Prebehla ovulácia?
Ahojte žienky, stretli ste sa prosím s niečím podobným? 12.4. som dostala svoje dni, 17.4. som este mierne krvácala, menštruácia už končila, ale dosť ma boleli kríže a spravila som si ovulačný test a vyšiel takto - prvý test na fotke. Na druhý deň, teda dnes som už nekrvácala a test už vyzerá takto - druhý na fotke. Mohla už prebehnút ovulácia, aj keď som ešte krvácala? Ďakujem za názory 🙂 ... ešte možno taká info, že ten menzes 12.4. mi prišiel o 4 dni skôr ako mal, čo sa mi často nestáva

@alexis846 mohla, ale LH hormón má rýchly spád, takže keby bol silno pozitívny 16.4., deň pred prvým testom na foto, tak si myslím, že 17.4. by si nemala takú čiarku “silnú”.
Takže skôr si myslím, že ešte ti len príde, aj keď ovulácia mohla byť kľudne aj tesne po ms.
LH hormón v tele ženy kolíše celý cyklus. Je dosť ale nepravdepodobné, aby si mala na 5dc ovuláciu (aj keď nie úplne vylúčené), ale to by si potom mala maximálne 20 dňový cyklus, keďže luteálna fáza, ktorá prebieha po ovulácii je tak max 15, občas u niekoho aj 16dní ... Aké dlhé cykly mávaš? Akú dlhú luteálku fázu máš? A ďalšie otázky tomu patriace
@majulka098 cize ten hormon moze vyskocit kedykolvek pocas cyklu? Lebo vzdy som mala ovulacne testy jasne negativne, jedna ciarka silna a druhu bolo ledva vidiet a silnela iba v strede cyklu ako som mala mat ovulaciu, toto ma celkom prekvapilo tento test...ja mam od toho testu aj stale bolesti krizov ako keby mala prebehnut ovulacia
@denisa_deniska no som zvedava, budem.dalej testovat...len ma prekvapil ten test, vzdy mi silnela ciarka az v strede cyklu...ale mozno sa na tie ovu testy aj vykaslem uz 😆
@alexis846 určite môže hocikedy vybehnúť, ale pozitívny je pred ovuláciou iba, on jednoducho celý cyklus kolíše .. a cyklus je každý iný, raz ho tvorí telo viac, raz menej počas cyklu

@alexis846 ovulačný test ešte nie je pozitívny.... Bude vtedy keď čiarka bude silnejšia ako kontrolná (viď moje foto) a ovulácia po pozitivnom teste prebehne o 12-48 hodín