icon

Prírodné doplnky na zlepšenie spermiogramu

babybejka
10. okt 2025

Ahojte som nová, veľa som snažila vzdelávať v tom a aj čítať, ale predsa som sa rozhodla sem napísať.

Máte niektorá skúsenosť s tým že mala manžela po chemo a ožarovaním?

Bol mladý už je tomu 10 rokov. Je zdravý, nepije alkohol, nikdy nepil ani nefajčil, cvičí žijeme zdravo.
Samozrejme spermiogram malo spermií, aj 0% morfológia. Pohyb je viac než dobrý ale čo z toho však. Spermiogram sa ani po preliečení zápalu a doplnenie doplnkov nezlepšil.

Bol niekto v takej situácii ? Áno je pre nás dôležité neísť cestou umelého …

Poprípade niekomu komu sa zo zlého spermiogramu zlepšil po nejakých prírodných doplnokov a podobne ? Budem vďačná za každé rady, názory, postupy!

(Áno chodíme aj so centra aké zatiaľ nemám najlepsi pocit)

any_soj
10. okt 2025

@babybejka skúste plodar.sk, a NaPro technológiu. Ak je žena na tom optimálne hormonálne, fyzicky, je možné počkať aj s horším spermiogramom. Aj keď neviem, či rozumiem tej morfologii 0%. To znamená, že vôbec žiadne zdravé spermie, alebo...?

mimicka2013
11. okt 2025

@any_soj neviem ci Napro je vhodna rada ak je chyba v spermiograme. U nas ten vobec neriesili.
@babybejka moj uzival vsetky vitaminy samostatne, uz si presne nepamatam co to bolo, ale urcite C,D,E, zinok, selen, kotvicnik, omega, karnitin, dbala som na to aby telefon ci notebook nemal nakolenach a vyhybal sa saunam.
Trosku to pomohlo, z 1% na 3%...mozno skuste dobreho androloga

anonym_d953fa
11. okt 2025

Trudie mlieko 💪 za pokus to urcite stoji

pabla99
11. okt 2025

@babybejka poviem vám narovinu, môj manžel sa napapal vitamínových doplnkov až až, zmenil od základov životný štýl, bol asi na všetkých možných vyšetreniach ako hormonálny profil, sono a po rokoch sme išli aj tak do umelého, lebo nič nepomáhalo…
Takže aj na takúto možnosť sa treba pripraviť.

Každopádne treba si nájsť dobrého urológa alebo andrológa. Tam by som začala. Jesť stravu alebo vitamíny bohaté na zinok, selen, vitamín E, vitamín D, koenzým Q10…

Na morfológiu zaberá aj pycnogenol, ale treba ho jesť vo vyšších dávkach a preto je to drahšia záležitosť…
Nenosiť tesné rifle, nohavice, trenky
Obmedziť alebo vyradiť úplne sauny a horúce sprchy/ kúpele.

Prajem veľa šťastia ☺️

any_soj
11. okt 2025
@mimicka2013

@any_soj neviem ci Napro je vhodna rada ak je chyba v spermiograme. U nas ten vobec neriesili.
@babybejka moj uzival vsetky vitaminy samostatne, uz si presne nepamatam co to bolo, ale urcite C,D,E, zinok, selen, kotvicnik, omega, karnitin, dbala som na to aby telefon ci notebook nemal nakolenach a vyhybal sa saunam.
Trosku to pomohlo, z 1% na 3%...mozno skuste dobreho androloga

@mimicka2013 práveže NaPro je dobré aj ak je máličko spermií, resp. málo kvalitných. Áno, treba sa snažiť aj zlepšiť kvalitu spermií. Ale čím optimalnejsie podmienky tých pár spermií v žene nájde, tým väčšia šanca na počatie. My sme tiež riešili NaPro. A tiež s nami neriešili spermiogram. Manžel mal robený spermiogram, ten čo mu ho robil, nás hneď posielal na umelé oplodnenie. Hoci úplne bezdôvodne, následne sme mali 3 deti prirodzene. Prvé trvalo do roka, ďalšie 2 na prvý pokus.

cecila95
11. okt 2025

@babybejka Manžel mal morfológiu 1%, momentálne má 4%…Užíva FertilDuo, L-karnitín, kórejský ženšen, čaj z kotvičníka, macu peruánsku, astaxantín…S ostatnými hodnotami v spermiograme nemal problém, ale výrazne sa zlepšili aj tie.

babi2345
12. okt 2025

@babybejka Tribulus, maca, selén, zinok, koenzim q10, E, D, A, C, magnézium všetko veľké dávky. Vôbec nepiť alkohol, ani pivo, jest zdravo, cvičiť ak sa dá 3, 4x do týždňa, mobil nedať do vačku,dobry spánok, styk min. 2x do tyzdna. U urológa vypitať odber vytoku, ejakulatu, moč ci nemá baktérie, zápal,hocico. Este endokrinológia, ak ste ešte neboli. Veľa šťastia 🤞🤞🤞