Prečo sa nám nedarí mať ďalšie dieťa?
Nedarí sa nám ďalšie dieťa. My už deti máme. 3 roky a 1 rok. Začali sme sa o ďalšie snažiť prakticky hneď po pôrode po šestonedelí. Mám toho istého muža a vek tiež nemáme o moc vyšší ako sme mali pred poslednym pôrodom. Mám 29 a muž 36. Problém však je, že už rok sa nedarí. Mne zistili zníženú funkciu štítnej žľazy FSH 6,4 a inzulínovú rezistenciu. Zacala som liečbu v polke decembra ale stále tomu nechápem a bojím sa, že ani liecba nezaberie. Ako sa ukľudniť. Tiež sa Vám takáto nedarilo ďalšie diéta? Keď tie predtým Vám išli úplne prirodzené počať bez problemov?
@anonym_autor bud v klude
Ved sa liecis kratko, trosku brzdi s tymi detmi, niesi jablon
@anonym_autor Podľa mňa to nie je , že sa vám nedarí, veď je to krátka doba po poslednom pôrode. Daj to mu čas telo ti to samé dáva najavo.
Aky rok sa nedari? Ak ma posledne dieta rok, tak je to este len 10mesiacov max. Mavas uz ovulacie? Po porode to este dost dlho nemusi vzdy fungovat na sto pro. A hlavne sa ukludni.
Vôbec som nekojila. Cyklus bol veľmi dlhý od 50 do 78DC. Preto som aj navštívila gynekológa.
@anonym_autor estevsi mlada. Kde sa ponahlas? Druhe dieta ma rok este sa ani telo nespamatalo..obdivujem ludi co daju 3 male deti zaradom v dnesnej dobe
@anonym_autor Tak stitna zlaza robi vela, to moze uplne zmarit sance na dieta. Malo by to byt s liecbou lepsie. Ale telo sa kratko po porode proste este nemusi citit na dieta, takze to moze chciet este aj cas.
Ale ano, poznala som taky par, co prve ani nevedeli ako a ked chceli druhe, tak jeden potrat za druhym, tusim aj 4x. Ale nakoniec sa to podarilo.
Kde sa ponáhľate? Máš za sebou dve tehotenstva a pôrody v krátkom čase,telo je očividne vyčerpané,a dáva ti to aj najavo. Veď si si nedala prakticky žiadny oddych po druhom pôrode. Telo je múdre, skús ho počúvať...
Nedari sa vám, lebo tvoje telo, na rozdiel od tvojej hlavy, vie, co je pre teba dobré.
@anonym_autor oddychni si a venuj sa ak deťom nie len rozmnožovaniu.
Vôbec som nekojila. Cyklus bol veľmi dlhý od 50 do 78DC. Preto som aj navštívila gynekológa.
@anonym_autor ale ved to s kojenim nic nema, telo po porode bez ohladu na to ci kojis ci nekojis, potrebuje cas na regeneraciu. Aj tie dlhe cykly asi o niecom hovoria....
Odporúča sa počkať 12-18 mesiacov od pôrodu a vtedy sa začať snažiť. Tvoje telo nebolo pripravené na ďalšie tehotenstvo. Aj mne trvá otehotnieť teraz druhý krát dlhšie a to sme sa začali keď malo dieta 18 m. Len sa stále ukľudňujem že som kojila a telo sa musí ešte dať dokopy.
Ved to druhe dieta ma rok, ako sa mozte rok snazit?

TSH tam malo byť