icon

Šanca otehotnieť deň po plodných dňoch

silvia662
16. jan 2014

ahojte chcela by som sa spýtať je možnosť že otehotniem aj keď sme s partnerom mali sex až deň po "plodných dňoch"? Vopred ďakujem za odpovede 🙂

hviezdicka111
16. jan 2014

@silvia662 a ovulku si sledujes? vies presne, kedy bola?

23petka
16. jan 2014

@silvia662 myslim si,ze ano...je sice vsade pisane v plodne dni,ale je vela zien,ktore otehotneli aj tesne pred ms alebo dokonca aj pocas ms,takze by som sa nespoliehala iba na plodne dni...chces byt tehotna ci nie?

silvia662
autor
16. jan 2014

@hviezdicka111 Na 90% bola deň pred sexom..
@23petka Samozrejme že chcem inak by sme sa nesnažili ;)

23petka
16. jan 2014

@silvia662 tak uvidis,mozno sa podarilo...

kazunomiya
16. jan 2014

@silvia662
Ahoj, to záleží, ako si si ich určovala.
Ak iba podľa kalendára, tak to nie je veľmi presné, a mohli ste pokojne otehotnieť.
Ak podľa niektorej presnejšej metódy, tak je šanca menšia, ale nepoviem ti presnejšie, ak neviem, akým spôsobom si si určila plodné dni. Pri presnejších metódach - sledovanie hlienu alebo sledovanie bazálnej teploty a hlienu sa väčšinou odporúča ešte jeden deň až dva po potvrdení ovulácie počkať (ak nechcete otehotnieť). Ohľadne sledovania pomocou ovulačných testov neviem, túto metódu nemám vôbec naštudovanú.
Avšak s istotou sa dá povedať, že po tých pár dňoch po ovulácii sa už otehotnieť prakticky nedá, až do ďalšej menštruácie. Po začiatku nového cyklu šanca postupne stúpa až do ovulácie, kedy je najväčšia.

Ak chceš vedieť čo najpresnejšie, kedy máš najväčšiu šancu otehotnieť, odporúčam metódu, ktorá je vysvetlená na www.lpp.sk a www.elep.sk. Po pár odsledovaných cykloch si vieš byť prakticky celkom istá, do akej miery si práve plodná. Výhodou je aj to, že sa dá zistiť, či všetko prebieha ako má.

kazunomiya
16. jan 2014

@silvia662 deň po ovulácii je ešte šanca, ale nie je to samozrejme také pravdepodobné ako deň pred, alebo priamo cez. Treba skúšať vtedy, keď vieš, že sa ovulácia blíži 🙂

silvia662
autor
16. jan 2014

@kazunomiya odsledovala som si to podla hlienu aj podla kalendára tak uvidíme či sa podarilo alebo nie a ked nie budeme musieť ešte počkať
@23petka bodaj by si mala pravdu 🙂

paskolinka
16. jan 2014

ak si si tie "plodne dni" vypocitala na internete alebo nejakou inou "zarucenou" metodou, tak to nemuseli byt vobec ozajstne plodne dni a kludne mohli byt aj den po 😉 ak si si plodne dni urcila podla bazalnej teploty alebo ovul. testov, tak potom tazko...

silvia662
autor
16. jan 2014

@kazunomiya som si toho vedomá lenže nám to tak blbo vyšlo že bol priateľ odcestovaný a vrátil sa deň po tak uvidíme

molka
16. jan 2014

@silvia662 je rozdiel "plodné dni" a "ovulácia". Plodné dni môžu trvať aj týždeň, ale ovulácia len pár hodín. Šanca otehotnieť je až 3-5 dní pred ovuláciou a ešte 2 dni po ovulácii.

sabina1975
16. jan 2014

Ja som mala plpdne dni cca od 2.2.-6.2 a ovu testy mi potvrdili ovulaciu az 8.2.a tak to aj vychadzalo podla MS som mala termin porodu 29.10 a podla ovulacie 2.11 a mala sa narodila 5.11 takto mozes mat aj ty posunute

foofee
16. jan 2014

ja som otehotnela v case, ked som uz mala ms dostat a dala by som vsetky ruky aj nohy do ohna, ze som ovulku 2 tyzdne predtym mala 🙂 ja by som sa velmi na "plodne neplodne" nespoliehala 🙂

adkasmolka
16. jan 2014

Ja som obehu úplne mimo plodných dni 🙂

elilly
16. jan 2014

my sme vyratali plodne dni, pridali tri dni pred a tri dni po a vyslo to 🙂 ale mam kamosku, ktora ma DVE deti pocate pocas MS 😀 takze nic nie je stratene

silvia662
autor
17. jan 2014

Ďakujem baby, opäť sa potvrdilo nádej zomiera posledná 🙂

murinko60
17. jan 2014

Je, ja som otehotnela pocas neplodnych dni...

jujlucka
27. apr 2014

Ahojte...Tiez sme mali styk den po ovulke....viem ze bola, lebo som mala ovu bolesti....manzel nedal pozor....aka je podla vas sanca, ze sa nieco zamiesilo?

zuzickaaak
29. apr 2014

My sme to takto mali,den po a veru uz mame rocnu dcerku 🙂