icon

Skúsenosti s PCOS - možnosť otehotnieť prirodzene

natalifatali
13. jún 2025

Čaute, mám 20r, a bolo mi diagnostikovane PCOS. Menštruáciu nemávam aj 3 mesiace, pol roka atď. A za každým je tak bolestivá že mávam kŕče do nôh, hnačky, extrémne bolesti brucha, závraty, musím len ležať, tabletky nepomáhajú. Mám zvýšený prolaktín a znížený testosterón, čo mi nejde do hlavy ako keď pri PCOS by mal byť naopak zvýšený. Bola som aj na MRI hlavy, tam je všetko v poriadku. No povedali mi že antikoncepcia "pomôže"..ja ju nechcem. Máte aj vy skúsenosť s týmto? Mohli ste otehotnieť? Čítala som že je zvýšené riziko rakoviny, osteoporózy, cukrovky, srdcových ochorení atd…vôbec neviem ako to ďalej riešiť keďže na gynekológii je na všetko liek antikoncepcia.

zuzkaa1991
13. jún 2025

@natalifatali mne tiez v 20tke.to urcili pamätám ze som.mala prolaktinn menštruáciu som.mala.tiez dlhe cykle.....ale kedze som neriesila dieta tak som to neriešila plus mi povedali ze ani deti nebudem mat 😒

Potom v 25r som spoznala muza neskor sme.zacali skusat dieta tak po roku nam sa zadarilo ale neúspešne tehu

Potom po.roku opat sa podarilo a mame zdrave dieta....po niekoľkých rokoch cakam druhe bez problémov;)

Ale.po neúspešnom tehu kedze som isla na kyret tak si myslim ze to tehu zmenilo veci a pcos mi vymizlo lebo ked som presla ku druhému lekarovi po. Potrate tak povedal ze nevidi ziadny pcos 🤷‍♀️

natalifatali
autor
13. jún 2025
@zuzkaa1991

@natalifatali mne tiez v 20tke.to urcili pamätám ze som.mala prolaktinn menštruáciu som.mala.tiez dlhe cykle.....ale kedze som neriesila dieta tak som to neriešila plus mi povedali ze ani deti nebudem mat 😒

Potom v 25r som spoznala muza neskor sme.zacali skusat dieta tak po roku nam sa zadarilo ale neúspešne tehu

Potom po.roku opat sa podarilo a mame zdrave dieta....po niekoľkých rokoch cakam druhe bez problémov;)

Ale.po neúspešnom tehu kedze som isla na kyret tak si myslim ze to tehu zmenilo veci a pcos mi vymizlo lebo ked som presla ku druhému lekarovi po. Potrate tak povedal ze nevidi ziadny pcos 🤷‍♀️

@zuzkaa1991 to ma mrzí. Mne povedali že keď budem chcieť dieťa tak mi dajú nejaké tabletky. Samozrejme na dieťa mám ešte čas ale je tam strach že čo keď ho nebudem môcť mať

zuzkaa1991
13. jún 2025
@natalifatali

@zuzkaa1991 to ma mrzí. Mne povedali že keď budem chcieť dieťa tak mi dajú nejaké tabletky. Samozrejme na dieťa mám ešte čas ale je tam strach že čo keď ho nebudem môcť mať

@natalifatali kazde telo inac reaguje.....jasne ze ked budes chcieť mat dieta tak najprv.urcite.rok brat doplnky na tehotenstvo pripravit telo potom lieky...ale to az potom.ked budes rozhodnuta teraz.ta nemusi trapit ;)

molkapolka
15. jún 2025

@natalifatali ahoj tiez okolo 20r mi diagnostikovali PCOs, uzivala som HAK cca rok..na PCOs nepomohlo. Casom sa cyklus ako tak upravil. V 28r som prirodzene otehotnela po cca 5m snazenia. Po porode sa mi PCOs uz nevratilo, cyklus mam dlsi cca 35-40dnovy, ale pravidelny. Teraz skusame druhe babo, ale uz mam takmer 37, tak uvidime.