icon

Problémy s otehotnením a vyšetrenia u gynekológa

3. máj 2021

Ahojte, v piatok sa chystám ku gynekológovi na vyšetrenie keďže sa nám dlhšie nedarí. Spraví mi kontrolu plus histologiu a chcem ho poprosiť aby mi zobral krv na hormonálny profil. Ako budú prebiehať ďalšie vyšetrenia? Čo sa bude ďalej diať? Ďakujem 🙂

mondolina
3. máj 2021

odporučí spermiogram, a odporučí do CAR, to je moja skúsenosť.

jodo27
3. máj 2021

Tak nás poslala v našom meste na spermiogram čo som odmietla, lebo som vedela, že tam veľa nezistia, tak som sa automaticky objednala do GIN-FIV a tam nám spravili vstupné vyšetrenia - jeho spermiogram, moje výtery, hormonálny profil jeho a moj až ked dostanem menzes mi povedali.

autor
3. máj 2021

@jodo27 Tak ak som to dobre pochopila moj gynekológ s tym nema v podstate nic a mam sa rovno objednať do CAR?

nafka0483
3. máj 2021

Z coho ti chce urobit histologiu? Ta sa robi z odobrateho materialu, bude ti snad robit ambulantne biopsiu?
Nemas na mysli nahoodu cytologiu?

Dalsi postup bude: ci uz urobi tvoj gynekolog alebo v CAR:
- usg vysetrenie - maternica, vysa sliznice, vajecniky - folikuly
- folikulometria - sledovanie ci a ako dozrievaju folikuly, ci prasknu a teda ci prebieha ovulacia
- hormonany profil - vo folikularnej aj lutealnej faze (potvrdenie ze ovulacia prebehla)
- stery na mykoplazmy, ureaplazmy, streptokoky
- priechodnost vajickovodov (HyFoSy)

partner:
- spermiogram
- stery na mykoplazmy, ureaplazmy, streptokoky
- hormonalny profil
- usg vysetrenie semennikov

dalej u teba podrobnejsie vysetrenia (ak sa z tyhc predtym nezisti ziadna pricina)
- endokrinologia
- hematologia
- hysteroskopia

U oboch:
- reprodukcna imunologia
- genetika

mondolina
3. máj 2021

a koľko sa snažíte?

zuzkacik4
3. máj 2021

No do CAR sa chodi prave vacsinou kvoli spermiogramu partnera..pokial on nebude mat vysetrenie, tak v podstate nejaku presnejsiu liecbu ti nenasadia..my ked sme to riesili, mne hned gynekolog povedal, ze prioritne musia vylucit, ci nie je problem v partnerovi..ze inak by nejaka dalsia liecba alebo postupy boli uplne zbytocne..

tessa2299
3. máj 2021

@nafka0483 no mojmu veru nerobili USG semennikov v CARe... iba spermiogram a krv mu brali

nafka0483
4. máj 2021

@tessa2299 Ani mojmi to nerobili v CAR, nemali tam androloga, bol odoslany z CAR k andrologovi a on ho poriadne vysetril a diagnostikoval varikokelu, ktoru bolo nutne operovat - morfologia potom vyletela z 0,5% na 18%

jodo27
4. máj 2021

Tak hej, on ti nevie spraviť take vyšetrenia ako v CAR

autor
7. máj 2021

takže babenky mali ste pravdu, moj gynekolog mi nic nepovedal, iba tolko ze mam vsetko v poriadku, predpisal mi duphaston a povedal ze sa mame snazit dalej...
Snazime sa rok

nafka0483
7. máj 2021

Tak chodte do CAR ;)

jodo27
7. máj 2021

No mne ten duphaston ani nepredpísala :D ale potom pozor, nemaj velke očakávania ak ti bude meškať menzes, po bratí duphastonu zvykne meškať.
Určite choď do CAR. My chodíme do GYN FIV (2x sme boli) zatiaľ spokojní...