Potrebujem liečbu pri TSH 2,75 a snahe o tehotenstvo?
Ahojte chcem sa spýtať čítala som že pri snahe o tehotenstvo ma byt tsh 2,5 moja hodnota je 2,75 myslite že potrebujem liečbu ? Ďakujem
Máš aj hodnoty ft3, ft4 a protilátky? Hodnoty hormónu TSH vie ovplyvniť veľmi veľa faktorov, preto sa funkcia štítnej žľazy posudzuje najmä podľa ostaných hormónov.
@maciatkolulu nie tu chcem len radu od žien ktoré to mali rovnako a či im niečo odporučili
A chceš vedieť viac, choď si urobiť vyšetrenie ako samoplatca. V Medirexe je rozšírený balík pre štítnu žľazu za 56€. Na fb je aj skupina, kde ti ženy poradia, avšak musíš mať výsledky z krvi. Pretože ak už teraz by si mala hypofunkciu ŠŽ, s veľkou pravdepodobnosťou by došlo k potratu. Bábätku sa vytvárá ŠŽ okolo 12t a asi až po 22t začne pracovať naplno. Dovtedy bábätko potrebuje tú tvoju, lenže keď štítna žľaza nevie zásobiť ani teba, bábätku sa nedostane a to vie nepáchať veľké škody. Lekári sa často odvolávajú na referenčný rámec, ale byť v optime referenčného rámca je niečo iné. Skús si pozrieť videá na fb. Pre TSH je to od 1-1,5. Pre t3 v hornej štvrtine referenčného rámca a pre ft4 v hornej polovici.

Ja som otehotnela s TSH 2.89 - išlo o vklad embryjka po IVF, moja endokrinologicka túto hodnotu považovala za veľmi dobrú. Aj keď viem, že baby v IVF skupine spomínajú hodnotu do 2. Mne po otehotneni na kontrole dokonca klesla na 1.9.