Progesterón tabletky namiesto Duphastonu
Ahojte, som tehu a po 2 potratoch v poslednom pol roku som dr. Poprosila o duphaston na,, udrzanie'' no ona mi miesto toho nasadila progeatanele 1 tbl vaginalne denne (vecer)... Stretli ste sa s tym niekto?? A nezda sa vam 1 tbl. Malo? Lebo po vklade embeijka (ivf) som uzivala 2x denne... Tak neviem... 🤷♀️
@roztlieskavacka
@malicka1986 takze je to 200vka... A fakt sa mi to zda malo:(
@malicka1986 ja som tiez po 2 potratoch zaposledny polrok, oba z ivf. A tetaz nam to vyslo prirodzene... A ja mam z tej dr. Take zmiesane pocity🤦♀️🤦♀️🤦♀️ to ako sa vyjadruje k tomu ivf, a ako ma pri kazdej navsteve odbila.... (no nic budem kontretna- 1.vklad uspesne potvrdeny v centre a ked som k nej zbehla kvoli spineniu tak mi tak usmevne a nadnesene hovori: je to malicke a viete ako ak to odide odide, no co s tym narobite?? 2. Vklad, opat podobny scebar s podobnymi vyhlaseniami, a do tretice teraz: no super tak vam to vyslo aj prirodzene... A viete poviem vam ze je to tak aj lepsie, lebo predsa len to ivf to je len umele tlacenie na pilu... Potom urobila sono a zatial nic nevidela lebo hcg bolo,, len,, 488 a ona... No nevidim to tu, ale pokial by to aj nevyslo, aspon viete ze sa to da aj prirodzene a tak...
Takze ja v nej akosi nemam vobec doveru a tie jej priblble vyhlasenia sa mi vryli pod kozu🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ja chápem ze asi chces väčšie pochopenie a podporu od svojho dr ale v podstate ma naozaj pravdu, vždy je to 50:50 ci pri ivf alebo prirodzene, je to cele na vývoji plodu, veľakrát ani ženám tabletky na “udržanie” nepomohli, a osobne tiež mam skúsenost ze gynekológovia ich nepredpisuju úplne s radosťou. Na druhej strane pri umelom oplodnení sa mi tieto tabletky zdajú vhodnejšie lebo predsalen si programovana umelými hormonami a nie vlastnými ktoré ti vytvára telo.
No, Mas 200mg tak bud spokojná a nikto ti nezakáže si zvýšiť dávkovanie, je to na tebe.
Aj sa realne nasla pricina potratu? Alebo to bolo len biochemicke tehotenstvo? Ze embryo sa neudrzalo a odislo do 5-6tt?
Kazdopadne tie lieky nie su zazrak. Otehotnela si prirodzene, to je super a ako podpora na udrzanie ti 1x tbl vecer staci a zvysok je na prirode, niekomu zial nepomozu ani 3 tbl denne.
Snaz sa hodit do pohody, tesit sa a nemysliet na zle veci. Ked mas so svojou gyn problem, tak ju vymen, ale nenechaj sa tym stresovat.
Drzim palce
Ahojte baby ktorá a vás užívala duqhaston ?a ako sa to užíva môže sa NATO piť alkohol keď máme oslavu a neviem či by sa NATO malo ďakujem za odpoveď

Po ivf sa samozrejme dávkovanie líši ved ide predsa o umelo vytvorený cyklus, ako za mna je to zbytočne, ale ak si dáš dve nebude to mat väčší účinok ako jedna. Skor závisí od toho koľko mg progesteronu mas v tabletkách. Napríklad je rozdiel 100mg tabletka utrogestanu a 200mg tabletka utrosu 🙂