Skúsenosti s otehotnením po mimomaternicovom tehotenstve
Ahojte prosím vás je tu niekto kto mal mimomaternicove tehotenstvo?
Ide o to že sme sa vyše roka snažili o dieťatko a nakoniec sa mi podarilo otehotnieť a bolo to mimomaternicove ale vajcovod mi nechali. Odvtedy prešlo 5 mesiacov a znova sa mi nedarí otehotnieť.
Začala som chodiť na folikulometriu kde doktorka zistila že ta zdrava strana resp strana kde nebolo mimomaternicove stojí za 0 bodov ale že mám ovulaciu vždy na strane kde mimomaternicove bolo.
Ma niekto skúsenosť že sa podarilo znova otehotnieť z tej istej strany?
@sima260196 ved ti nezobrali vajcovod tak co znamena "mám ovulaciu vždy na strane kde mimomaternicove bolo". Ak mas obe vajcovody zdrave tak je uplne jedno z ktoreho vajecnika ovulujes. Ono je to jedno aj ked mas len jeden vajcovod, pretoze ten zdravy vajcovod si vie pritiahnut uvolnene vajicko aj z druheho vajecnika
@mimicka2013 no podľa mojej doktorky ta strana je už poškodená a je minimálna šanca že môžem otehotnieť
Ahojte, verim, ze tato diskusia je este aktivna 🙂 Je tu, prosim, nejaka zienka, ktora po rokoch snazenia prezila mimomaternicové tehotenstvo a praskol jej vajcovod + potrebovala po strate krvi transfuziu? Ked citam tieto vsetky komentare, obdivujem vasu silu a tuzbu po dietatku. Ja ju akosi po tejto udalosti neviem citit, skor naopak. Kazda bolest, podobna tej, ktoru som vtedy zazila, ma znepokoji a ked si predstavim, ake rozne bolesti zena pocituje v tehotenstve, mam strach, ze si to nebudem vediet vychutnat ako jedinecne obdobie svojho zivota. Ak niektora z vas citi nieco podobne, ako dlho trvalo, kym ste sa s tym vysporiadali? Ja som cca 2 mesiace od nahlej udalosti, kedy sa zistilo, ze silno krvacam v oblasti panvy.
@ingelina ahoj 🙂 ano ja som si tym presne prešla ale nebolo to tehotenstvo po rokoch ale cca po pol roku, po tomto neprijemnom zazitku som mala este potom spontanny potrat ale to bolo pre mna psychicky este horsie kedze uz na ultrazvuku aj srdiecko bilo ale do tretice sa prirodzene podarilo a uz mam skoro 2 rocneho synceka🙂
@sima260196 ja som mala mimomaternicove, vzali mi vajcovod, ze tam boli zrasty. A po 3 mesiacoch odporucili sa zacat pokusat a hned to vyslo. (Napriek 1 vajcovodu). Teraz som v 6 mesiaci. Pisem aby tu boli aj pozitivne spravy 🙂

@sima260196 mala som mimomaternicove po ivf. Vzali mi pravy vajcovod a dalsi vklad doporucili o 3m,ten nam vysiel. Tolko moja skusenost. Prirodzene to neslo u nas ani predtym,resp asi by sme sa dlho nacakali,takze sme riesili ivf.