Prednison a jeho účinky
Ahojte.chcem sa spytatm na vase skusenosti s tabletkami Prednison?na co ste ich presne brali a ake vysoke davky?nemali ste vedlajsie ucinky?priberanie,stazene dychanie,prejedanie,bolest klbov adt?.ja ich beriem 4ty mesiac a vedlajsie ucinky sa na mne ukazuju "jedna radost"..hlavne to priberanie,prejedanie a dychanie...Dakujem za rady..🙂
@janka2501 a preco to bralo vase babatko?
Ma Nefroticky syndrom. Problemy s oblickami,a tu nasdzuju liecbu najprv prednisonm,ak sa nepodari liecba idu na rad dalsie lieky
@alilka môj manžel to bral 16 rokov kvôli závažnému pľúcnemu ochoreniu, tiež mal zo dva roky 40mg apotom postupne znižoval až do vysadenia a najmä tie prvé roky pri vysokých dávkach to bolo dosť zlé - všetky nežiadúce účinky, plus je treba sledovať aj očné pozadie, vápnik atd
Mne ho chcela predpísať moja pluciarka na astmu, kedže som videla, čo to s ním robí, odmietla som a beriem teda tiež kortikosteroidy, ale len inhalačné /foster/.
Držím palce, niekedy to inak nejde, musí sa vydržať Bez prednisonu by tu asi môj muž už nebol, také boli výsledky i prognózy. Je to svinstvo, ale niekedy zachráni život.
ja som ich tiež užívala (ulcerozna kolitida) a pokym som ich brala všetko ok (čo sa týka zdr.stavu) až na tie vedlajsie účinky. NO potom sme ich vysadili a prešla som na biologickú liečbu. Pred prvým pôrodm som musela ukončiť liečbu a odvtedy neviem že mam problemy 🙂
@janka2501 Ten moj prispevok bol k tomu "uzasnemu" prispevku nad mojim, nie bezprostredne smerovany k tebe. Lebo ty robis to, co mozes, teda veris lekarom a tomu, ze kortikoidy dcerke a jej nefrotickemu syndromu pomozu a zaberu, a ak nie tie, tak ich kombinacia s inou imunosupresivnou liecbou. Niekedy je to diagnoza na cely zivot, niekedy skor "prechodna", ktora tak ako prisla, tak aj odide, hoci vzdy je relativne zavazna. A dufam, ze vy budete tej druhy pripad... 🙂
Treba mysliet aj na kostne zdravie a pri tak dlhodobom lieceni uzivat vapnik a d vitamin.
Ahojte kočky, prosim vas nezostal niekomu PREDNISON aj ked iba 2 tabletky moc by ste mi pomohli, ja viem, ze to nepatri do tejto diskusie, ale skusam "stastie" vopred moc dakujem
@mistinka20bb a načo sú tí len 2tabletky?
@alilka lebo ja uz nejake mam ale este potrebujem, ale to, ze som napisala 2, to bolo len ako priklad, lebo niekto sa neozve, ked nema cely blister 🙂 ak mate urcite sa dohodneme, kludne mi napiste do posty. dakujem
@mistinka20bb no ako ja mám ale zatiaľ si ich nechávam žiaľ neviem či ich ešte nebudem potrebovať 😑 a dr?

Ahoj. Brala moja dcerka 10 mesiacov. Bola pribrata,velke zmeny nalad,velka chut do jedla,dychavicnost,a vysoky krvny tlak. Pozor na vznik cukrovky. Obmedzi sladke a jest mensie davky ale castejsie hlavne ovocie a zeleninu. Zacala na 40mg a postupne znizovali.
Otec zase mal 120 mg a vsetko toto mal tiez a aj cukrovku. Teraz je 2 rok bez liekov a zatial je v normale,okrem nalad.