Sledovanie ovulácie a úspech plánovaného styku: Ako na to?
Ahojte dievčatá. Prosím, ktoré ste absolvovali sledovanie ovulácie a plánovaný styk, vyšlo Vám to? Brali ste nejake vitamíny, alebo niečo mimo toho, čo predpisujú pri tomto procese doktori, ktorým pripisujete úspech? Užívam aktívnu kyselinu listovú, a Dčko. Priateľ má slabší spermiogram, ja som bez problemov. Ďakujem za vaše rady 🙏🏻
Ahoj, mne sa tiež nepodarilo vyslovene vtedy, keď som chodila, ale pomohlo mi to zistiť, koľko cca hodín po pozitívnom ovulačnom teste mávam ovuláciu. Takže sme vedeli, kedy sa snažiť a podarilo sa 😊
Vitamíny, ktoré berieš, úplne stačia, ak máš normálnu stravu a nevynechávaš žiadnu zložku.
@bambulka711 ako sa dá prosím zistiť do koľkých hodín po teste mas ovulaciu?
@michicka ja som chodila každý deň k lekárovi, kým nepovedal, že je po ovulácii. A zároveň v tom období som si robila ovulačné testy aj merala bazálnu teplotu. A napríklad v stredu ráno som bola na meraní, ešte tam folikul bol. V ten istý deň doobeda mi vyšiel pozitívny test. Vo štvrtok ráno už bolo po ovulácii. Na základe troch mesiacov som takto zistila, že ovulácia je u mňa do 24 hodín po teste.
@bambulka711 super teda a môže to byt spoľahlivá metóda každý mesiac? Nemôže sa stať, ze to LH ti nebude vždy rovnako sedieť na ovulaciu do 24h?
@michicka samozrejme, môže, ale spermie vydržia určite tých 48 hodín. U mňa sa to ale stalo možno raz, že bola za možno 30 hodín. Takže keď sme sa snažili v deň testu, úplne stačilo. Tento mesiac, keď sa podarilo, sme sa dokonca snažili ráno a pozitívny test bol až na druhý deň pred obedom a som tehu.
@bambulka711 v prvom rade gratulujem 🥹❤️ Prosím Vás a mávali ste styk každý deň, či obdeň aspoň? Nechávali ste ich oddýchnuť? 😁
My sme nechránený styk mali iba v deň pozitívneho ovulačného testu. Mám protilátky proti spermiám, nesmeli sme dráždiť imunitu. Takže naozaj, jeden stačil 😊
@bambulka711 Uf tak to ste naozaj dobre trafili. U nás sú zas slabšie spermie, resp viac poškodených ako zdravých, tak ich tiež musime stihnúť trafit čo najpresnejšie
Za tie dva roky už si poznám telo a hodinky... A ešte v našom veku 🙈

My sme tak mali a vtedy sa nepodarilo. Naopak vyšlo to vtedy, keď sme na to nemylsleli (čo som nikdy nechápala). Ja som brala iba vitD a euthyrox na stitnu. Ale žiadne vitamíny.