icon

Skúsenosti s otehotnením po kyrete

mocikova9
18. sep 2025

Ahojte po kyrete v 10tt som dostala presne na 28.deň (4týždne) prvú MS od kyretu , je dosť slabá ale stále som mala slabú a bezbolestnú aj pred otehotnením , Dr. povedal že po prvej MS sa môžme začať snažiť všetko OK , chcela by som sa opýtať kedy sa Vám podarilo znovu otehotnieť hlavne tý čo ostali tehotné po prvej MS , a všetko prebehlo v poriadku ? Po koľkých cykloch sa Vám podarilo ? Ovulku si nesledujem ani som nikdy nesledovala len niekedy podľa výtoku , 1 dieťa už mám podarilo sa na prvý pokus , druhé ktoré skončilo zle tiež sa podarilo na prvý pokus , bojím sa či sa podarí zase otehotnieť , dosť sa bojím aby sa to nezopakovalo nakoľko ma to dosť zložilo , ale veľmi túžim po bábu a chceme skúsiť ale nechcem do toho veĺmi tlačiť lebo keď človek veľmi niečo chce tak isto sa ako keby naschvál nepodarí , po psychickej a fyzickej stránke som už OK ďakujem

simca115
18. sep 2025

@mocikova9 zistili príčiny potratu ? ak nie tak by som sa snažila dopátrať kvôli čomu sa to stalo

mocikova9
autor
18. sep 2025
@simca115

@mocikova9 zistili príčiny potratu ? ak nie tak by som sa snažila dopátrať kvôli čomu sa to stalo

@simca115 nie , pýtala som sa a odpoveď bola že je to v norme a stáva sa

simca115
18. sep 2025
@mocikova9

@mocikova9 tieto ich odpovede stáva sa .. no minimálne skús poriešiť reprodukčnú imunologiu a pátrať po probléme 🙂

maidenfair
18. sep 2025
@mocikova9

@mocikova9 počuj, dožaduj sa vyšetrení povlastnej osy. Mňa poslal gynekolók po prvom potrate na všetky vyšetrenia a dobre spravil. Zrazu zistím z imuno, že trpím celiakiou a na hemato prišli na trombofíliu. Obe diagnózy spôsobujú potrat. Obe sa dajú riešiť keď o tom vieš. Tak to nepodceňuj. A aj genetiku si dajte.

maidenfair
18. sep 2025
@maidenfair

@mocikova9 počuj, dožaduj sa vyšetrení povlastnej osy. Mňa poslal gynekolók po prvom potrate na všetky vyšetrenia a dobre spravil. Zrazu zistím z imuno, že trpím celiakiou a na hemato prišli na trombofíliu. Obe diagnózy spôsobujú potrat. Obe sa dajú riešiť keď o tom vieš. Tak to nepodceňuj. A aj genetiku si dajte.

@maidenfair a čo tu čítavam zistili to aj ženám, čo prvý krát úspešne porodili.

ivus32
18. sep 2025

@mocikova9 ahoj,ja som prišla o dcérku v 17tt, prišla prvá ms a druha uz nie takže vlastne skoro hneď som otehotnela

babi2345
20. sep 2025

@mocikova9 1.syn na prvý pokus bez problému. 2. Babo hneď na prvý pokus ale MA v 9.tyzdny. Gyn povedal ze stáva sa to. Tak o 2 mesiace sme snažili hneď som ostala tehu ale anembriomola prázdny vak v 6.tyzdny MA. Hneď som išla na endokrinológiu, hematológiu, genetika paru, rozšírený hormonálny profil a reprodukčna immunologia páru, manžel na urológiu a na spermiogram. TSH som mala vysoký 2.8 povedala Dr treba držať pod 2 a chýbal mi progesteron. Na repro imm. Našli mi zápal dostala som Omegavan infúzie. Teraz sme 22 TT. Zatiaľ všetko ôk. 1.potrat ma úplne položilo ten druhy už nie až tak. Ale ak by mi hneď povedal niekto po 1.ze treba tieto veci vyšetriť bola vy som rada. Odporúčam sa dať vyšetriť. Veľa šťastia 🤞🤞🤞

mocikova9
autor
21. sep 2025
@babi2345

@mocikova9 1.syn na prvý pokus bez problému. 2. Babo hneď na prvý pokus ale MA v 9.tyzdny. Gyn povedal ze stáva sa to. Tak o 2 mesiace sme snažili hneď som ostala tehu ale anembriomola prázdny vak v 6.tyzdny MA. Hneď som išla na endokrinológiu, hematológiu, genetika paru, rozšírený hormonálny profil a reprodukčna immunologia páru, manžel na urológiu a na spermiogram. TSH som mala vysoký 2.8 povedala Dr treba držať pod 2 a chýbal mi progesteron. Na repro imm. Našli mi zápal dostala som Omegavan infúzie. Teraz sme 22 TT. Zatiaľ všetko ôk. 1.potrat ma úplne položilo ten druhy už nie až tak. Ale ak by mi hneď povedal niekto po 1.ze treba tieto veci vyšetriť bola vy som rada. Odporúčam sa dať vyšetriť. Veľa šťastia 🤞🤞🤞

@babi2345 ahoj tak to gratulujem 🥳🥰 na endokrinológii som už bola asi pred rokom tam je všetko OK , na hematológiu sa už chcem objednať mám nejaké problémy asi s krvou lebo mám dosť husté alebo ako to nazývajú neviem budem musieť asi niečo brať na zrážanlivosť možno tam je ten problém ešte pred pár rokmi mi obvodná brala krv a bolo to dosť akože husté či aké mi hovorila ale výsledky boli v poriadku , neviem uvidíme no ..už som po prvej ms počkáme pár dni a ideme sa snažiť uvidíme či sa podarí ak nie tak samozrejme potom pochodím k lekárom 🥰 a prajem veľa zdravíčka obom

babi2345
21. sep 2025
@mocikova9

@babi2345 ahoj tak to gratulujem 🥳🥰 na endokrinológii som už bola asi pred rokom tam je všetko OK , na hematológiu sa už chcem objednať mám nejaké problémy asi s krvou lebo mám dosť husté alebo ako to nazývajú neviem budem musieť asi niečo brať na zrážanlivosť možno tam je ten problém ešte pred pár rokmi mi obvodná brala krv a bolo to dosť akože husté či aké mi hovorila ale výsledky boli v poriadku , neviem uvidíme no ..už som po prvej ms počkáme pár dni a ideme sa snažiť uvidíme či sa podarí ak nie tak samozrejme potom pochodím k lekárom 🥰 a prajem veľa zdravíčka obom

@mocikova9 Ďakuje. Určite sa podarí ak 2x hneď sa podarilo. Problém je vynosit. 1.syn som mala 26. Rokov, teraz 34 telo sa mení. Vo februári som mala Tsh 1.9 co je ôk na tehotenstvo lebo je pod 2. V marci som už mala 2.8 co je už vele. Takže to ze mate tsh pred rokom ôk neznamená, ze teraz to mate tiež ôk. A keď ste tehotná možno hneď koli tomu to tsh vyskočí hore tiež. Telo musí pracovať viac aj pre seba aj pre babo, a ked nevládze sú problémy. A niektorým treba lieky až po4, 6,8 týždňov tehotenstva. A ak máte hustú krv, pred otehotnenim možno bude treba injekcie. Alebo nejaký liek. A aj možno počas tehotenstva. Mne nenašli nič na hematológii, a aj tak som dostala clexane 40ml na riedenie krvy po MA. Ja by som neriskla ešte jeden potrat. Potrat sa len tak nestane, oni vám povedia ze sa to stáva ale tam je nejaký problém a preto. Možno sa podarí vynosit bez problému. To je 50-50%. Ja by som som sa dala vyšetriť, hneď po 1. MA. Ale som verila doktorovi, nikto mi tieto veci neporozoraval. Všetko som našla a čítala na nete, a na koniku tu. Ale vy viete. Veľa stastia🤞

michaela329
21. sep 2025

Ja som mala kyret po "pôrode" v 16tt (IVF bábo) a ďalšie mi radili počkať toľko, koľko som bola tehotná. Ja som si počkala až dovtedy, kým som stratu poriadne nespracovala - nechcela som, aby ďalšie bábätko bolo náhradou za to prvé - išla som po 8 mesiacoch. Otehotnela som hned vtedy na tom vklade, bezproblémové tehotenstvo, pôrod a aj zotavovanie. Kyret to nijako neovplyvnil. A mám takmer 40.