Pomohol Euthyrox a Medocriptine k otehotneniu?
Ahojte pomohlo vám pri vyššej hladine TSH keď ste brali Euthyrox? Mala som hodnotu TSH - 3,23 a mám brat jednu tabletku ráno. Ešte mám opäť zvýšení aj prolaktín 🤦🏻♀️ otehotneli ste keď ste brali Euthyrox?
A dávali vám ho aj len tak na zníženie THS aj keď bolo v norme?? Lebo mne tak predpísali, štítnu žľazu mám v poriadku
Mne napríklad áno otehotnela som síce až do roka ale áno podarilo sa s touto liečbou 🙂
Ja som otehotnela s oveľa vyšším TSH, takže tohto by som sa vôbec nebála 🙂
Vyššie tsh nespôsobuje nemožnosť počať, ale zvyšuje predpoklad potratu. Takže znížiť tsh samo o sebe nepomôže.
@lienka_9 pri pred prvym tehotenstvom, keď mi zistili hypotyreozu som začínala s 25, brala som ho mesiac a hneď sa mi podarilo otehotnieť. Postupne mi ju zvyšovali na 75 až do pôrodu. Pri druhom bom brala vtedy už asi 2 roky 25-ku a vtedy mi povedal, že ak chceme druhé mám mu povedať a musí mi zvýšiť dávku, inak neotehotniem. A vtedy po úprave na vyššiu dávku na 50 som otehotnela do 3 mesiacov. Teraz idem o týždeň na krv, a zistím ci mi budú zvysokvat lieky alebo nechaju tak. Na krv budem potom chodiť každý mesiac.

@lienka_9 mne ako dr zvýšila dávku zo 75 na 100 tak hneď na druhý mesiac som bola tehu