icon

Používanie Canesten krému počas snahy o dieťa

14. jún 2025

Ahojte, v poslednom čase mávam po sexe na druhý deň také svrbenie odspodu. Stačí zatiaľ natierať tým canesten krémom, alebo treba zaviesť aj tú tabletu? Neviem, či to je mykóza a snažíme sa aj o dieťa, tak nechcem niečo pokaziť. Treba nasadiť aj nejaké probiotiká? Ďakujem

nikpa
14. jún 2025

Ak sa to opakuje, smer gynekológ. Dovtedy s canesten krémom ani s tabletou nič nepokazís.

mdse
14. jún 2025

Aj partner by sa mal preliečiť.

bambulka711
16. jún 2025

Vôbec to nemusí byť mykóza, môže to byť alergia na spermie. Smer gynekológ, ten ti vezme výter a povie výsledok.

autor
16. jún 2025
@bambulka711

Vôbec to nemusí byť mykóza, môže to byť alergia na spermie. Smer gynekológ, ten ti vezme výter a povie výsledok.

@bambulka711 mám 15 rokov toho istého partnera

bambulka711
16. jún 2025

A čo to má s tým spoločné? Alergiu môžeš mať aj v 15-tich, aj pri rovnakom partnerovi a rovnako to nemusí byť mykóza, ale aj môže... v každom prípade to patrí do rúk lekárovi, ak nevieš, čo to je.
Ale práve mi urvalo dekel, máš 15 rokov a snažíte sa o dieťa?!

lorenita
16. jún 2025
@bambulka711

A čo to má s tým spoločné? Alergiu môžeš mať aj v 15-tich, aj pri rovnakom partnerovi a rovnako to nemusí byť mykóza, ale aj môže... v každom prípade to patrí do rúk lekárovi, ak nevieš, čo to je.
Ale práve mi urvalo dekel, máš 15 rokov a snažíte sa o dieťa?!

@bambulka711 čítaj s porozumením, píše, že má 15 rokov toho istého partnera, nie že má 15 rokov...

bambulka711
16. jún 2025
@lorenita

@bambulka711 čítaj s porozumením, píše, že má 15 rokov toho istého partnera, nie že má 15 rokov...

@lorenita pardon, nevšimla som si v rýchlosti 🙈 moja chyba, beriem späť

nika_val
16. jún 2025

Určite sa nechaj poriadne vyšetriť.. ja som mávala tiež občas gynekologické problémy takže slabé že presne stačila domáca liečba Canesten a bolo ok.
Potom mi raz dr urobila nejaké rozšírené stery a zistila že mám ureaplazmu a keď som jej povedala že vlastne ja už cca 2 roky mávam občas nejaké to svrbenie, pálenie tak mi povedala že to bolo tým
Nie každá mykóza, baktéria musí mať intenzívne príznaky niektoré môžeš mať v sebe roky a nemusíš mať žiaden príznak , alebo sa ti môže objaviť len občas
Takže určite smer gynekológ, a následne preliečiť obaja aj s partnerom
A tiež mám stáleho partnera, verného a aj tak som to niekde chytila (žena vie rôzne baktérie chytiť aj napr v bazéne, alebo jej to vie chlap priniesť z tých bazénov atď)

autor
16. jún 2025
@nika_val

Určite sa nechaj poriadne vyšetriť.. ja som mávala tiež občas gynekologické problémy takže slabé že presne stačila domáca liečba Canesten a bolo ok.
Potom mi raz dr urobila nejaké rozšírené stery a zistila že mám ureaplazmu a keď som jej povedala že vlastne ja už cca 2 roky mávam občas nejaké to svrbenie, pálenie tak mi povedala že to bolo tým
Nie každá mykóza, baktéria musí mať intenzívne príznaky niektoré môžeš mať v sebe roky a nemusíš mať žiaden príznak , alebo sa ti môže objaviť len občas
Takže určite smer gynekológ, a následne preliečiť obaja aj s partnerom
A tiež mám stáleho partnera, verného a aj tak som to niekde chytila (žena vie rôzne baktérie chytiť aj napr v bazéne, alebo jej to vie chlap priniesť z tých bazénov atď)

@nika_val ďakujem, už je to lepšie. Pomohol ten canesten a vylúčenie sladkého. Už som si aj objednala nejaké gynekologické probiotiká. My sme v riešení car a IVF, takže tých sterov a výterov som v poslednom absolvovala neúrekom a všetko bolo ok. Myslím, že toto je reakcia na hormonálnu liečbu v kombinácii s kupanim v bazéne.