icon

Šanca na otehotnenie

12. mar 2023

Je šanca / aká veľká je šanca otehotnieť ak počas celého cyklu prebieha styk zo začiatku bez ochrany a v strede / na konci sa nasadí ochrana?
Nemala by byť až taká veľká, nie?
Ono nemusí sa spoliehať na včasné vytiahnutie.

bylinka25
12. mar 2023

Práve v strede cyklu si najplodnejšia. Neviem, či chceš dieťatko, alebo sa tomu chceš vyhnúť, aby si neotehotnela.
Ak máš pravidelný cyklus, tvoja ovuácia by mala byť na štrnásty deň dc, dva dni pred a dva dni po. Tie najplodnejšie dni myslím, deň ovuácie je najviac plodný.
Vajíčko je schopné oplodnenia len 12 až 24 hodín, ale spermie vedia prežiť v v pošve až tri dni.

autor
12. mar 2023

@bylinka25 ďakujem za odpoveď🙂 a teda to či je prezervatív len od polovice styku alebo od začiatku má nejaký vplyv?

viestta
12. mar 2023

Precitaj si niečo o predejakulacnom sekréte a budeš mat odpoveď. Na tehotenstvo stačí 1 spermia.

janai1
12. mar 2023

@bylinka25 precitaj si ešte raz príspevok 😀 ona sa nepýta na stred v cykle ale na stred sexu - ze nasadia kondóm az neskôr

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bylinka25
13. mar 2023

Ten ti je zbytočný, lebo ak sa muž vzruší, vylučuje tzv. Kvapôčky lásky, je to predejakulat. Aj tam sa nachádzajú spermie.

bylinka25
13. mar 2023

@janai1 už som jej odpovedala aj na to. Nezaškodí, ak sa poučí aj v tomto.
Ale ona sa pytala počas celého cyklu prečítaj pozorne, čo píše. Asi sa autorka pomýlila a mama na myslí styk a nie cyklus, lebo ona napísala cyklus

janai1
13. mar 2023

@bylinka25 ja čítam pozorne ale ona sa nikde nepýta na stred cyklu. Počas celého cyklu sexuju zo začiatku bez ochrany a v stredu /na konci sexu si dá kondóm

bylinka25
13. mar 2023

@janai1 Však som jej odpovedala aj na to, čo sa pýtala.