icon

Progesterón mi ovplyvňuje menštruáciu

velkanika
28. nov 2025

Ahojte baby pekný deň, neviem ani kde začať už si myslím,že som v nejakom zlom filme. Mala som problém s nízkou hladinou progesteronu,doktorka mi napísal beriem 10 dní v mesiaci už dva roky.
Od septembra sa snažíme o babo viem ze je to krátka doba . .....
V júni som.bola u nej ci je všetko ôk povedala ze zatiaľ áno poradila drahé vitaminy nič iné,ôk v októbri som.bola u nej lebo som.mala divne bolesti v podbrusku samozrejme normálna vec ale stalo sa to prvýkrát pre istotou soľ za ňou šla tam sme ale riešili užívanie progesteronu ze vie zablokovať ovulaciu... beriem.ho od 17.dna cyklu mam 28.dnovy.....roky mavam rovnaký cyklus potom prišlo obdobie kedy som mala nepravidelný a nakoniec pol roka nič preto užívam tento liek vďaka nemu mam ukážkový cyklus 28 dní presne na den mam....ale od septembra kedy mi začal menzes meškať najprv 3 dní dosiel október 3 dní meskal potom dosiel silný menzes krcacanie vsetko ako vždy.....ale tém mesiac nič mala som mať 18.11 a dnes 28.11 nemám menzes mala som len jemne spinenie ružové trochu červené hnede ale len kvapky použila som jednu vlozku q potom len na toaletnom som mala ale od večera do ďalšieho dňa do obeda a odvtedy nič...test som si robila 25.11 poobede negativny q odvtedy som
Nemala nič. Občas mám jemne bolesti v podrusku kríze unava ale ja mam iné zdravotné problémy takže ťažko povedať.... volala som.doktorke ta povedala ze mam si skúsiť test spraviť o pár dní ale ráno....a povedala by som vysadila progesteron ze budúci cyklus nemám brat lebo keďže ho beriem dva roky mohol zastaviť menzes je to reálne? Tak najkvr si mam dávať aby bola ovu aj menzes proste to co ma byt a teraz už nie? Citala som ze zistiť kedy je pvu potom.si ho nasadiť prejde 10 dní urobiť test a keď je negatívny vysadiť ho ...už nechapem co sa deje bola som na vyšetrení hormonálnej profilu aj rezervy vajíčok..doktor povedal ze mam dobre výsledky aj rezervu ze je to ôk...tak neviem minulý nedialo doktorka povedala ze pvu bola i keď neznelo to 100 percent ..poradíte mi? Mam.trvat na vyšetrení ci prebehla ovu?
to pripísať k týmto veciam.
m neskúšala preventívnu mam 12 12

velkanika
autor
28. nov 2025

@velkanika prepáčte za chyby preklepy ale som v práci tak rýchlo som napísala tento príspevok

22exa09
28. nov 2025

@velkanika nezvazovala si ist do Gyncare? Ja som tak bola a zistili mi policistickej vajecniky, teherozigot a to mi moji predchadzajuci lekari nezistili. Tiez som mala provlem z ovulaciou samotnymi kramami a brala som rozne lieky. Skus ist tam na druhy pohlad na situaciu s tebou.

blaazi
28. nov 2025

@velkanika progesteron je hormon, ktory nastupuje po ovulacii a pomaha tehotenstvu sa udrzat. V prvom rade by som vsak zistovala napr. Meranim Bazalnej teploty, ci ovulacia prebehla/potom by som nasadila progesteron.

babi2345
29. nov 2025

@velkanika tak ešte není to veľa mesiacov... Ale ak užívate progesteron prišli skoro blokuje ovuláciu. Najprv sa uistiť či prebehla ovulka, (ovulacne testy) ísť ku gyn cez sono povie ci prebehla ovulka, alebo nie. Ak áno po ovulacii 2,3 dní vkladať progesterone a potom testovať keď ma prísť ms. Ak test ke negatívny vysadiť, aby prišla ms. Ak sa nedarí treba sa dat vyšetriť príchod vajcovodov, či sliznica je dosť hrubá, endokrinológia, rozšírený spermiogram... Veľa šťastia 🤞🤞

velkanika
autor
30. nov 2025
@22exa09

@velkanika nezvazovala si ist do Gyncare? Ja som tak bola a zistili mi policistickej vajecniky, teherozigot a to mi moji predchadzajuci lekari nezistili. Tiez som mala provlem z ovulaciou samotnymi kramami a brala som rozne lieky. Skus ist tam na druhy pohlad na situaciu s tebou.

@22exa09 dobrý den bola som tam 11.11 tento rok doktor povedal ze som v poriadku rezerva vajíčok ôk tak isto hormonalny profil spravili povedala ze je ti v poriadku jedine co povedal AB dosiel partner na vyšetrenie lenže on ešte nechce ...nikdy som.nemala cysty...mam ze polycysticke vajecniky to povedala doktorka ale keď som bola v gyncare povedali ze je ôk...taknuz neviem potom výsledky mam v poriadku liečim dá na štítnu aj to jr lepšie už nevidia problém v otehotneni....

velkanika
autor
30. nov 2025
@blaazi

@velkanika progesteron je hormon, ktory nastupuje po ovulacii a pomaha tehotenstvu sa udrzat. V prvom rade by som vsak zistovala napr. Meranim Bazalnej teploty, ci ovulacia prebehla/potom by som nasadila progesteron.

@blaazi to som zisťovala lenže prvý nestačí som merala aj to som.bola chorá čiže zle výsledky podľa príznakov hlienu atď viem q kedy bola ovu q ze bola lenže doktorka povie keď som mala hlieny bola ovu ale to nie je iste ........ mala mi spraviť folikulometriu necb sa to potvrdí nie len sa spoliehať na orixnaky .....

velkanika
autor
30. nov 2025
@babi2345

@velkanika tak ešte není to veľa mesiacov... Ale ak užívate progesteron prišli skoro blokuje ovuláciu. Najprv sa uistiť či prebehla ovulka, (ovulacne testy) ísť ku gyn cez sono povie ci prebehla ovulka, alebo nie. Ak áno po ovulacii 2,3 dní vkladať progesterone a potom testovať keď ma prísť ms. Ak test ke negatívny vysadiť, aby prišla ms. Ak sa nedarí treba sa dat vyšetriť príchod vajcovodov, či sliznica je dosť hrubá, endokrinológia, rozšírený spermiogram... Veľa šťastia 🤞🤞

@babi2345 lenže ona neriesi takto ci mam ovu vi nie kazdy nrsiac nirco iné hovorí riešili sme že ano hormon blokuje ovu ale ci prebehne kedy ma podla hlienu to nie je iste takže sa možno trafim keďže začal moje cykly byť nepravidelne ako mam vedieť kedy mam ovu testy neukázalo hlieny som mala mega veľa príznak iné áno....namiesto toho aby mi spravila sono proste potvrdila ovu ci prebehla a tak si som si dala lieky tak raz povie ze si mam dat teraz že už nie

22exa09
30. nov 2025
@velkanika

@22exa09 dobrý den bola som tam 11.11 tento rok doktor povedal ze som v poriadku rezerva vajíčok ôk tak isto hormonalny profil spravili povedala ze je ti v poriadku jedine co povedal AB dosiel partner na vyšetrenie lenže on ešte nechce ...nikdy som.nemala cysty...mam ze polycysticke vajecniky to povedala doktorka ale keď som bola v gyncare povedali ze je ôk...taknuz neviem potom výsledky mam v poriadku liečim dá na štítnu aj to jr lepšie už nevidia problém v otehotneni....

@velkanika tak potom uz len priatel si musi dat skontrolovat spermie je mozne ze morfologia je na prd a musi zmenit zivitny styl. Moj mal nazaciatku 2% morfologiu a ked upravil zivotny styl chap to ako prestal pit a fajcit a viacej sa hybat a kontrolival si viac cukor nalolko je cukrovkar upravilo sa mu to na 4% a podarilo sa

babi2345
1. dec 2025
@velkanika

@babi2345 lenže ona neriesi takto ci mam ovu vi nie kazdy nrsiac nirco iné hovorí riešili sme že ano hormon blokuje ovu ale ci prebehne kedy ma podla hlienu to nie je iste takže sa možno trafim keďže začal moje cykly byť nepravidelne ako mam vedieť kedy mam ovu testy neukázalo hlieny som mala mega veľa príznak iné áno....namiesto toho aby mi spravila sono proste potvrdila ovu ci prebehla a tak si som si dala lieky tak raz povie ze si mam dat teraz že už nie

@velkanika chápem vás, ak na sono sa potvrdí, ze ste mali a ste Kazd druhý deň spolu ma sa dariť. Spermie ziju2, 3,4 dní čakajú na vajíčko. Ak nedarí sa partner ma ísť na spermiogram, aj vy na ďalšie vysetrenia. Veľa šťastia 🤞🤞🤞

velkanika
autor
1. dec 2025
@babi2345

@velkanika chápem vás, ak na sono sa potvrdí, ze ste mali a ste Kazd druhý deň spolu ma sa dariť. Spermie ziju2, 3,4 dní čakajú na vajíčko. Ak nedarí sa partner ma ísť na spermiogram, aj vy na ďalšie vysetrenia. Veľa šťastia 🤞🤞🤞

@babi2345 ďakujem pekne za radu😊

velkanika
autor
1. dec 2025
@22exa09

@velkanika tak potom uz len priatel si musi dat skontrolovat spermie je mozne ze morfologia je na prd a musi zmenit zivitny styl. Moj mal nazaciatku 2% morfologiu a ked upravil zivotny styl chap to ako prestal pit a fajcit a viacej sa hybat a kontrolival si viac cukor nalolko je cukrovkar upravilo sa mu to na 4% a podarilo sa

@22exa09 ešte skúsim riešiť ci naozaj prebieha ovu a keď áno tak jedine partner musí ísť...ďakujem za radu 😊

velkanika
autor
1. dec 2025
@babi2345

@babi2345 styk mame každý druhý tretí deň...tak neviem uz jasme ze hneď to nemusí vyjsť q ani neriešim to tak ze sex len kvôli tomu užívame si.to samozrejme som už v kľude prvý mesiac mi bolo ťažko druhý ale teraz už mi je po psychickej stránke lepšie ..v gyncare povedali ze som v poriadku hormóny rezerva vajíčok štítna akože beriem lieku no je to ôk nemám také vážne problémy...nepijem nefajčím stravujem sa zdravo schudla som 20 kg drzim si váhu...tak neviem hadam aj priateľ je zdravý som mlada baba

velkanika
autor
2. dec 2025
@22exa09

@22exa09 asi ano uvidíme aj doktor povedal keď do pol roka nič tak musí prísť aj ona nech vieme q nech sa zbytočne netrapim zbytočne hádzať do seba vitaminy keď problém môže byť uňho alebo nemusím len tomu treba čas možno že veľa stresu som zažila q telo sa bráni neviem možno tie lieky mi troska narušili cyklus neviem vážne idem na preventivku a uvidíme co povie doktorka i keď raz povie tak potom tak ....troska som z nej zmätená....

22exa09
2. dec 2025
@velkanika

@22exa09 asi ano uvidíme aj doktor povedal keď do pol roka nič tak musí prísť aj ona nech vieme q nech sa zbytočne netrapim zbytočne hádzať do seba vitaminy keď problém môže byť uňho alebo nemusím len tomu treba čas možno že veľa stresu som zažila q telo sa bráni neviem možno tie lieky mi troska narušili cyklus neviem vážne idem na preventivku a uvidíme co povie doktorka i keď raz povie tak potom tak ....troska som z nej zmätená....

@velkanika ako dlho sa snazite ?