icon

Sledovanie ovulácie a úspech plánovaného styku: Ako na to?

15. jan 2025

Ahojte dievčatá. Prosím, ktoré ste absolvovali sledovanie ovulácie a plánovaný styk, vyšlo Vám to? Brali ste nejake vitamíny, alebo niečo mimo toho, čo predpisujú pri tomto procese doktori, ktorým pripisujete úspech? Užívam aktívnu kyselinu listovú, a Dčko. Priateľ má slabší spermiogram, ja som bez problemov. Ďakujem za vaše rady 🙏🏻

adrbat
16. jan 2025

My sme tak mali a vtedy sa nepodarilo. Naopak vyšlo to vtedy, keď sme na to nemylsleli (čo som nikdy nechápala). Ja som brala iba vitD a euthyrox na stitnu. Ale žiadne vitamíny.

bambulka711
16. jan 2025

Ahoj, mne sa tiež nepodarilo vyslovene vtedy, keď som chodila, ale pomohlo mi to zistiť, koľko cca hodín po pozitívnom ovulačnom teste mávam ovuláciu. Takže sme vedeli, kedy sa snažiť a podarilo sa 😊
Vitamíny, ktoré berieš, úplne stačia, ak máš normálnu stravu a nevynechávaš žiadnu zložku.

michicka
16. jan 2025

@bambulka711 ako sa dá prosím zistiť do koľkých hodín po teste mas ovulaciu?

bambulka711
16. jan 2025

@michicka ja som chodila každý deň k lekárovi, kým nepovedal, že je po ovulácii. A zároveň v tom období som si robila ovulačné testy aj merala bazálnu teplotu. A napríklad v stredu ráno som bola na meraní, ešte tam folikul bol. V ten istý deň doobeda mi vyšiel pozitívny test. Vo štvrtok ráno už bolo po ovulácii. Na základe troch mesiacov som takto zistila, že ovulácia je u mňa do 24 hodín po teste.

michicka
16. jan 2025

@bambulka711 super teda a môže to byt spoľahlivá metóda každý mesiac? Nemôže sa stať, ze to LH ti nebude vždy rovnako sedieť na ovulaciu do 24h?

bambulka711
16. jan 2025

@michicka samozrejme, môže, ale spermie vydržia určite tých 48 hodín. U mňa sa to ale stalo možno raz, že bola za možno 30 hodín. Takže keď sme sa snažili v deň testu, úplne stačilo. Tento mesiac, keď sa podarilo, sme sa dokonca snažili ráno a pozitívny test bol až na druhý deň pred obedom a som tehu.

autor
16. jan 2025

@bambulka711 v prvom rade gratulujem 🥹❤️ Prosím Vás a mávali ste styk každý deň, či obdeň aspoň? Nechávali ste ich oddýchnuť? 😁

bambulka711
16. jan 2025

My sme nechránený styk mali iba v deň pozitívneho ovulačného testu. Mám protilátky proti spermiám, nesmeli sme dráždiť imunitu. Takže naozaj, jeden stačil 😊

autor
16. jan 2025

@bambulka711 Uf tak to ste naozaj dobre trafili. U nás sú zas slabšie spermie, resp viac poškodených ako zdravých, tak ich tiež musime stihnúť trafit čo najpresnejšie

bambulka711
16. jan 2025

Za tie dva roky už si poznám telo a hodinky... A ešte v našom veku 🙈