icon

Skúsenosti s Duphastonom

veronika342948
Včera o 11:40

Dobrý deň, dneska som bola na ročnej prehliadke u môjho gynekológa. Pred 10 mesiacmi som vynechala antikoncepciu, brala som ju cca 4 roky.Mala som menštruáciu po tom ale veľmi slabú. A potom mi už 3 mesiace neprišla. Myslela som so že je to normálne keďže som prestala brat antikoncepciu. Ale dneska mi doktor povedal že mam slabé vaječníky. Že mam slabší estrogen. Dal mi lieky Duphaston aby mi menstruacia prišla. Myslite že sa mi rozbehnú? Mam 24 rokov. Teraz nad tým rozmýšľam a bojím sa že nebudeme mať deti. Máte niekto podobnú skúsenosť? Vopred ďakujem za odpoved.

anonym_d02205
Včera o 13:17

@veronika342948 duphason mi sice pomohol na pravidelny cyklus ale po rokoch uzivania som neotehotnela pretoze blokuje ovulaciu. Hned po vymene za utrogestan som otehotnela 🙂

veronika342948
autor
Včera o 13:18
@anonym_d02205

@veronika342948 duphason mi sice pomohol na pravidelny cyklus ale po rokoch uzivania som neotehotnela pretoze blokuje ovulaciu. Hned po vymene za utrogestan som otehotnela 🙂

@anonym_d02205 mali ste tiež slabé vaječníky a malo estrogénu? Či nejaky iný problém?

unicornlady
Včera o 14:05

Ja tiež užívam Utrogestan (vaginálne). Ale kvôli vysokej sliznici (ktorá znamená prebytok estrogénu).
Užívam ho 10 dní (16.-25. deň cyklu), potom sa mi do 3 dní spustí menštruácia. ( Ale nie je taká silná, aká bývala predtým, keďže progesterón blokuje silné bujnenie buniek maternice). A potom mám normálne ovuláciu pár dní po menštruácii.

anonym_d02205
Včera o 14:53
@veronika342948

@anonym_d02205 mali ste tiež slabé vaječníky a malo estrogénu? Či nejaky iný problém?

@veronika342948 pcos, cize ziadna menstruacia ani ovulacia ... 😉