Progesterón na spodnej hranici
Ahojte. Idem to riesit aj s dr, ale zaujimalo by ma - vo feb som si dala urobit hormonalny profil ako samoplatca (bola som na 6den cyklu, ako kazali). Progesteron mi vysiel v norme, ale na spodnej hranici (0,159 - 0,616 je norma, mala som 0,16). Robim si ovulacne testy, a nejako som si vsimla, ze lutealnu fazu mam 12 dni cca, a posledny mesiac tento som mala 11. Ked som zacala googlit, tak som zistila, ze to je vlastne problem.. ako sa to vlastne riesi? Ak ste mala podobny problem, a vyriesili ste ho, pomohlo to k otehotneniu? K dr idem o dva tyzdne..
Po ovulácii ti nasadia progesteron, ja som to mala toez
@zuzanaete viem ze nepotvrdzuju.. bola som raz nahodou u gyn, ktory mi dva dni pozeral ako rastie folikul, potom som akurat bola odcestovana, ale povedal, ze podla neho vsetko fajn, dokonca mam ak bolest brucha pri ovulacii, testy pekne. Len tento mesiac sa mi ovulacia posunula na neskor, a ms prisla na den presne.. meranie balaznej teploty nie je pre mna vhodne
@babushkaem a pomohlo?
@autorka no my sme nakoniec mali aj zlý spermiogram, ale na ten progesteron to jasne, pomohlo. Potom som ho brala az do 12tt

Ovulacne testy nepotvrdzuju ovulaciu. Len ukazuju, ze telo sa chysta, ale realne nemusi prebehnut. 12 dnova lutealna faza staci na pokracovanie tehotenstva. Problem je mysli 10 a menej dni. Tu ovulaciu si radsej odsleduj cez bazalnu teplotu alebo u lekara.