icon

Správny výpočet menštruačného cyklu pri snahe o dieťa

dada1996
3. aug 2025

Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš názor a skúsenosti s výpočtom menštruačného cyklu.

Mám cykly dlhé približne 34–36 dní. Poslednú menštruáciu som mala od 29. júna do 4. júla, ovuláciu som mala potvrdenú 25. júla. Podľa výpočtu, keďže ovulácia býva približne 14 dní pred ďalšou menštruáciou, by mala prísť menštruácia približne okolo 8. augusta.

Je to tak správne? Máte niektorá tiež dlhší cyklus a ovuláciu takto neskoro? Ako to u vás funguje?

Budem rada za vaše skúsenosti a rady, aby som to mala lepšie zorientované.. snažíme sa o bábätko , mám 24 rokov a toto je premňa naozaj chaos a som už z toho zúfalá

mimicka2013
3. aug 2025

@dada1996 a cim si mala potvrdenu ovulaciu? Dr na folikulometrii?
Ano idealne lutealna faza trva 14 dni, ale tym padom by ti vysiel cyklus na 41 dni a to je teda viac ako uvadzas ze mas dlzku. Mohlo sa ti to aj posunut ale moze sa aj stat ze lutealnu mas iba 10 dnovu napr a teda cyklus by vychadzal na tych cca35 dni..
Musis si to odsledovat, z jedneho cyklu vela nevycitas

babi2345
8. aug 2025

@dada1996 ahoj. Ja som mala 30-35dnove cykli. Robila som ovulacne testy, plus na sono potvrdil gyn ze ovulka prebehla. Ako som mala ovu test pozitívny vždy okolo 18,19,20. dňa cyklu sme boli spolu. Po pozitívnom ovulacnom teste som išla ku gyn. Aby potvrdil ze ovu prebehla. A vždy som otehotnela hneď.