icon

Rozdiel BT v ústach a v pošve

gertys
23. apr 2022

Ahojte. Je tu niekto kto si meral bt aj v ustach aj v posve? Najlepsie taka co ostala aj tehotna. Mam par otazok.

laila22
Autor odpoveď zmazal
gertys
autor
23. apr 2022

@laila22 preco ste tu vlastne napisali?

nevenka
23. apr 2022

Ja som si merala najprv v ustach, ale boli tie teploty nizsie a ked spis s otvorenymi ustami, moze Ti namerat skreslene nizku teplotu. Potom aj rozdiel medzi prvou a druhou fazou bol maly, tazko som vedela urcit ovu. Tak som presla len na meranie v posve. Otehotnela som, ale neplanovane, ked sa mi jedneho dna posunula ovu z 20-teho dna cyklu na 14-ty 🙂. Ale tam som zle vyhodnotila hlien. Hlavne by som odporucala mat sex pred predpokladanou ovulaciou, aby si ju nahodou nepresvihla.

gertys
autor
23. apr 2022

@nevenka ano, to pre istotu a pred aj po. Skor by ma zaujimalo medzi ustami a posvou kolko desatin zvykne byt rozdiel? V merani. Ja si neriam v ustach a ikdy som nemala teplotu 37 a nie to este nad 37.

nevenka
23. apr 2022

@gertys ani ja nie, to nemusi byt 37, skoro nikdy tolko nemavam. Ja si uz ten rozdiel nepamatam, je to strasne davno. Teraz uz meriam len v posve, tento cyklus ani to nie, lebo som chora. To nema vyznam.
Hlavne je, aby si mala 2 fazy, pred ovulaciou okolo 36,5-36,7, po ovulacii stupne a udrzi sa hore a je to rozdiel o 0,2-0,3 stupna, teda v mojom pripade napriklad 36,8-36,9, zaokruhlene nahor.
Ked som bola tehotna, tak mi stupla aj na 37 a uzdrzala sa tam viac dni, po 20 dpo som prestala merat.

nevenka
23. apr 2022

@gertys a v ustach som mala 36,3-36,4 a potom poovulacnu 36,7 max. 36,8, nie viac.

Ale. Ja mam 2 diagnozy, co toto mozu ovplyvnovat, hyper a hupotyreozu a zavisi aj od hladin hormonov stitnej zlazy ta teplota. Ak mam hyper, co mam teraz, tak su tie teplotu vsetky posunute vyssie, ale ked zaberu lieky a stitna sa unormalni, tak su zas nizsie.

gertys
autor
23. apr 2022

@nevenka aha dakujem za vysvetlenie. Ja v ustach mam 36,3 a po ovulacii sa mi drzi uz 4ty den na 36,8 jeden den som mala prepad na 36,5 a znova 36,8. Zevraj to mohol byt aj ip tak neviem. Len ako som pozerala ine grafy ja proste 37 nemam nikdy. Jeden den 36,9 inak stale 36,8

blaazi
23. apr 2022

@gertys ahoj 🙂 37 nie je potrebné, každá má iné hodnoty BT, ja som merala aj som otehotnela, ale teplotný vzostup nastane až po ovulacii. Takže nástup ovulácie je potrebné sledovať na hlienovom príznaku. Teplotný vzostup len potvrdí, že ovulácia bola.

blaazi
23. apr 2022

@nevenka aj mne vystúpila nad 36,9 až po počatí,potom som mala 37,1-37,3 🙂 v cykloch s ms som mala Max 36,9

nevenka
23. apr 2022

@blaazi presne. A ja som raz podcenila ten hlien a sup ho tam 😅🤣

nevenka
23. apr 2022

@gertys to mas uplne normalne, nie kazda musi mat cez 37. Dolezity je ten rozdiel medzi predovulacnymi a poovulacnymi teplotami. A to mas dobre.

gertys
autor
23. apr 2022

@nevenka ja mam graf ukazkovy. Pokles prisiel v polke cyklu ovulacia bola a tyzden po nej prisiel dalsi pokles mozny ip. A citim pobolievanie v podbrusku. No su to rovnake priznaky ako pms. Nemylsim si ze sa vajicko neujalo. Skor sa nevie na stene uchytit. Toto je najskor problem. Myslis ze by som si mohla 10dpo urobit test? Od pondelka potrebujem nastupit na liecbu. No ak by sa pdarilo tqk nepojdem no ked sa nepodari tak ano. Takze je to dost dolezite pre mna

gertys
autor
23. apr 2022

@blaazi a merala si v posve alebo v ustach?

blaazi
23. apr 2022

@gertys v ústach som merala. A pozitivny tehu test bol 11den teplotného vzostupu. Držím prstiky nech sa vydarí.