Prvosnažilky po 35-ke
Ahojte, nájdu sa tu nejaké prvosnažilky po 35.- ke, ktoré sa pokúšajú o prvé bábo ? A ako dlho ?
@klaudia001 nie v pohode 😀 neplas sa
šak by som chcela aj ja niečo užívat, nejaku macu, femigrad, neviem čo je dobré. Máte niektorá s niečím podobným skusenosti ?
@klaudia001 ja neberiem teraz nic, zvysila som prijem ovocia a zeleniny, salatov, snazim sa prirodne dostat do seba nejake vitaminy, mam pocit. ze tabletkova forma mi nerobi moc dobre
@mates777 tebe ako sa darí ?
@klaudia001 to možeš dávať aj keď máš OK štítnu žľazu, neuškodí to je len jód a na ostatné prospeje ...len treba dodržiavať dávkovanie 🙂 🙂 🙂
@klaudia001 no ja som konecne dostala mrchu po vyse 2. mesiacoch, tak sa modlikam aby sa mi odplavila ta cysta a uvidime co dalej....
a ty ako?
co mas new???
@gelinka75 áno áno áno presne takto to mám aj ja, zelené šaláty, pór, mrkvička, zeler, petržlen + ovocie........ale pozor pri zelených šalátoch si ich musíš kvapkat citronom , alebo pomarančom...lebo inak telo nič nezužitkuje a mrkva je najlepšia varená a potom pokvapkaná olejom, alebo niečím masnejším....takito bez toho by telo nič nezužitkovalo.
Ja si na šaláty dávam štavu z pomaranča / pre mna je príjemnejšia než citronova / a mrkvu varievam do mäkkučka a potom šupnem trocha oliv. oleja a soli a tak to papám.
no a ešte alchemilku píjavam od začiadku MS až do 10 DC. a to je všetko . Paradajky nekupujem, lebo obchodové paradajky nemaju vônu ani chut, tak len papriku teraz v zime a vela kečupu papám, často varím lososa aj 3 x do týždna, len tak obyčko na masle a soli, dám to zapiect v alobale do rury, a robím polievky .
a teda na podnet TEBA všetko zahustujem celozrnnou špaldovou mukou, a chutí to aj mojmu....aj zákusok som z nej robila a dobrý bol, ešte si namáčam ovsenné vločky, ktoré je dobré chvilku povarit a potom zaliat mliekom alebo jogurtom a papat + dávam si tam aj slivky sušené a slnečnicové semienka.
Včera som si robila šalát, že pór+uvarená mrkva+jablká+hrášok, všetko premiešat zaliat jogurtom + dochutit. no výborné niečo, až som sa zčemerila 🙂 , juuuj ale som sa rozpísala , ale šak som tuna dlho nebola.
Inak serie mna tá záchodová kefa, kurník šopa až z monaca ju nesem a hen v rajchu mi ju čmajznu aj s oblečením, ešteže tam nebol foták 😝 , moj si kupil novučičký, noooo a myčka furt nic 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , tak myjem furt ručne, hlavne že stojí v kuchyni....nooooo
@janap76 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj sluníčko vyšloooooooooooooooooooooo, serotonín sa do mna valíéíííííííííííííííííííííííííííííííííííí 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@klaudia001 tak to som rada, ze podla mna zahustujes 😀 ja som robila taky miesany listovy a dala som nato balsamicovy ocot, provensalske korenie a olivovy olej, mnam, akurat do dnes dojem, mrkvu davam aj do ryze a teraz casto varim aj karfiol, brokolicu a kel, ovsaky mam kazde rano aj orechy a slnecnicove semiacka 😉
no sme sa tu nasmiali, ze kefu si kupila a tot je po kefe 😠
@mates777 skušala si sedacie kupele v rebríčku ? 2 x denne ? výborná to je vec, šetkými kamoškami potvrdené.
no ja nic nového nemám, akurtá mna bolí na pravo aj lavo dole, neviem, žeby ovulácia, bola som na dovči, tak som neišla ani k lekárovi, ale šak už sdom objednaná, u neho sa to dá cez net...to dobre vymyslel.
Som nejak 20 DC , ja ani neviem.....tento cyklus to ani zistovat nebudem, idem si urobit test , lebo mna bolí nejak jako keby som mala ovuláciu......nooo už 2 hodky nepijem, idem očurat tyčinku 🙂
@gelinka75 áno smiali ste sa tuna ??? 🙂 ale bola parádnacka, taká do moderna, šak aj moj bol zo mna na nervy, že kefu chcem / nebola lacná / on urobí čo mi na očiach vidí 🙂 , tak bola kefa, chcel mi kupit aj kabátik, ja reku ...za taku cenu ????? to mám na SK 5 kabátov, nek nič, ja si nepotrpím na oblečko, ja skorej tak doplnky do domácnosti a tak.....to mi urobí väčšiu radost 🙂 , pekne zdravunko papkáš aj Ty, aj ten kuskus mi chutí, no mojmu nie, nevadí viac mi zostane
@janap76 a konkrétne v čom Ti jod pomohol ?
lebo ja som užívala femibion 800 a gynekolog mi povedal, že mám užívat obyčko kys. listovu....lebo že obsahuje aj jod, a to môže narobit šarapatu, ked mám štítku oukej....tak neviem....
@klaudia001 fuuuuuuu tak myslite si, ze mozem uzivat ten jod??? alebo to treba konzultovat s lekarom????
mne je uz jedno, ja by som do seba nahadzala hocico...
@mates777 takže moj názor, je najprv to konzultovat s lekárom, mne jasne povedal, že ked mám štítku v poriadku tak by som nemala ani pred otehu užívat ten femibion 800, kvoli jodu, inak to je v tehu, to by mi femibion odporučil, takže ja by som sa poradilo s dr. určite
@klaudia001 no snazim sa zdravsie varit uz viac ako rok, daju sa skoro vsetky tradicne jedla prepokap na zdravsi sposob, aj kolace niektore upravujem, moj lubi aj sladke, to zas nemozem uplne vynechat, no a potom jasne, ze si dam aj ked ovela menej ako predtym 🙂
@klaudia001 napr mrchu mám hneď krv, nie jeden deň špinenie a tak krv a najmä som taká vyrovnanejšia ...asi to je smiešne...inak reagujem, vlasy mi menej vypadáívaju...ale najmä tá energia .... ja jem málo rýb, tak možno mi vyslovene chýba jód .... naši lekári sa riadia tabuľkami na množstvo jódu ktoré by sme mali prijímať, z roku cca 1960 ...to nesrandujem .... a šikmooký čo jedia denne oveľa viac jódu, sú oveľa zdravší a predstav si keď oni idú k lekárovi s nejakým problémom, prvé im vraj kontrolujú moč, či nemajú nedostatok jódu....len oni sa neriadi tými číslami ako my .... 3 roky dozadu som to veľmi lúskala na nete 🙂 🙂 🙂
@janap76 no tak potom tebe chýba asi ten jod, ale ja mám krv testy oukej na šetko , šetko mám v norme, tak mne by to narobilo šarapatu ....a okrem iného jem dostatok rýb, hlavne lososa a pstruha aj 3 x do týždna to máme, nechcem ja žiadny jod navyše 😉
no ale zober si durhu stranu, ked je telo oukej, tak na femibione je 200 - násobok jodu, a ked to žena tlačí do seba pred otehu, viac mesiacov...tak to neni oukej, to mi povedal aj gyn. , nejak mám potvrdené od nášho známeho lekára, že v celku s vit. B...sa môže človek predávkovat, to že vyčuráme....ale ostatné zostane v tele a zo zdravého človeka sa môže stat chorý, ale tebe to asi evidentne pomohlo a bola si u dr ?? robili ti krvný obraz na jod a ostatné látky ?
takže ženy ovulácia už prebehla asi, ovu test negatívny
@klaudia001 vraj obvodná to nerobí a endokrinologička má čakačku na vyšetrenie cca 3 mesiace 😀 😀 😀 jedine keď pôjdem domov, do KE, tam si viem vybaviť 🙂 ja mám problém že mne chutia iba rybky HOKI filetky a mám problém ich zohnať 🙂 🙂 🙂
@janap76 jani meriaš si BT ? ja už mám 4 den po sebe 36,9 a pred tým som mala 36,5 hm neviem čo to znamenám, ale ovu už bola, lebo test mám slabunký....tak neviem, bola by som rada keby sme čakali malé monačátko 😀 , dám do albumu foto kukni sa 😀
@janap76 no to som nikdy nejedla hoki filety 🙂
@klaudia001 fotky "prezreté" a patrične okomentované 😉 😎 ale ja som myslela, že hodíš fotku tej zázračnej hajzelkefy... tak túžobne sme ju očakávali ani monackú princeznú a tá "štetka" neprišla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@klaudia001 ešte keby ti tá BT vyskočila aspoň o stupienok, dva vyššie tak bude isté, že dovolenka bola plodná 😀 😀
@lubanka 😀 😀 😀 😀 😀 veru štetku niekto ukradol v rajchu, nemám foto.....nevyfotila som si ju, načo, reku šupnem to sem až ked dojdem, no budeme tam musiet ist ešte raz...pre druhu 😀
@lubanka to jakože 37 je už tehotenská teplota 😀 😀 😀 , tak budem nahrievat teplomer 😀 😀 😀 😀 😀
@klaudia001 ty len počkaj na výsledok... či ste neprišli domov náhodou traja a ak áno, tak sa po ňu vráť tak o 2roky... 😀 aby ste znovu prišli aj s prekvápkom 😀 😀 😀 na kefu sa vykašli 😝
@klaudia001 zaručený recept, je strčiť teplomer do teplého čaju 😀 😀 😀 😀 😀 a o pár mesiacov si bude treba aj strkať vankuš pod tričko 😀

@gelinka75 Angelika , dufam, že si nepochopila, zle, že v mojom predczádzajucom príspevku som napísala, že mne to pomáha.......mne pomáha, že sa mám s kým porozprávar respektíve popísmenkovat a v prípade, že mi neni niečo jasn=é tak mi poradíte........teraz ma napadlo, ja som to nemyslela zleeeeeee