Šanca na prirodzené počatie pri zníženej funkcii štítnej žľazy
Ahojte chcem sa opýtať snažíme sa o bábo 2 roky ,bola som v centre asistovanej reprodukcie a tam mi vyšli zle hodnoty štítnej žľazy tak som sa objednala k Dr. A výsledok mám zníženú funkciu štítnej žľazy ,hneď mi predpísala lieky L-thyrox 50 . Hodnotu TSH 5,1 .+ Mám nejaký uzol na štítnej. Podarilo sa vám prirodzene o bábo v takom prípade ? Ďakujem .
@krasneleto v centre asistovanej reprodukcie vyšetrenia , u svojho gynekológa robili mi prefuk vajecnikov, a z cár ma poslali na endo a na reproimunologiu.
Mne gynekológ zistil zníženú hladinu hormónu štítnej žľazy z krvi na začiatku tehotenstva, hneď ma poslal na endokrinológiu a odvtedy tam chodím na kontroly a beriem Euthyrox, už je to skoro 12 rokov. Čiže určite sa dá otehotnieť aj pri problémoch so štítnou žľazou, len to treba mať pod kontrolou, lebo to môže mať vplyv na bábo.
@lienkara Mojej sestre sa podarilo bez problemov otehotniet, ale teda bolo nutne brat lieky.
@lienkara mňa môj gyn poslal na endokrinológiu, kde mi zistili zníženú funkciu štítnej. Nedarilo sa nám rok. A hneď po nasadeni liekov, vtedy som mala euthyrox 25, sa nám dalsi cyklus podarilo. Ono chvíľku trvá, kým lieky zaucinkuju a hodnoty sa upravia. Bola som tehotná 3x a vždy som chodila každý mesiac na krv a postupne mi zvyšovali dávky 🙂 a všetko v poriadku. Akurát mne endokrinológ povedal, že keď budeme chcieť babo, mám mu povedať a hneď mi upravi dávky aby sa to podarilo. Lebo hodnota TSH je iná pri otehotnení.

@lienkara ake mas vysetrenia za sebou?