Snaha o dieťa a riziková práca
Ahojte neviem kde sa spýtať snažíme sa o dieťa chcela by som vedieť ako to vlastne je keď mám rizikovú prácu robím v hluku a aj s nebezpečnými látkami ci by som musela ísť asi na PN ako sa potom ráta materská ďakujem
@janolaura8065 vacsiu blbost som este necitala 🙈 kazdy odbornik vam povie, ze treba mat sex kazdy druhy den, aby sa spermie dosttocne obnovili… nehovoriac o tom, ze tvrdit, ze niekto nema dieta len preto, ze nepocuval vase rady, to je trochu moc… radsej sa nad sebou zamyslite.
A k prispevku:
Pokial uz splnate podmienku na dostavanie materskej, tak Vam to PN neovplyvni, resp dolezite je, aby ste v case nastupu na matersku mala sponene podmienky. Ak ste ale dlhodobo zamestnana, tak by vam to malo vyjst.
@janolaura8065 to akoze fakt??? 😂😂😂🤦🤦🤦
Nahlasujem tvoj koment. Tvoje TOP produkty si predavaj inde
@janolaura8065 btw, precitaj si diskusiu este raz - ona NEHLADA moznost ako otehotniet!
@bayuska pani ja som to myslela tak že tie dámy nepočuvali čo hovorím napíšem to tak ako to bolo všetko čo som jej povedala spravila okay bola tehotná 4 mesiace povedala som jej že každá žena má nejake chuťky a ak nemá peniaze tak nech nechodí nikde po obchodov ja ju poznám takže viem aká je nepočúvla šla prišla domov a po hodine sa cítila zle jasne mi bolo že niečo videla nepovedala čo ani nič a tak po 3 hodinách ju odviezli do nemocnice kde potratila a okay ja som tomu rozumela tak že potrebuje pomoc mažem
@dnika2 skutocnost, ze mate rizikove povolanie automaticky nezaklada narok na PN. Po oznameni tehotenstva zamestnavatelovi, je povinny ta preradit na inu vhodnejsiu pracu - toto je vhodne konzultovat s gynekologom idealne este pred oznamenim tehotenstva.
PN-rizikova gravidita odporuca gynekolog/obvodny lekar a stanovuje/vypisuje obvodny lekar na zaklade diagnozy, ktoru gynekolog v odporucani uvadza.
Splnanie naroku na materske a tehotenske posudzuje Socialna poistovna a vysku vypocitava z prijmu (nie z davok NP ako je PN/tehotenske).
Podmienky najdete na stranke SP alebo je mozne tam zavolat.
@janolaura8065 skus pouzivat bodky a ciarky, neda sa to citat.
na tvojom mieste by som asi zvážila zmenu práce, určite sa však poraď s lekárom, ako postupovať.. podľa mňa na snahu o otehotnenie sa nevzťahuje PNka, ale až na samotné tehotenstvo... ja sa tiež snažím otehotnieť, čaká ma umelé a mám robotu s obrovským stresom, čo je takisto negatívny faktor pre tehotenstvo.. zamestnávateľovi som neoznamovala, že plánujem dieťa, no požiadala som vlani o preradenie na inú pozíciu a do iného tímu s tým, že chcem zmeniť pôsobenie a smer práce.. mne vyhoveli a mám miesto s o dosť pokojnejšou agendou a pomedzi to si riešim lekárov
@veronikaszabova a ty máš gramatiku v poriadku? Prosím ťa nekomentuj mňa lebo ty sama nevieš kde čo dať
prepáč ale ktorý gynekológ ti dá PN lebo sa snažíš o dieťa? žiadny....jedine ak by išlo o umelé oplodnenie....
@janolaura8065 ja mam gramatiku ok, nemusis mat o mna starost

@janolaura8065 vy tu trepete piate cez deviate… a nikoho to nezaujima, mlcat je zlato

@dnika2 PN nema nic spolocne s MP, nakolko to je nezdanitelny prijem.