icon

Snažíme sa 4 mesiace o bábätko bez úspechu. Čo robiť?

karin1508
7. feb 2025

Ahojte baby chcem sa s vami poradit s priatelom sme uz skoro 1 rok spolu a snazime sa uz cca 4 mesiace o babätko lenze sa nam to nedari a zacinam sa obavat ze jeden s nas mozno je neplodny viete mi nejako poradit

zmrzlinka2021
7. feb 2025

@karin1508 prepáč, ale po 8 mesiacoch randenia ste obaja presvedčení, že chcete byť spolu celý život?

PS: nerob si dieťa s priateľom, počkaj na manzela

karin1508
autor
7. feb 2025

@zmrzlinka2021 mam uz zasnubny prsten po 6 mesiacoh ma poziadal zijeme spolu takze tak

lenka5545
7. feb 2025

4 mesiace je veľmi málo podľa mňa... treba určite životosprávu nastavit-zdrava strava možno obmedziť fajčenie alkohol (ak náhodou) jest ovocie zeleninu bielkoviny a ak tak určite si sledovať ovulaciu... meranie bazálnej teploty alebo ovulačne testy 🙂 ak by sa nedarilo dlhšie určite by som to spomenula ženskej doktorke oni už naviguju čo ďalej držím palce 🙂

karin1508
autor
7. feb 2025

@lenka5545 velmi pekne dakujem za radu ❤️

evcagabi
7. feb 2025

Po 4m sa obavate , ze ste neplodni? Prosim ta, neprehanaj

michaela789
7. feb 2025

4 mesiace sa snažíte ako? Vieš kedy ovuluješ? Máš zatrekovaný cyklus? Máš ho pravidelný? 4 mesiace je dosť málo aj na odsledovanie základných informácií o tvojom tele, nie to na nejaké závery ohľadom plodnosti.

karin1508
autor
7. feb 2025

@michaela789 viem vsetko si zapisujem mam aplikaciu sledujem si menstruaciu ovulaciu ked mam najvacsiu sancu v tedy to s snubencom skusame ale zatial nic

kwakina
7. feb 2025

@karin1508 sledujes si ovulaciu testami ci len aplikaciou?

michaela789
7. feb 2025

@karin1508 poprípade, meriaš bazalnu teplotu...?

karin1508
autor
7. feb 2025

@michaela789 nie to nerobim

karin1508
autor
7. feb 2025

@kwakina aplikaciou

lenka5545
7. feb 2025

@karin1508 aplikácia nemá ako vedieť kedy máš plodné dni to čo tam píše je zhruba keby by to malo byt ale nemusíš mať tabuľkovo pri napríklad 28 dnovom cykle ovulaciu na 14ty deň to ti povie iba teplota alebo test aplikácia len robí priemer ktorý tam každý mesiac nahadzuješ 🙂

michaela789
7. feb 2025

@karin1508 no takže síce 4 mesiace, ale ovuláciu nemáš ako vedieť kedy máš, lebo sa tomu nevenuješ... Aplikácia nie je nič viac ako štatistika ktorá môže byť na míle ďaleko od reality.
Najskôr si spoľahlivo odsleduj ovuláciu a potom sa strachuj o plodnosť.

karin1508
autor
7. feb 2025

@michaela789 bazalnu teplotu si mam merat kazdy den rano ?

michaela789
7. feb 2025

@karin1508 áno. Ale sú tam prísnejšie pravidlá. Spánok musí byť neprerušovaný aspoň niekoľko hodín, nesmieš v noci vstávať ani si sadať na posteli (napr na wc, napiť sa,...) a teplotu merať vždy v rovnaký čas, myslím že plus mínus polhodina je tolerovaná, teplotu merať okamžite po zobudeni (teplomer musíš mať niekde na dosah ruky, aby si mohla merať bez nadbytočných pohybov)....
Ak toto z nejakých dôvodov nemôžeš dodržať, radšej investuj do ovulačných testov. S tými ti ale neporadim, lebo mne nefungovali ako mali... Ja som merala tú teplotu.

michaela789
7. feb 2025

@karin1508 a hodnoty samozrejme značiť, aby sa vytvoril graf, ktorý potom vyhodnotíš na základe krivky.

karin1508
autor
7. feb 2025

@michaela789 dakujem za radu a pred spanim sa to nemera?

luciaruz
7. feb 2025

My sme riešili podobne. A teda ak ti môžem poradit. Chod ku gynekologičke a vypýtaj si, nech ti urobí "hormonálny profil". Či máš vajíčka, či si v poriadku hormonálne...atď. od toho sa odpichneš. Ak ti vyjde vsetko okej, je na rade priateľ. Treba ho objednať na spermiogram. Dá im vzorku semena a oni zostia, či ich má zdravé. My sme boli zdraví a len sme sa proste nevedeli trafiť do ovulácie. Kúpila som ovulačne testy a otehotnela som hneď 😆

nikiki29
7. feb 2025

@karin1508 aplikácia ti je na nič. Skús ovulačné testy a plánovaný styk. Ak po 6 sledovaných cykloch nič, tak nič 😁 stále treba čakať a skúšať. Ale záleží koľko máte rokov.

karin1508
autor
7. feb 2025

@nikiki29 18 uz som mala

michaela789
7. feb 2025

@karin1508 nie, meria sa ráno po zobudení

nikiki29
7. feb 2025

@karin1508 tak to si mladučká tak či tak. Ono pri pároch do 30r sa to začína riešiť až keby sa vám nedarí viac ako rok. Začni tými ovulačnými testami, aspoň uvidíš či ovuluješ… podľa testov viete aj lepšie naplánovať styk.

kwakina
7. feb 2025

@karin1508 tiez odporucam ovulacne testy. Az ked sa vam rok nebude darit, by som zacala riesit..my sme tak mali, rok nic, a to som si sledovala ovu testami a ked uz som si povedala, ze zacnem riesit doktora, objednala som sa na kontrolu, tak ten mesiac sa zadarilo 😊

lienka.7
7. feb 2025

@karin1508 sledovať ovulaciu aplikáciou? Omg🤦‍♀️ vsak používaj testy paneboze.

barka1
8. feb 2025

A možno ten vesmír vie, prečo sa vám nedari...
Kazdopadne styk každý druhý den a nepotrebujes ani sledovat ovulaciu.

dadus841
8. feb 2025

Ahoj.My s priatelom sme sa snazili od februara minuleho roku do septembra kazdy mesiac som si robievala ovulačne testy furt ked bol pozitivny test sme sa snazili aj niekoľko dní po ňom ale pravdaže aj pred ovuláciou.Každý mesiac bolo sklamanie tak som si povedala že už na to kašlem keď sa nepodarí do nového roku začneme to s doktormi riešiť v septembri som začala prvý krat chodit do fitka upravila kus stravu podarilo sa mi schudnúť 7 kg už som neriešila žiadne testy nič už ma to aj kus prestalo baviť sledovať sa a nakoniec v decembri som si už našla pozit.test tehotenský keď som to najmenej čakala😊 a dneska už taham 11tt 🙂

evcagabi
8. feb 2025

@dadus841 toto je mile ❤️ gratulujem

adaluc338
13. feb 2025

Nam pred rokmi povedali ze rok snazenia je uplne bezna zalezitost a netreba riesit. Nam sa podarilo po 8mesiacoch. Druhe dieta sme mali doslova na prvy sup 🤣. Nezufaj, ked si to takto porovnam tak uznavam ze ked sme sa snazili o prve tak to bol stres, a podla mna to bol dovod aj toho ze to trvalo. Hlavne klud, pohoda. A naozaj su pary ktore sa snazia roky....ale chapem ta lebo aj ja som doslova preplakala kazdu jednu menstruaciu.

sonina1_
13. feb 2025

Chápem tvoje obavy ale 4 mesiace je naozaj krátka doba. Napríklad my sme sa snažili 2 roky a keď sme sa začali rozprávať o ďalších možnostiach tak sa to podarilo. Držím palce a dúfam, že sa vám to čoskoro podarí.