Šanca otehotnieť deň po plodných dňoch
ahojte chcela by som sa spýtať je možnosť že otehotniem aj keď sme s partnerom mali sex až deň po "plodných dňoch"? Vopred ďakujem za odpovede 🙂
@hviezdicka111 Na 90% bola deň pred sexom..
@23petka Samozrejme že chcem inak by sme sa nesnažili ;)
@silvia662
Ahoj, to záleží, ako si si ich určovala.
Ak iba podľa kalendára, tak to nie je veľmi presné, a mohli ste pokojne otehotnieť.
Ak podľa niektorej presnejšej metódy, tak je šanca menšia, ale nepoviem ti presnejšie, ak neviem, akým spôsobom si si určila plodné dni. Pri presnejších metódach - sledovanie hlienu alebo sledovanie bazálnej teploty a hlienu sa väčšinou odporúča ešte jeden deň až dva po potvrdení ovulácie počkať (ak nechcete otehotnieť). Ohľadne sledovania pomocou ovulačných testov neviem, túto metódu nemám vôbec naštudovanú.
Avšak s istotou sa dá povedať, že po tých pár dňoch po ovulácii sa už otehotnieť prakticky nedá, až do ďalšej menštruácie. Po začiatku nového cyklu šanca postupne stúpa až do ovulácie, kedy je najväčšia.
Ak chceš vedieť čo najpresnejšie, kedy máš najväčšiu šancu otehotnieť, odporúčam metódu, ktorá je vysvetlená na www.lpp.sk a www.elep.sk. Po pár odsledovaných cykloch si vieš byť prakticky celkom istá, do akej miery si práve plodná. Výhodou je aj to, že sa dá zistiť, či všetko prebieha ako má.
@silvia662 deň po ovulácii je ešte šanca, ale nie je to samozrejme také pravdepodobné ako deň pred, alebo priamo cez. Treba skúšať vtedy, keď vieš, že sa ovulácia blíži 🙂
@kazunomiya odsledovala som si to podla hlienu aj podla kalendára tak uvidíme či sa podarilo alebo nie a ked nie budeme musieť ešte počkať
@23petka bodaj by si mala pravdu 🙂
ak si si tie "plodne dni" vypocitala na internete alebo nejakou inou "zarucenou" metodou, tak to nemuseli byt vobec ozajstne plodne dni a kludne mohli byt aj den po 😉 ak si si plodne dni urcila podla bazalnej teploty alebo ovul. testov, tak potom tazko...
@kazunomiya som si toho vedomá lenže nám to tak blbo vyšlo že bol priateľ odcestovaný a vrátil sa deň po tak uvidíme
Ja som mala plpdne dni cca od 2.2.-6.2 a ovu testy mi potvrdili ovulaciu az 8.2.a tak to aj vychadzalo podla MS som mala termin porodu 29.10 a podla ovulacie 2.11 a mala sa narodila 5.11 takto mozes mat aj ty posunute
ja som otehotnela v case, ked som uz mala ms dostat a dala by som vsetky ruky aj nohy do ohna, ze som ovulku 2 tyzdne predtym mala 🙂 ja by som sa velmi na "plodne neplodne" nespoliehala 🙂
Ja som obehu úplne mimo plodných dni 🙂
my sme vyratali plodne dni, pridali tri dni pred a tri dni po a vyslo to 🙂 ale mam kamosku, ktora ma DVE deti pocate pocas MS 😀 takze nic nie je stratene
Ďakujem baby, opäť sa potvrdilo nádej zomiera posledná 🙂
Je, ja som otehotnela pocas neplodnych dni...
Ahojte...Tiez sme mali styk den po ovulke....viem ze bola, lebo som mala ovu bolesti....manzel nedal pozor....aka je podla vas sanca, ze sa nieco zamiesilo?
My sme to takto mali,den po a veru uz mame rocnu dcerku 🙂

@silvia662 a ovulku si sledujes? vies presne, kedy bola?