icon

Progesterón tabletky namiesto Duphastonu

10. jún 2021

Ahojte, som tehu a po 2 potratoch v poslednom pol roku som dr. Poprosila o duphaston na,, udrzanie'' no ona mi miesto toho nasadila progeatanele 1 tbl vaginalne denne (vecer)... Stretli ste sa s tym niekto?? A nezda sa vam 1 tbl. Malo? Lebo po vklade embeijka (ivf) som uzivala 2x denne... Tak neviem... 🤷‍♀️

roztlieskavacka
10. jún 2021

Po ivf sa samozrejme dávkovanie líši ved ide predsa o umelo vytvorený cyklus, ako za mna je to zbytočne, ale ak si dáš dve nebude to mat väčší účinok ako jedna. Skor závisí od toho koľko mg progesteronu mas v tabletkách. Napríklad je rozdiel 100mg tabletka utrogestanu a 200mg tabletka utrosu 🙂

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
10. jún 2021

@roztlieskavacka
@malicka1986 takze je to 200vka... A fakt sa mi to zda malo:(
@malicka1986 ja som tiez po 2 potratoch zaposledny polrok, oba z ivf. A tetaz nam to vyslo prirodzene... A ja mam z tej dr. Take zmiesane pocity🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ to ako sa vyjadruje k tomu ivf, a ako ma pri kazdej navsteve odbila.... (no nic budem kontretna- 1.vklad uspesne potvrdeny v centre a ked som k nej zbehla kvoli spineniu tak mi tak usmevne a nadnesene hovori: je to malicke a viete ako ak to odide odide, no co s tym narobite?? 2. Vklad, opat podobny scebar s podobnymi vyhlaseniami, a do tretice teraz: no super tak vam to vyslo aj prirodzene... A viete poviem vam ze je to tak aj lepsie, lebo predsa len to ivf to je len umele tlacenie na pilu... Potom urobila sono a zatial nic nevidela lebo hcg bolo,, len,, 488 a ona... No nevidim to tu, ale pokial by to aj nevyslo, aspon viete ze sa to da aj prirodzene a tak...
Takze ja v nej akosi nemam vobec doveru a tie jej priblble vyhlasenia sa mi vryli pod kozu🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

roztlieskavacka
10. jún 2021

Ja chápem ze asi chces väčšie pochopenie a podporu od svojho dr ale v podstate ma naozaj pravdu, vždy je to 50:50 ci pri ivf alebo prirodzene, je to cele na vývoji plodu, veľakrát ani ženám tabletky na “udržanie” nepomohli, a osobne tiež mam skúsenost ze gynekológovia ich nepredpisuju úplne s radosťou. Na druhej strane pri umelom oplodnení sa mi tieto tabletky zdajú vhodnejšie lebo predsalen si programovana umelými hormonami a nie vlastnými ktoré ti vytvára telo.
No, Mas 200mg tak bud spokojná a nikto ti nezakáže si zvýšiť dávkovanie, je to na tebe.

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
barus26
10. jún 2021

tiež som brala 2x denne progesteron. prirodzene otehotnenie

mikasz
11. jún 2021

Aj sa realne nasla pricina potratu? Alebo to bolo len biochemicke tehotenstvo? Ze embryo sa neudrzalo a odislo do 5-6tt?
Kazdopadne tie lieky nie su zazrak. Otehotnela si prirodzene, to je super a ako podpora na udrzanie ti 1x tbl vecer staci a zvysok je na prirode, niekomu zial nepomozu ani 3 tbl denne.
Snaz sa hodit do pohody, tesit sa a nemysliet na zle veci. Ked mas so svojou gyn problem, tak ju vymen, ale nenechaj sa tym stresovat.
Drzim palce

rita0123
18. júl 2021

Ahojte baby ktorá a vás užívala duqhaston ?a ako sa to užíva môže sa NATO piť alkohol keď máme oslavu a neviem či by sa NATO malo ďakujem za odpoveď