Psychická nepohoda a veľká túžba po dieťati
Po potrate sa 6 mesiacov neúspešne pokúšame o bábätko. Doteraz to vždy išlo takmer hneď. Viem, že sú páry, ktoré sa snažia omnoho dlhšie, no neklamme si, do pol roka otehotnie 80% párov. Hormóny aj iné veci máme v poriadku, len cyklus sa mi trochu skrátil, no dĺžka lf ostala. A ja to už nedávam. Som nervózna, plačem, prepadám beznádeji. Máme takmer 2-ročné dieťa, nezastaviteľné, vzdorovité, hoci napriek tomu veľmi dobré a šikovné. No ja nemám naňho silu, tá bezmocná túžba po ďalšom, po tom, aby boli súrodenci ma ničí. Muž tiež má z toho stres, cítime, ako stále ide len o to splodiť dieťa, aby ten stres skončil. O to horšie je to každý mesiac. Neviem čo robiť, neviem na to nemyslieť, neviem si nájsť iné záujmy, som vyčerpaná, vystresovaná, proste celé zle...
@irusa chcem, snazim sa, no mam v hlavne nejaky blok alebo co a nejde to... fakt mam pocit, ze potrebujem nejaku hypnozu alebo co, aby som prestala tolko mysliet
Tak potom je lepsie zajst k psychologovi a porozpravat sa o tom.
Viem, že je to strašné, ale bud k sebe úprimná. Nezvládaš jedno a už chceš druhé??? A potom čo? Myslíš, že sa upokojíš, lebo sú KONEČNE DVE? Bude to dvojnásobok starostí co máš teraz s tým jedným. Manžel co na to hovorí, keď vidí, že nezvladas situáciu? Nebude to len Tvoja túžba? Len aby si neprišla o všetko. Musíme sa učiť byť spokojní s tým co mame.
@sashka22 aj nad tym som rozmyslala, no ono to nie je tak, ze nezvladam, ja cez den fungujem v pohode, vsetko super.... len ked je vecer cas sa zamysliet tak proste citim, ze psychika je na tom zle, pripadam si ako clovek v takej skrytej depke
@marhel skusala som online, no mne to nepomaha... neviem, sama som to popri hlavnom obore studovala, celkom do toho vidim, rozumiem tym veciam, radam, no nejde mi to do hlavy
Ono viem, že 99 percent žien nepochopí, čo tu napíšem. No ja to i tak napíšem, ako vždy. 🤷♀️ Keďže milujem úprimnosť. Sú ženy, ktoré chcú otehotnieť preto, aby si proste dokázali, že na to majú, že sú schopné otehotnieť. Je to prejav zdravia, plodnosti, šikovnosti, je to hrdosť. Ako keď muž postaví dom, napríklad. Majte viac pokory. Máte jedno dieťa, buďte rada. Je ešte malé. Určite otehotniete. Je to osud. Pre nejaký dôvod proste máte mat deti s väčším vekovým rozdielom. Vy si ho aj uvedomíte a doslova sa capnete po čele, že ako dobre, že ste to druhé dieťa nemali skôr. Vydržte.
Ja som potratila 2x kým sa nám podaril prvý syn. Po prvom potrate som otehotnela po roku a pol (takže pol roka katastrofa nie je), po druhom potrate do 2mesiacov... je to naozaj variabilné a ty máš výhodu akú veľa z nás nemalo- 1 dieťa už máš, môžeš sa mu naplno venovať 🙂 Hkavu hore, zaoberať sa tým že "už to malo byť " ti zbytočne uberá na tvojej a v konečnom dôsledku aj rodinnej pohode. Držím prsty aby sa podarilo čím skôr, ale neprepadaj úzkosti, ešte naozaj nemáš dôvod 🙂
Takze sa nevenujes tomu dietatu,ktore mas doma a si psychicky na dne, lebo nutne potrebujes riesit dlasie dieta, aby si nestihal este viac a mala este viac roboty s dvoma detmi.... Hm... Zeny su cudny druh. Nikdy nepochopim ich pochody... Akoby sa teraz isiel zrutit svet za to, ze mas jedno dieta. Sikovne a zdrave. Jeho chyba je len to, ze je len jedno. Wtf...
@asia83 Ďakujem
Ja keď som už nevedela čo so sebou pri takej túžbe, tak som bola vďačná za každé dieťatko co som mohla postrazit. Vyskúšaj... V rodine, susedove, ak chodia do prace, ešte sa aj potešia. Budeš sa mat kde angažovať. Mne toto pomáhalo najviac a strážnie detí mi vydržalo doteraz 😁😁 ja mam rada, keď sa to tu hemží a je trma-vrma. Samozrejme s ohľadom na akt. Situáciu.
@elementissa Keď to takto napíšeš, znie to fakt hrozne. A určite to tak nechcem, snažíme sa spolu s mužom robiť všetko pre to, aby sme mu zabezpečili krásne detstvo, rozvíjali ho a aby vedel, že je milovaný. Práve pre to sem píšem, ja nechcem, aby trpel mojim smútkom, ja nechcem, aby sa to prenášalo na neho, na rodinu...
Mam za sebou dva potraty a momentalne som tehtona... zakazdym trvalo vyse roka... mozno sa potrebuje spamatat nielen telo ale prave mysel...
Naozaj to treba len hodit za hlavu a neriesit. Psychika robi vela.
O prveho syna sme sa snazili 4roky. Nekonecne dlhy cas, prechadzala som si fazami beznadeje, smutku, obvinovania. Vysiel nam az na 3ivf cyklus, ked som si to uz v hlave urovnala bud teraz alebo nikdy. Pred rokom (ked mal 2r) sme chceli skusit surodenca a zatial nam to nevyslo. Strasne rada by som mu dopriala surodenca, ale uz tak netlacim na pilu, som vdacna co mam 🙏
Takze naozaj,neobvinuj sa a uzivaj si ho, rastu strasne rychlo, nech potom nelutujes 🤗✊
@elementissa uplne suhlasim 👌
Trocha pokory autorka co by ine dali za 1 dieta
Tes sa z toho co mas 🤦♀️
Vieš čo...ja som tiež zažila potrat a keby som mala to jedno tak sa mu venujem a nerevem!!!!!
Nic v zlom... pozri si napr. skupinu ivf, kde su kocky ktore sa snazia 8, 10 ci 15r, absolvovalu viac krat ivf a nic z toho a za jedno dieta ako mas ty by dali vsetko a ty tu places nad druhym. Ja mam uz po 40-tke a nemam ani jedno dieta a sanca je asi tak 1% a aj to som asi prehnala. A ver ze sa nesnazime ani rok ci dva.
Ano, mate pravdu, prosim, nechcem aby sa to tu zvrhlo... akosi to na mna vsetko dolahlo, potrebovala som to zo seba dostat. Dakujem vam za reakcie a prajem vsetko dobre, verim, ze pride co ma prist

venuj sa tomu 2 ročnému a nechaj tomu voľný priebeh a uvidíš, že sa podarí