icon

Silná a bolestivá menštruácia po doužívaní duphastonu.

adusik12457
18. okt 2019

Ach baby je to tu znova v utorok somho douživala a na druhý deñ už slabá ms a dnes a včera moc silná až ma všrtko bolí ani Ibalgin nepomáha až mi je zle ani jest mi nechuti

katarinka89
18. okt 2019
veronikaszabova
18. okt 2019

@adusik12457 DUPHASTON je nahrada progesteronu ( obsahuje dydrogesteron ). Prekrvuje stielku maternice, zvysuje jej hrubku.
Preto aj menstruacia je silnejsia a niekedy aj bolestivejsia
Daj si Algifen kvapky a Ascorutin.

adusik12457
autor
18. okt 2019

@veronikaszabova no len mám velké bolesti

adusik12457
autor
18. okt 2019

@veronikaszabova straštne mi je

veronikaszabova
18. okt 2019

@adusik12457 radu som ti dala, co si mas dat.
Musis vydrzat

deean
18. okt 2019

Cely zivot trpim ukrutnymi bolestami a cim dalej to je horsie - ak si nedam aulin do urcitej fazy "pociatocnej" bolesti tak nie som schopna chodit, niekedy len lezim na zemi a po podani tychto silnych analgetik ratam krce, kt. trvaju 50 sekund, par sekund klud a zase - az kym to neprejde. Az potom som schopna fungovat. A v poslednom case mam bolesti aj 2-3 dni, len len prvy den ako to byvalo kedysi...

vinejka6
18. okt 2019

Keď teraz ideš umrieť od bolesti ako chceš niekedy rodiť???!!!

katarinka89
18. okt 2019

@vinejka6 Presne ako si napísala ty, som išla aj ja....teraz rieši len lieky na otehotnenie, ovulaciu, milión falošných duchov na teste a potom bum: príde mrcha a plače a zakladá témy ako jej je hrozne. Mám 3 pôrody za sebou a čaká ma 4. A zatiaľ boli všetky veľmi dlhé a bolestivé...neviem čo autorka bude robiť potom 🤔

katarinka89
18. okt 2019

@adusik12457 Ešte mi nedá nenapisat- neboj, raz otehotnies a potom budú mrchy len maliniou pre teba oproti pôrodu

vinejka6
18. okt 2019

@katarinka89 🤦‍♀️to snaženie o bábätko dalo asi riadne zabrať jej psychike. Ja mám síce za sebou len jeden pôrod, síce nie dlhý, ale bolestivý teda bol hrozne a to čo cíti teraz, že má bolestivu MS tak to nech sa slečna pripraví, že toto bude pri pôrode začiatok - takéto bolesti

katarinka89
18. okt 2019

@vinejka6 Tak tak, pravda je to....

renatka1985
18. okt 2019

@vinejka6 dovolim si tvrdit ze toto je prudko individualne. Bolestiva MS je normalna diagnoza a mnoho zien, ktore uz rodili, potvrdi, ze sa vyrovna porodnym bolestiam.

@adusik12457 lahni si, daj si silne analgetikum, na brucho termofor a skus spat. Najblizsie ked ti bude gyndos predpisovat Duphaston poziadaj ho, nech ti predpise aj Algifen kvapky alebo Aulin prasok.

adusik12457
autor
18. okt 2019

@renatka1985 vďaka ale niektoré tu majú zase silné reči ako keby som ja mohla za to že mám bolesti och bože

sisa_s
18. okt 2019

@adusik12457 No ja keby mam silne bolesti, volam gynekologovi, opytam sa, co si mam dat, ak volnopredajne lieky nezaberaju, posle mi nieco silnejsie doktor na elektronicky recept a hotovo.. nieeee, v piatok napisem na MK, ze mi je naprd, doktor prestane ordinovat a potom cely vikend sa mozem stazovat na MK, ako hrozne mi je... Fakt nechapem niektore zeny

veronikaszabova
18. okt 2019

@sisa_s 👍👍

vinejka6
18. okt 2019

@renatka1985 ok beriem. Moja kamoška mala takú bolestivu MS, že neraz odpadla, preto bola na deň úplne off, doma pod perinou v tme a v tichu pod vplyvom silných liekov proti bolesti. Ale myslím, že autorka tohto príspevku nemá diagnózu bolestivá MS ale inú.. No ale nie o tom som chcela, myslím, že keby mala také veľké bolesti ako sa sťažovala nevypisovala by na MK, ale dala by si lieky a ľahla si, pospala alebo volala gyn. Čo silnejšie si môže dať. Jednoducho si myslím, že keď má žena bolesti pri MS nemá náladu na nič a nie ešte vypisovať na mk ze ako trpí, že ma bolestivý menzes.

svettii
18. okt 2019

TAk čo môžeš robiť, buď ich prestaneš brať a nebudeš mať ms ale ani dieťa alebo to vydržíš. Treba si proste dať lieky na bolesť a vydržať kým to prejde, neboj sa nie si jediná, ktorá má bolesť počas menštruácie

butterfly333
18. okt 2019

@adusik12457 Duohostan je prosím ta čo?

katarinka89
18. okt 2019

@adusik12457 Nikto ťa neodsudzuje zato, že máš bolesti ale tie bolesti má tisícka žien a ešte aj silnejšie ako ty a neľutujú sa na MK. Prídeš mi ako cukrová panenka 😝 bože kolko máš rokov? Tipujem že viac ako 20 nie

adrika222
Autor odpoveď zmazal
adrika222
18. okt 2019

Jaj zle som precitala na menzes mozes aj ibalgin mig400je ale ak nebude zaberat zajdy gynekologovi. Jasom od bolesti odpadavals a zistili mi cistu na vajecniku hrozne menstruacie som mala. Cista narastla az na 10cm . Vibrali ju a je lepsie len obcas uz mam taku sylnu menstruaciu.