Ahojte priatelovi vyšli zle výsledky spermiogram. Problem s hlavičkami. Dočítala som sa ze take spermie sa nedokážu dostať do vajíčka. Ma Iba 3% zdravých. Ja msm pcos. Mali ste niektorá rovnaké diagnózy? Podarilo sa vám úspešne otehotnieť? Ut mam aj konzultáciu v repr. Centre ake bola by som najradšej ak vy sa nám podarilo prirodzene. Plus ak mate skúsenosti s reprofit Brno . Dakujem
@petrisha32 čize 3% zo zdravými hlavičkami he relatívne ok vysledok ?
S 3% ma znizenu plodnost, ale nie neplodnost. Od 4% je norma - normalny spermiogram
Neviem ake ma ostatne parametre spermiogramu ale my sme s 3% morfologiou pocali 2x uplne bez problemov a rychlo
@33tehulka33 známy mal to isté,plus našli mu zápal v ejakulate, dr. Povedal, že aj to môže spôsobyt tu horšiu morfologiu.Všetko iné mal v Norme. Dostal antibiotika na 2tyzdne, potom 2 mesiace bral veľa vitamínov, a ked išljel na kontrolu, už mal zápal pod 1, a morfologia bola o 3%lepšia. A manželka ostala tehotná,ale ona pcos nemala. Dá sa zlepšiť, veľa šťastia prajem
Daj sem ideálne celý spg alebo teda aký máte záver ? Lebo 3% ok je morfologiu alebo 3% sú pohyblivé to je ťažko takto určit. Závisí aj od toho 3% z akého celkového počtu a tak.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
a aky mate zvysok spermiogramu? lebo aj tie 3 % myslis ako morfologiu tak nad 4 % je to uz hranca ze je to OK podla normy a je uplne bezne ze je tam zvysok morfologicky zly. da sa to napravit spravnou zivotospravou a spravnymi doplnkami atd. + treba porobit dalsie vysetrenia. My sme z 0% morfologickych dobrych dostali cez tu hranicu takze sance su. Zalezi velmi aj na ostatnych meranych ukazovateloch. Bez toho to nieje moc informacii s cim pracovat.