icon

Prečo nemôžem otehotnieť?

hyperpohroma
Včera o 17:35

Ahojte dievčatá, bude to už cca 8 mesiacov, čo nemôžem otehotnieť. Mám čerstvo 28r, normálnu váhu, normálny životný štýl. Viem, že v dnešnej dobe tehotenstvo nie je samozrejmosť a že problémy majú aj mladšie ženy, ale nebudem klamať, prekvapilo ma to. Som z toho naozaj nešťastná a rozmýšľam, čo zmeniť, aby sa to podarilo. V piatok idem gynekológovi a mám z toho celkom strach. Ako ste na tom boli vy? Je mi jasné, že neexistuje nič univerzálne, čo pomáha, ale budem rada za každú radu, ako toto čakanie prežiť 🙂

minenkaa
Včera o 17:36

@hyperpohroma a partner je vôbec plodný?

hyperpohroma
autor
Včera o 17:42
@minenkaa

@hyperpohroma a partner je vôbec plodný?

@minenkaa ešte nebol u lekára, jeho obvodná povedala, že kým to nie je rok, nech to nerieši

minenkaa
Včera o 17:42
@hyperpohroma

@minenkaa ešte nebol u lekára, jeho obvodná povedala, že kým to nie je rok, nech to nerieši

@hyperpohroma tak a máš odpoved

anonym_704b20
Včera o 17:43

Presne toto som si myslela aj ja.. že hneď prvý mesiac ostanem tehotná a že toto sa mi určite nemôže stať, nie mne. Takže si to viem predstaviť.
My sme neskôr obaja brali vitamíny a pozmenili životný štýl a po roku a pol som prvý krát otehotnela. Ale až vtedy keď som to úplne vypustila z hlavy, až keď ten novy životný štýl ma začal baviť natoľko, že som úplne na dieťa zabudla.
To, že kým to nie je rok pravdepodobne povie aj tebe. Mne moja povedala až po dvoch rokoch treba riešiť.

simca115
Včera o 17:46

@hyperpohroma To akoby som počula nás , my sme sa začali snažiť v 25 - každý tipu si mladá nebude problém a opak bol pravdou , podarilo sa o dva roky až

anonym_ea30d1
Včera o 18:12
@minenkaa

@hyperpohroma tak a máš odpoved

@minenkaa aku odpoved ma? Jej partner nie je vysetreny a nevie ci je plodny - ale rovnako tak to nevie ani o sebe. Predpokladam, ze okrem beznych preventivok tiez este logicky nema nijake vysetrenia, takze kludne moze byt problem aj inde ako v jej partnerovi.

minenkaa
Včera o 18:16
@anonym_ea30d1

@minenkaa aku odpoved ma? Jej partner nie je vysetreny a nevie ci je plodny - ale rovnako tak to nevie ani o sebe. Predpokladam, ze okrem beznych preventivok tiez este logicky nema nijake vysetrenia, takze kludne moze byt problem aj inde ako v jej partnerovi.

@anonym_ea30d1 ma odpoved,partner nie je vyšetrený ,v čom tam nie je odpoved
A ako už baby písali rok až dva sa treba snažiť

anonym_1fae23
Včera o 18:17

Ale veď na spermiogram môže ísť hocikedy, nie? Objedná sa, zaplatí si to a budete vedieť výsledky. Áno, univerzálne platí to, že do roka sa to nerieši ale ak chcete, tak to riešiť môžete.

anonym_123d4c
Včera o 18:25

Ja nie som dobrý príklad, lebo my sme minule leto len tak deň po menštruácii s mužom riskli, že veď čo sa môže stať z jedného razu a v našom veku a bum.
Ty môžeš brat vitamíny, teda obaja, zdravý životný štýl... a samozrejme, keď nič, treba dôkladne vyšetriť oboch

anonym_1998df
Včera o 19:50

Sledujete si plodné dni? Testami alebo teplotu?

joesvk
Včera o 19:52

Vieš si odsledovať ovuláciu?