Používanie Canesten krému počas snahy o dieťa
Ahojte, v poslednom čase mávam po sexe na druhý deň také svrbenie odspodu. Stačí zatiaľ natierať tým canesten krémom, alebo treba zaviesť aj tú tabletu? Neviem, či to je mykóza a snažíme sa aj o dieťa, tak nechcem niečo pokaziť. Treba nasadiť aj nejaké probiotiká? Ďakujem
Vôbec to nemusí byť mykóza, môže to byť alergia na spermie. Smer gynekológ, ten ti vezme výter a povie výsledok.
Vôbec to nemusí byť mykóza, môže to byť alergia na spermie. Smer gynekológ, ten ti vezme výter a povie výsledok.
@bambulka711 mám 15 rokov toho istého partnera
A čo to má s tým spoločné? Alergiu môžeš mať aj v 15-tich, aj pri rovnakom partnerovi a rovnako to nemusí byť mykóza, ale aj môže... v každom prípade to patrí do rúk lekárovi, ak nevieš, čo to je.
Ale práve mi urvalo dekel, máš 15 rokov a snažíte sa o dieťa?!
A čo to má s tým spoločné? Alergiu môžeš mať aj v 15-tich, aj pri rovnakom partnerovi a rovnako to nemusí byť mykóza, ale aj môže... v každom prípade to patrí do rúk lekárovi, ak nevieš, čo to je.
Ale práve mi urvalo dekel, máš 15 rokov a snažíte sa o dieťa?!
@bambulka711 čítaj s porozumením, píše, že má 15 rokov toho istého partnera, nie že má 15 rokov...
@bambulka711 čítaj s porozumením, píše, že má 15 rokov toho istého partnera, nie že má 15 rokov...
@lorenita pardon, nevšimla som si v rýchlosti 🙈 moja chyba, beriem späť
Určite sa nechaj poriadne vyšetriť.. ja som mávala tiež občas gynekologické problémy takže slabé že presne stačila domáca liečba Canesten a bolo ok.
Potom mi raz dr urobila nejaké rozšírené stery a zistila že mám ureaplazmu a keď som jej povedala že vlastne ja už cca 2 roky mávam občas nejaké to svrbenie, pálenie tak mi povedala že to bolo tým
Nie každá mykóza, baktéria musí mať intenzívne príznaky niektoré môžeš mať v sebe roky a nemusíš mať žiaden príznak , alebo sa ti môže objaviť len občas
Takže určite smer gynekológ, a následne preliečiť obaja aj s partnerom
A tiež mám stáleho partnera, verného a aj tak som to niekde chytila (žena vie rôzne baktérie chytiť aj napr v bazéne, alebo jej to vie chlap priniesť z tých bazénov atď)
Určite sa nechaj poriadne vyšetriť.. ja som mávala tiež občas gynekologické problémy takže slabé že presne stačila domáca liečba Canesten a bolo ok.
Potom mi raz dr urobila nejaké rozšírené stery a zistila že mám ureaplazmu a keď som jej povedala že vlastne ja už cca 2 roky mávam občas nejaké to svrbenie, pálenie tak mi povedala že to bolo tým
Nie každá mykóza, baktéria musí mať intenzívne príznaky niektoré môžeš mať v sebe roky a nemusíš mať žiaden príznak , alebo sa ti môže objaviť len občas
Takže určite smer gynekológ, a následne preliečiť obaja aj s partnerom
A tiež mám stáleho partnera, verného a aj tak som to niekde chytila (žena vie rôzne baktérie chytiť aj napr v bazéne, alebo jej to vie chlap priniesť z tých bazénov atď)
@nika_val ďakujem, už je to lepšie. Pomohol ten canesten a vylúčenie sladkého. Už som si aj objednala nejaké gynekologické probiotiká. My sme v riešení car a IVF, takže tých sterov a výterov som v poslednom absolvovala neúrekom a všetko bolo ok. Myslím, že toto je reakcia na hormonálnu liečbu v kombinácii s kupanim v bazéne.

Ak sa to opakuje, smer gynekológ. Dovtedy s canesten krémom ani s tabletou nič nepokazís.