icon

Prebehne ovulácia pri pozitívnom ovu teste?

8. feb 2025

Ahojte baby po prvý krát skúšam od včera ovu test pred malou chvíľou som skúšala test a hneď bola prvá palička červená aj bez čakania niekoľko minút . Ja by som sa chcela opýtať keď je ovu test pozitívny už prebehne ovulácia alebo už prebehla ? Úprimne neviem ako to je ďakujem vám za odpoveď a ospravedlňujem sa že som zakladala znovu diskusiu tak ako včera

Prebehne ovulácia pri pozitívnom ovu teste?
adeladulova
8. feb 2025

Od pozitívneho testu nastane ovulacia do 12-24hodin. Ideál v ten deň mat nechránený styk

autor
8. feb 2025

@adeladulova myslíte že sa zadari? Včera sme sa snažili ale už bolo po pol noci o 00;40 ci by sa zadarilo

adeladulova
8. feb 2025

To nemôže vedieť nikto. Šanca je každý mesiac 25%

nika_val
8. feb 2025

Či sa zadarí to je taká otázka ako myslíte že vyhrám keď dodám Lotto ? 🙈
Ja som mala ovuláciu potvrdenú od dr, nechránený sex sme mali deň pred a v deň ovulácie a nezadarilo sa.
Ale test máš pozitívny. Takže dnes, zajtra, kľudne aj pozajtra vrelo na to.
A potom prosím trpezlivosť s testovaním 🙂

autor
8. feb 2025

@nika_val ďakujem za odpoveď
Ja mam niekedy také blbé otázky že dovidenia🙈 ale nemám skúsenosti že čo a ako či sa zadari hneď alebo nie . Ale už som sa o niečo viac dozvedela 🙂

nika_val
8. feb 2025

V pohode, ja som expert v blbých otázkach 😁 takže ja to neberiem tak že blbá otázka 🙂
Ja som si dlho myslela že mávam ovuláciu 13-14 deň, sledovala som len podľa výtoku a potom ma dr vyviedla z omylu a mala som až na 19ty deň. A to som cykly mala pravidelné (28-29 dní vždy )
Tak hneď ako mi to potvrdila tak tiež som si myslela že tak konečne už viem kedy to prebieha tento mesiac to vyjde..a nevyšlo
Až potom mesiac na to, aj to sme nemali styk v deň ovulácie ale niečo pred a po 🤷
Ale dôležité je sa na to až príliš neupínať..čím viac som na to počas cyklu myslela tým horšie to bolo potom tých pár dní pred menštruáciou

michicka
9. feb 2025

@nika_val ahoj a BT si nesledujes? A tebe hlien začne kedy taký kvalitný? Lebo ja napr mám 3 dni kvalitný a 4den ovu napr… ale tak každá to môžeme mať inak určite len tak pre zaujímavosť, tiež ma to prekvapilo keď vravíš že pri 28-29 až 19 ty deň mas… potom mas zrejme krátku lutealnu s tým ste nic zatiaľ neriešili?

nika_val
9. feb 2025

@michicka nie bazalnu som si nemerala.. začala som postupne že najskôr si odsledujem hlien
A to som zo začiatku bolo magor z toho...pretože prvý taký hlien sa mi objavil už týždeň pred ovuláciou, potom 2 dni nič a potom tak 2 dni pred ovuláciou zase. V deň ovulácie som hlien už nemala.
Ja som išla k dr na preventívnu a akurát v takej fáze cyklu že vedela pekne odsledovať ovuláciu, pozrieť folikul a teda určiť deň
Neriešili sme to nijak mali sme v pláne od nového roka. Partner mal ísť na spermiogram , dr mi odporučila zatiaľ vitamíny (ktoré som chcela brat až od nového roka) a podľa jeho výsledkov sme to plánovali nejak v tomto roku riešiť.
Ale v decembri sa zadarilo 🙂 Takže uvidíme ako to dopadne tento krát (jedno MA už mám za sebou tak teraz netrpezliví čakám na ďalšiu kontrolu či bude všetko v poriadku)

autor
21. feb 2025

Ahojte baby myslíte že sa zadarilo ? Do ms mam 3 dni a teraz takýto tehu test

michicka
21. feb 2025

Ja si myslím že ta čiarka je uz dosť výrazná na to koľko si dpo, držím palce určite skúšaj každý druhý deň bude silnieť verím 🙂 a aký si použila test?

autor
21. feb 2025

@michicka značky slniečko

michicka
21. feb 2025

Niektoré baby zvyknú odporúčať aj ten clearblue digitálny pripadne možno ešte skús inú znacku toho pruzkoveho zajtra nalačno 🙂 ak teda si v napätí

autor
21. feb 2025

@michicka áno skúsila som tento teraz robeni ale neviem či je pozitívny alebo negatívny ešte som tento nerobila

adeladulova
21. feb 2025

Preco nevieš ci je pozitívny? Co píšu v navode

michicka
21. feb 2025

Píše to týždne. Keď je negatívny je tam - mínus pozitívny + alebo uz ukazuje týždne. Gratulujem držím palce! A kedy myslíš že vyšla ovu a teda skúšali ste pred pozitívnym výsledkom ovulacneho alebo aj po? 🙂 len tak zo zaujímavosti že kde ste to asi trafili 🙂

autor
22. feb 2025

@michicka áno snažili sme sa v ten deň 8.2 a potom som skúsila aj na druhy deň 9.2 a ten bol o niečo silnejší len ten deň sme sa nesnažili až 10.2 aj to o pol noci až takže 11 počítam prikladám foto lebo od pozitívneho testu prebehne do 12 až 24 hodín tuším ovulácia moc sa tomu nerozumiem úprimne prvý raz som skúšala tieto ovu testy