaden chlap nechce počuť o urologovi, lebo sa bojí, že mu tam hneď budú pchať hadičky do pinďura a neviem čo... treba ho ukľudniť. Aj ja som sa bál, až kým mne (áno - mne) neprišla raz erektylna disfunkcia. No hanba. Letel som čo mi sily stačili, lebo som sa bal rakoviny a že mi odrežu pinďura aj s guľami. Napokon to bol len nízky testosteron.

Takže:
1. Nech si popozerá urologičky (ženy) vo svojom okolí a jednu z nich si vyberie. Fakt to robí veľa.
2. Na prvej návšteve mu určite nikto nič do pinďura pchať nebude - to sa robí skôr pri močových problémoch, nie pri sexualno-rozmnožovacich
3. Tiež mu nikto nebude masirovať prostatu
4. Maximalne si tam vymastí do skumavky, alebo donesie sperm z domu.
5. Prvá návšteva je o rozhovore a kontrole vajek a prostaty cez ultrazvuk, čo je absolutne bezbolestne.

anonym_833957
25. feb 2026
@velkanika

@velkanika tak je hlupak

velkanika
autor
25. feb 2026
@anonym_833957

@velkanika tak je hlupak

@anonym_833957 neviem boji sa radšej sa vzdá piva kávy nakupi vitaminy atď atď ako ísť raz k doktorovi ..hádam sa uvedomí ale

velkanika
autor
25. feb 2026
@anonym_0931f6

@velkanika s takymto postojom muza by som mala problem...asi to dieta az tak nechce

@anonym_0931f6 nemáte pravdu chve 4 roky som čakala kým bude chcieť úplne sa v tomto zmenil keby ste ho videli ...úplne všetko rieši pomáha mi išiel na spermigram hneď ako som.ho objednala zaplatil ani na sekundy nevahal...snazi sa veľmi veľmi doat si myslím

anonym_833957
25. feb 2026
@velkanika

@anonym_833957 neviem boji sa radšej sa vzdá piva kávy nakupi vitaminy atď atď ako ísť raz k doktorovi ..hádam sa uvedomí ale

@velkanika pivo vam dieta neurobi. Iba lekarska pomoc

anonym_48ebeb
25. feb 2026
@velkanika

@krasneleto ano pytala som sa na vitaminy ak sú nejaké viem ze nie je to zázrak keď sú problémy u oboch..chápem ale ani neuskodia čítam si rôzne recenzie že toto pomohlo tamto za pokus nič nedáme ja beriem kyselín listovú zinok decko omega ale hlavne dopĺňam si stravu a vyvazenu cvičím lenže ja mam iné problémy zdravotné....takže som v zacarovanom kruhu

@velkanika Odpoveď je, že on nechce počuť o dieťati 😉

velkanika
autor
25. feb 2026
@anonym_833957

@anonym_833957 to ja neriešim nejaké pivo

velkanika
autor
25. feb 2026
@anonym_48ebeb

@velkanika Odpoveď je, že on nechce počuť o dieťati 😉

@anonym_48ebeb tonpodla čoho usudzujete

anonym_48ebeb
25. feb 2026
@velkanika

@velkanika Keby chcel dieťa tak ide do toho pomaly cez mŕtvoly :D miesto toho hneď vytasí výhovorky...

krasneleto
25. feb 2026
@anonym_833957

@anonym_833957 a clovek by si myslel, ze to pivo robi deti.. bez tychto debilnych poznamok nedokazes poradit?

krasneleto
25. feb 2026
@velkanika

nerozumiem na co jej partnera posielate k urologovi, ked ma diagnozu... ????? ako co mu tam ten urolog vymysli lepsie ako vysledok spermiogramu? a co za zcestne nazory tu padaju, navyse uplne nesympatickym sposobom prezentovane, ze dieta nechce, ze je hlupak a neviem co... moze mat strach z lekarov? alebo teda nemoze podla toho , co citam...

@velkanika nenechaj sa odradit, stale sa tu najde niekto, kto potrebuje znevazovat a vyjadrovat sa k cudzim ludom...

velkanika
autor
25. feb 2026
@anonym_48ebeb

@velkanika Keby chcel dieťa tak ide do toho pomaly cez mŕtvoly :D miesto toho hneď vytasí výhovorky...

@anonym_48ebeb opýtam sa vás poznáte môjho priateľa? Keď toto všetko viete? Ja ho poznám nie vy takže takéto poznámky si prosí vás nechajte ....ja som sa pýtala na vitaminy caje atď keď poradíte nech sa páči ale takéto názory sú bezpredmetné dakujem

velkanika
autor
25. feb 2026
@krasneleto

@anonym_833957 a clovek by si myslel, ze to pivo robi deti.. bez tychto debilnych poznamok nedokazes poradit?

@krasneleto nestracajte cas s takými ľuďmi riešia veci co by nemuseli......keď človek nevie co ako rieši to prvé co ho napadne co pocuva odvsadial

Strana
z2