Skúsenosti s otehotnením pri užívaní nevhodných liekov
Dobry den,ma niekto skusenosti s tym,ze uzival lieky pri ktorych sa neodporuca otehotniet a otehotnel?Dopadlo to dobre alebo nie? Uzivam lieky,pri ktorych je odporucanie otehotniet az 2mesiace po dobrati,dakujem za skusenosti
No aj si si sama na to odpovedala, asi je dôvod prečo sa to odporúča, a taktiež asi je aj dôvod na to, že ich musíš užívať, takže neriskuj a počkaj kým ich doužívaš
Z pribaloveho letaku:
Tehotenstvo a dojčenie
Ak ste tehotná alebo dojčíte, alebo ak si myslíte, že ste tehotná alebo ak plánujete otehotnieť, poraďte sa so svojím lekárom predtým, ako začnete používať tento liek.
Tento liek sa nemá používať počas tehotenstva, pretože nie je známe, či ovplyvňuje nenarodené dieťa. Preto sa počas používania tohto lieku odporúča používanie antikoncepcie. Ak chcete otehotnieť, porozprávajte sa so svojím lekárom o zmene liečby, pretože musíte prestať používať tento liek aspoň 2 mesiace vopred. Ak počas používania tohto lieku otehotniete, ihneď sa poraďte s lekárom, pretože bude potrebné zmeniť vašu liečbu.
Preco sa menia nazvy? Co znamena do pekla nevhodny liek? Ved ked ho predpisal lekar,tak je asi vhodny nie?teraz to znie ako keby som uzivala nejake drogy wtf
@autor ťažko sa k tomu vyjadriť keď nevieme o aký liek sa jedna
@modrykolibrik zmerne som nenapisala nazov lieku,pretoze by sa urcite zvrhla debata okolo neho a to nechcem,skor ma zaujimaju skusenosti,ci si tym niekto nepresiel,ze uzival nejke lieky pri ktorych sa neodporuca otehotniet a otehotnel
Pozri, ak si nahodou pocas uzivania lieku otehotnela - treba o tom co najskor informovat lekara, ktory ti dany liek predpisal. S najvacsou pravdepodobnostou ti liek vysadi.
Ak tehotna nie si, uzivaj liek dalej ale chran sa, aby si neotehotnela.
Kopec liekov je novych, nepreskumanych, klinicke studie sa na tehotnych zenach nerobia, takze bude treba klasicky zvazit prinos a riziko.
@clockwork dakujem za odpoved

Jedna sa o to ake konkretne. Pri napr retinoidoch by som pockala radsej aj 3 mesiace…