Príprava pred tehotenstvom. Aká by mala byť?
Ahojte! V lete by sme sa s manželom chceli pustiť do "výroby bábätka" 🙂 Je to zhruba pol roka, a teda dosť času pripraviť moje telo na bábätko. Brali ste nejaké vitamíny, prípadne ste vynechali kávu a ťažké jedlá nejaký ten mesiac pred? Počula som len o kyseline listovej, ale mňa by zaujímali aj také veci ako sú chipsy, vegeta a soľ (ja to nejem, ale zato môj drahý jedna radosť..... ☹ A čo nejaké vitamíny z lekárne a podobne. Budem vďačná za každú radu, aj nejaký ten link na diskusiu podobnej témy, keď už taká existuje.... ďakujem 🙂
Ahoj, ja som pred tehotenstvom absolvovala akurat tak kompletnu zubnu starostlivost, dala som si vsetky kazy do poriadku a teraz pocaas tehotenstva s tym nemam problem. A co sa tyka tych slanych jedal a chipsov atd....som v 32tt a slane a stiplave jednoducho musim jest takmer kazdy den. Snazim sa to moc neprehnat ale lekar povedal ze co si male pyta, to mu treba dat🙂)

Ahoj, na nete je kopec stránok, ktoré Ti pomôžu zorientovať sa, stačí dať do vyhľadávača "tehotenstvo" a pod. - všade sú nejaké rady a tak podobne. Ja osobne som brala kyselinu listovú, snažila som sa jesť viacej ovocia a zeleniny, nepiť kávu, chodiť na prechádzky a pod. Ale keďže bábo nejako nechodilo, hodila som všetko za hlavu, dokonca som prestala jesť aj tu kyselinu listovú . . .a hneď druhý mesiac som bola tehotná 😀
Inak, keď sme sa rozhodli, že ideme pracovať na bábätku, dala som si hlavne do poriadku zdravotné problémy ktoré som vtedy mala, niekde odporúčajú zájsť aj na preventivku k všeobecnému lekárovi a na gyndu.
Čo sa týka tých čipsov a chrumiek, to som nikdy nemusela, tak neviem . . len škoda, že mi tak hrozne chutia práve teraz 😅