icon

Skúsenosti s nízkym AMH a prirodzeným otehotnením

michaela_333
7. dec 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti.
Mám 34 rokov a namerali mi nízke AMH 0,4. Moja gynekologička ma odporučila do reprodukčného centra, ale ešte sa snažíme prirodzene.

Už mám jedno dieťa (9 rokov) a otehotnela som na prvýkrát bez problémov. Teraz je však situácia iná a trochu sa bojím.

Je tu niekto, kto mal podobne nízke AMH a podarilo sa mu otehotnieť prirodzene bez IVF?
Poprípade po akej dobe?

Ďakujem veľmi pekne za každú skúsenosť 🤍

anonym_2aaf4b
7. dec 2025

@michaela_333 ale ubehlo 10 r.Ak chces dieťa išla by som do centra

michaela_333
autor
7. dec 2025
@anonym_2aaf4b

@michaela_333 ale ubehlo 10 r.Ak chces dieťa išla by som do centra

@anonym_2aaf4b lenze 10rokov sme mali nechránený styk..ja. som ani nevedela o tom ze zena ma menej vajíčok a tak...ked viem ze koniec žien ma deti aj okolo 40tky..ale teraz som to uz spomenula lekárke a zobrala mi krv. Keby som to vedela skor uz to riesim

anonym_cee9f8
7. dec 2025

Ja mám 40r a amh 0,83 čo mudr v centre povedal že je 15% na otehotnenie. Čo keď som hodila do kalkulačky tak to vychádza na 1x za 6-7 pokusov 🤣🤣🤣
Viem že to tak nefunguje ale dohodli sme sa s mužom že 6 mesiacov teda poskúšame a keď nič tak pôjdeme do centra.

michaela_333
autor
7. dec 2025
@anonym_cee9f8

Ja mám 40r a amh 0,83 čo mudr v centre povedal že je 15% na otehotnenie. Čo keď som hodila do kalkulačky tak to vychádza na 1x za 6-7 pokusov 🤣🤣🤣
Viem že to tak nefunguje ale dohodli sme sa s mužom že 6 mesiacov teda poskúšame a keď nič tak pôjdeme do centra.

@anonym_cee9f8 akoze úprimne mi sme sa nejak extra nesnažili.. iba sme si proste pozor nedávali...do centra každopádne pôjdem a uvidím...plus sa budeme samozrejme uz snazit poriadne...hádam sa to podarí:/

anonym_cee9f8
7. dec 2025
@michaela_333

@anonym_cee9f8 akoze úprimne mi sme sa nejak extra nesnažili.. iba sme si proste pozor nedávali...do centra každopádne pôjdem a uvidím...plus sa budeme samozrejme uz snazit poriadne...hádam sa to podarí:/

@michaela_333 držím palce!

michaela_333
autor
7. dec 2025
@anonym_cee9f8

@michaela_333 držím palce!

@anonym_cee9f8 ďakujem krasne 🙏❤️

anonym_596120
7. dec 2025
@michaela_333

@michaela_333 Moje AMH bolo 0,42. Otehotnela som na prvy mesiac snazenia.

jajaja47
7. dec 2025

@michaela_333 mna tlacili do ivf kvoli nizkemu amh na moj vek a to 1,3(vtedy som mala 27 rokov). Vraveli, ze sa to neda nijak zvysit a uz to bude iba klesat. Po 4 mesiacoch mi robili kontrolny odber na amh a vyslo mi 2,5. Tvrdili,ze prirodzene to nemusi ist, absolvovala som IUI,ale neuspesne. Uzivala som melatonin + vitamin D. A po roku a pol snazenia som otehotnela prirodzene. 🙂 Aktualne uz cakame druhy prirastok po prirodzenom snazeni (mam 34 r)

michaela_333
autor
7. dec 2025
@jajaja47

@michaela_333 mna tlacili do ivf kvoli nizkemu amh na moj vek a to 1,3(vtedy som mala 27 rokov). Vraveli, ze sa to neda nijak zvysit a uz to bude iba klesat. Po 4 mesiacoch mi robili kontrolny odber na amh a vyslo mi 2,5. Tvrdili,ze prirodzene to nemusi ist, absolvovala som IUI,ale neuspesne. Uzivala som melatonin + vitamin D. A po roku a pol snazenia som otehotnela prirodzene. 🙂 Aktualne uz cakame druhy prirastok po prirodzenom snazeni (mam 34 r)

@jajaja47 tak to Vam gratulujem🙏❤️viete čo ja som si hned nasadila vitamín D a kyselinu listovú..tak som zvedavá
. Akoze do centra behnem ved za to nic nedám...ale.buxeme sa aj snažiť teraz poctivo a mozno sa zadari

jajaja47
Včera o 05:28
@michaela_333

@jajaja47 tak to Vam gratulujem🙏❤️viete čo ja som si hned nasadila vitamín D a kyselinu listovú..tak som zvedavá
. Akoze do centra behnem ved za to nic nedám...ale.buxeme sa aj snažiť teraz poctivo a mozno sa zadari

@michaela_333 vdaka a drzim silno palce, nech sa dockate vytuzeneho zazraku 🙏 znie to ako klišé, ale skutocne majte sex z chuti a nie kvoli plodeniu. U nas aj toto urobilo svoje.

babi2345
Včera o 08:02

@michaela_333 ja som mala ako vy. 1syn na prvý šup a potom tiež po veľa rokov nízke amh a 34rokov ale na prvý šup som ostala tehotná, s ovulacnym testami som pozorovala kedy mam ovuláciu. Ale tehotenstvo skončilo 2x MA.Brala som tiež vitamíny. Na 3.krat som si po ovulácii hneď nasadila progesteron každý deň až kým nemala prísť ms a babo sa pekne vyvíjalo, potom som progesteron vysadila v druhom trimestri .Rozšírený hormónalny profil keď si dáte spraviť nezaškodí. A tsh som mala vysoký nato som dostala lieky tiež. Môj gynekológ ma tlačil do centra po 2.hom MA ale ja som nechcela, nasla som iného gynekológa a vo všetkom mi pomohol.

michaela_333
autor
Včera o 09:22
@babi2345

@michaela_333 ja som mala ako vy. 1syn na prvý šup a potom tiež po veľa rokov nízke amh a 34rokov ale na prvý šup som ostala tehotná, s ovulacnym testami som pozorovala kedy mam ovuláciu. Ale tehotenstvo skončilo 2x MA.Brala som tiež vitamíny. Na 3.krat som si po ovulácii hneď nasadila progesteron každý deň až kým nemala prísť ms a babo sa pekne vyvíjalo, potom som progesteron vysadila v druhom trimestri .Rozšírený hormónalny profil keď si dáte spraviť nezaškodí. A tsh som mala vysoký nato som dostala lieky tiež. Môj gynekológ ma tlačil do centra po 2.hom MA ale ja som nechcela, nasla som iného gynekológa a vo všetkom mi pomohol.

@babi2345 a ake ste mala amh?