icon

Strácam nádej na nový začiatok: Znovu to nevyšlo

24. dec 2023

Ahojte dievčatá, aj vám ďalší mesiac zase umrela nádej a prišla zase červená? Ja už teda strácam nádej že sa vôbec podarí. Ja som si už prešla všetkým a mám pocit že som prekliata asi . V skratke zhrniem prvé manželstvo bolo strašné po čase sa z muža stal alkoholik a agresor bola som mladá a vydávala som sa v 20tke aby som utiekla od matky alkoholičky a otca ktorý mal bil a aj vyhadzoval z domu.Myslela som že konečne keď som si našla partnera a vydala sa bude mi lepšie no ako sa ukázalo stúpila som z kaluže do blata. Ešte keď bol normálny som chcela mať dieťa no až po pol roku sa zadarilo no dopadlo to MA 9tt ,asi o 3 mesiace som znova otehotnela ale tiež to skončilo zle v 21tt bol koniec a tu to začalo to peklo zo strany manžela začal holdovať alkoholu a fyzickým násilím, chcela som odísť no v tom čase nebolo kam,musela som znášať všetko a tom čase som otehotnela, samozrejme som nechcela lenže keď to nešlo po dobrom tak to šlo násilím...
Otehotnela som po tom ako ma zmlátil a znásilnil. Bola som aj na polícií ale samozrejme to zamietli pod koberec a takto mám syna narodil sa o 3 TT skôr, celý ten čas som žila skôr prežívala až do momentu kým malý nezačal chodiť do škôlky a ja do práce a až keď začal aj do bitky do malého volala som na policiu a zase nechceli nič riešiť len pri rečoch ostalo tak pod mojich slovách že ak ho teraz nevezme nech mi to dá na papier a nechá mi svoju služobnú zbraň až vtedy pani policajtka vytiahla mobil a po chvíli si poňho prišli iný policajti v tých vestách.Konečne som bola voľná a začala žiť a tom čase som spoznala môjho muža,starostlivého,milujúceho a super otca pre môjho syna a keďže

Strana
z2
stellarstar
24. dec 2023

A?? Nedokončený príbeh....

vanilkovazmrzka
24. dec 2023

@stellarstar vsak jej daj par minut na dopisanie

autor
24. dec 2023

A keďže manžel je bezdetný a obaja by sme chceli dieťa tak tu začal problém po vyše roku snaženia som konečne otehotnela sme sa žiaľ netešili dlho lebo mi bolo zistené MMT . Odoperovali mi ľavý vajcovod a zase je to už 8 mesiacov a stále nič, dnes ráno došla červená presne na štedrý deň o deň skôr ako mala.Totalne ma to položilo práve dnes a v tento radostný deň a ja som si už od ráno poplakala...
Plakala som keď som si spomenula že ak by sa toto mmt nestalo za 2 týždne som mala rodiť a teraz je prázdno, každý mesiac snaženia a teraz keď mi ešte vzali vajcovod šanca klesla minimálne o 25% už nevládzem ďalej snažiť sa a stále bezúspešne.
Práve teraz s týmto mužom ktorého milujem a je tak dobrý otec tak nič. Vidím v jeho očiach ako sa pozerá na malé deti ako aj pomáha niektorým matkám s kočiarmi alebo keď im ujde dieťa hneď beží chytiť ho a odniesť a toľko šťastia v jeho očiach, no mne nič nepovie ani nevičíta a stále ma podporuje lenže mňa to ničí. Je to trest za celý môj život? Trest za to ze som podstúpila operáciu koli mma kde dieťa žilo a muselo to skončiť lebo bolo na nesprávnom mieste a ja som prežila a ono nie? Viem ze by neprežilo ani dieťa a ani ja no vo mne ostali strašné výčitky svedomia a keď skúšame znova sa nedarí, ja už nemám síl...
Je tu nejaká z vás čo si prešla tým potrebujem aspoň slová útechy všetko dusíme v sebe manžela nechcem trápiť tak sa obraciam na vás veď kto lepšie vie ako my ženy...😔

autor
24. dec 2023

@vanilkovazmrzka áno pardon už som dopisala

stellarstar
24. dec 2023

Daj tomu čas a netlač na pílu. Dajte si pauzu od snažilkovania a zatiaľ si urob vyšetrenia aby sa zistilo co ti chyba co ti je. Možno ti štítna nepracuje tak ako má alebo máš poruchu zrážanlivosti krvi alebo niečo iné. A med prídu na to co ti chyba a bude ti nasadená správna liečba tak ti to najbližšie po tom vyjde. Len sa neveš na hlavu. Neboj sa vyjde vám to spolu len ostaň s nohami na zemi a prestaň tlačiť lebo aj psychika toho dokáže viac nez dost

vanilkovazmrzka
24. dec 2023

Preco mas pocit, ze si ze si zasluzis trest? Nezasluzis si, aby sa ti dialo cokolvek zle, nic zle si nespachala. Tieto myslienky okamzite vyhod von oknom, su absolutne zbytocne, vytvaras si v sebe len obrovsky stres a este viac znasobujes svoju bolest. Na to, aby si mohla mat dieta, musis mat v sebe klud a vyrovnanost.

Skusili ste umele oplodenie? Ak nie, stale mas pred sebou kopu moznosti. Ak tvoj muz ma vrucny vztah k detom, a stara sa s laskou aj o tvojho syna, dokaze lubit aj dieta, ktore si mozte adoptovat. Ale to je zatial hudba buducnosti, najskor si musis urobit poriadok v hlave. Spracovat sklamanie, odsmutit si to. Nie je na tom nic zle. Na nejaky cas zmenit priority, chvilu sa snazit nie o dieta, ale o to, najst vnutorny pokoj a novu iskru nove ine dovody na radost.

Blizi sa koniec roka. Nic to v podstate neznamena, ale mozes to brat ako moment, ktorym uzavries tu nestastnu kapitolu. Zacat s novym rokom aj nejaky novy pristup k sebe a zivotu. Bude to lepsie, uvidis. Mas uzasneho muza, mas syna, ktory vas oboch potrebuje.

mikadooo
24. dec 2023

Mrzí ma to ❤️. Nemôžeš za to, určite si to nepripúšťaj, že by to mala byť nejaká forma trestu. Naopak, máš môj obdiv, že si dokázala odísť od tyrana a zachránila si nie len seba ale aj synčeka. Nestrácaj nádej. Nám sa podarilo bábo až po troch rokoch a to sme boli podľa doktorov bez problému 🤷. Ak ti aspoň jeden vajcovod funguje, nádej tu je. Chápem, že Vianoce a všetko ťa to proste zomlelo. Bude dobre, uvidíš... Objím svoju rodinu a držím ti palce, aby si mala pokojné Vianoce v kruhu tých, ktorí sú tu teraz. A držím ti palce, aby na ďalšie vianoce ste sa tešili z maličkého uzlíčka...❤️

bejka90
24. dec 2023

Velmi ma mrzi, co si si musela zazivat od detstva, uplne si ma rozplakala :,((( ale verim, z evsetko to zle sa uz obrati na dobre a budes urcite odmenena vytuzenym babatkom alebo aj viacerymi len to chce asi este cas, ale verim, ze to urcite pride!🙂 ja som otehotnela s 1 vajcovodom a vaječnikom taktiez neboj nieje to take hrozne aj ked kazdy mesiac sa zda byt nekonecny :( 1.syna sa nam podariko hned prvy cyklus po laparoskopii, kedze mi zistili endometriozu a vtedy s cystou vybral iaj ten vajcovod a vajecnik, ale hned 1.cyklus to vyslo.... a teraz sme sa snazili o druhe babatko vyse roka.... najskor to skoncilo biochemickym, 5 mesiacov nato MA v 9tt a teraz som znovu tehotna v 17tt, dufam, ze uz uspesne dotiahneme.tak hlavu hore, verim, ze to cochvila pride, lebo si to zasluzite obaja, len netreba stracat nadej. Budem Ti velmi drzat prsty do buducna

madeincssr
24. dec 2023

Si úžasná, silná mladá žena, veľa si toho prežila, ale aj veľa dokázala a našla si konečne dobrého, milujúceho partnera. Som si istý, že spolu budete mať aj vytúžené dieťatko, či už tak alebo onak. Zatiaľ nie je dôvod vzdávať prirodzenú cestu. Ver a miluj tých, ktorých máš okolo seba. Si pre nich dôležitá. 💙🎄☀️

kitycat
24. dec 2023

Preco si si nechala dieta, ktore ta takym dposobom dpaja s takym muzom?

Neprezivaj to tak, sviatky ti trochu viac udieraju. Toho noveho poznas cca 2 roky? Poznas ho dobre?
Aby si nemala zase ruzove okuliare ako s tym predoslym. Ex len aby si nebola s rodicmi a novy muz, aby si zabudla na ex.

❤️

autor
24. dec 2023

@stellarstar Ďakujem ti za slová 🌷veď ani netlačím na pílu nemyslím na to až kým nepríde menzes.Bola som u doktora všetko je ok ešte mi doporučil nečakal a snažiť sa hneď aj v čase ovulácie mame sex každý 4 deň, teda presne v 8 a 14 deň tak ako sa nám podarilo aj to prvé no nič,ale v tom čase som denne brala vitex možno aj to pomohlo teraz neužívam človek denno denne v práci potom zabudnem na tabletky . Keby si vedela ako sa cítim, nemám ani kamosky ktorej sa vyrozprávať, mala som ale ešte z detských čias .
Som strašne citlivá všetko má bolí v srdci 2 x viac aj nešťastie iných prežívam zle, aj v našom meste zomrel 4 ročný chlapček futbalová brána ho zavalila videla som parte rozplakala som sa ako malé dieťa, úbohé dieťatko a jeho rodiča? Plakala som za to dieťa aj za koli jeho rodičom akú bolesť musia cítiť... Mňa bolí bolesť druhých ja som taká tak si vieš predstaviť keď toto sa stane mne ... Ale tak snažím sa ísť ďalej no s veľkými ranami na dusi

bambulka711
24. dec 2023

A neskúsili ste sa obrátiť na lekárov, keď si mala viackrát MA? Vyšetriť u imunológa, hematológa, endokrinologa + partner spermiogram? Určite to nie je trest, veď si nič zlé v živote neurobila. Možno je príčina v nejakej drobnosti a po vyšetreniach sa ľahko odstráni 🙂

autor
24. dec 2023

@vanilkovazmrzka Ďakujem ti veľmi pekne🌹💐 skúsim ešte počkať veď nič iné my nezostáva ale vieš ten pocit milovať sa na povel teraz áno a teraz 3 dní nič potom zase len 1krat a zas nič, a neviem možno mi ten vitex asi pomoh vtedy som užívala denne 2 tabletky v kuse dva mesiace a teraz vždy bud len jednu abo aj 3 4 dní zabudnem

mofa
24. dec 2023

Ano uz 2 roky kazdy mesiac cakam. Zial uz sa nedockam.

autor
24. dec 2023

@mikadooo Veľmi pekne ďakujem ❤️ áno môj synček už je teda v puberte ma 14 rokov 😁 ale vtedy chudáčik keď videl ako ma ex bil plakal moc. No teraz jeho otec sa snaží byť naj no môj syn ho nemusí, on si dobre zapametal co s nami robil a teraz sa tvári akože ho ma rad ale nadáva naň že raz mu to vráti všetko.
No a ten jeden vajcovod mam ale neviem ci je priechodný 😕 ten test priechodnosi robia na klinike a stoji cez 100e .ono sa hovorí ze po prefuku by si mala otehotnieť ale nie je to pravidlom to mi ešte sam doki z tej kliniky povedal a je to aj bolestive

mikadooo
24. dec 2023

Chápem ťa ❤️. Ako píšem, u nás nebola žiadna zdravotná príčina a aj tak som mesiac čo mesiac márne čakala... Verím, že sa vám podarí, veľmi držím palce, či už s pomocou lekárov, alebo bez.

nafka0483
24. dec 2023

Kazdy 4. den??? To preco? Robte to vzdy ked mate chut, pokojne kazdy den.

Ake vysetrenia mate OBAJA za sebou?
- hormonalny profil?
- stery na mykoplazmy, ureaplazmy, streptokoky...
- genetika
- reprodukcna imunologia

Ty:
- endokrinologia
- hematologia
- priechodnost vajcovodov

On:
- spermiogram
- kompletne urologicke vysetrenie

autor
24. dec 2023

@bejka90 To som nechcela ta rozplakal 🥺 prepáč
No mne zrejme to mmt koli zrastom s predošlej sekcii aj teraz keď mi robili laparoskopiu povedali ze som mala slepak zlepeny s vaječníkom a ze mi vraj rozbili zrasty ale môj doki my vysvetlil ze ak mám vzrasty aj v pravom vaječníku určite mi ich nerozbili to by mi ho museli operovať, max vraj opravili zrasty v bruchu nie vo vaječníku. Ale klobúk dole ze si tak rýchlo dokázala otehotnieť, my tiež hneď po prvom cykle no bezúspešne stále a nebála si sa? Mne povedali ze sa to môže zopakovať tak mam veľký strach.Mam len jednu šancu už 😔 brala si an nejaké lieky? A uz onedlho budem mať 36 takze šanca klesa uplne a Je mi najviac ľúto môjho manžela ešte do včera veril ze sa tentokrát podarilo ešte mi pohladil brucho a celý šťastný mi chcel kúpiť test ,pretože má strašne boleli prsia aj mi zle bolo vždy ráno aj na WC som chodila skoro každú chvíľu a nič. A bolí ma to keď si spomeniem ze môj manžel plakal 2 krát v živote, prvý keď videl pozitívny digi test a druhý krát poslednú spoločnú noc keď s nami bolo ešte mimi ,plakal keď sa s ním lúčil hladkal brucho a rozprával sa s ním... neviem o čom keďže manžel nie je Slovák a nehovoril ani v angličtine ale vo svojom rodnom jazyku ktorému nerozumiem boli to slová na rozlúčku lebo hneď ráno už som musela ísť na operáciu.Bola som v 9 TT 😭
A už nechcem takto manžela vidieť bolelo ma to o to viac a normálne my chodia po hlave čierne myšlienky ze keby si vzal inú ženu napr.z jeho krajiny tá by mu porodila deti ze jej by sa to nestalo a možno už by bol dávno otcom a ze koli mne možno nebude mať deti nikdy...💔 Neznášam sa zato že som pokazila život ľuďom tým ze som bola nechceným dieťaťom dala spm život dieťaťu ktoré nobolo počate z lasky a teraz ničím život ľuďom ktorých milujem tie myšlienky ma ničia no snažím sa ich potláčať. Ale vďaka tvojim aj iným tu slovám sa cítim trošičku lepšie ďakujem 🫶

matkahelka
24. dec 2023

mam za sebou mnozstvo potratov, 2x mimomaternicove, dlhe roky snazenia, viem uplne presne, ako sa citis. ak mas za sebou mimomaternicove, alfa a omega je u teba zistit priechodnost druheho vajcovodu (vlastna skusenost). prefuk kontrastnou latkou sialene boli, zeny pri tom idu aj do bezvedomia, ja som preto volila laparku. pre mna to bola tazka pohoda. som prekvapena, ze ta gynekolog takto nenasmeroval, obzvlast ak uz mas pred 35. a u chlapa je alfa a omega spermiogram, mozete sa snazit ako chcete, sexovat ako zajace aj kazdy den, ak ma on nejaky problem (a v dnesnej dobe ma kazdy stvrty chlap nejaky problem), prirodzene neotehotnies (a casto ani s pomocou modernej mediciny). ja byt tebou uz to na prirodu nenechavam a zacnem to riesit, pretoze - tiez vlastna skusenost - aj s pomocou modernej mediciny to moze trvat par rokov a k dietatu sa dopracujete - tiez vlastna skusenost - v 40-ke. A to som tiez s prvou dcerou otehotnela tak, ze o mna muz len oprel slipy (obrazne povedane). A bol to ten isty muz, nie ako v tvojom pripade- dvaja rozni chlapi.

autor
24. dec 2023

@madeincssr Ďakujem ti za krásne slová ❤️
Ďakujem za vadu podporu je mi troska ľahšie na srdci ešte raz vďaka za krásne riadky 🫶Ďakujem a prajem krásny štedrý deň a krásne sviatky pre teba a celú tvoju rodinku ☃️🎄🎇🎆

autor
24. dec 2023

@kitycat nechala som si lebo som v tom čase nemala poriadnu prácu a nemohla si dovoliť potrat co by ma stál toľko co výplata a za druhé by som to nedokázala ani a keby na ten potrat idem nemám ani to jedno dieťa, A nie neutiekla som od rodičov keďže sám otec ma vyhodil už v 18tke z domu a ten ex do 2 rokov sa jeho pravá tvár ukázala začalo po roku a pol jeho povaha vyplavovala na povrch.A nie nenasla som si náhradu aby som zabudla na ex Ja som začala žiť len popravde som už neverila ani nikoho nehladala prišlo to keď som najmenej čakala, vôbec som nehľadal a už nedávala v lásku a sme spolu už 5 rokov teda zachviľu 6 a z toho 3 roky manželia a tie sviatky až tak nepreživam sme na dovolenke pri mori kde okrem dátumu nič iné nepripomína že by boli Vianoce ale tebe ich želám pekne a veselé a všetko naj na nový rok 💐

autor
24. dec 2023

@mikadooo ❤️Po tak dlhom čase ste sa stále snažili ci ste to nechali plavať? To musel byť šok keď po tých rokoch zrazu bum ako záblesk z čistého neba // čiarky na teste😇 ako si to zistila? Vedela si to boli nejaké zmeny ci ako? Ako to bolo? Určite už nad vami lámali palice že? Áno kiež by budúci rok bol úspešný

autor
24. dec 2023

@mofa Prečo píšeš ze už nedočkáme? Si tiež už prestala dúfať?🥺

autor
24. dec 2023

@bambulka711 áno vtedy po ma mi pri ďalšom tehu poslal na hematologiu a keď som otehotnela musela som pichať clexane ale len počas tehotenstva, inak my neodporúča až keď otehotniem znova nasadia tam vraj všetko ok aj manžel

mikadooo
24. dec 2023

No... Zrazu som nedostala menzes 😄. Tým dvom čiarkam som nejak nevedela veriť, až keď gynda po testoch z krvi ma zavolala na prvú poradňu tak až potom som uverila, že naozaj... My sme nikomu nehovorili, že sa nám nedarí. Takže okolie bolo v tom, že chcem robiť "kariéru" (nemala som ešte ani 30). Akože občas nejaké narážky boli. Jediní o tom vedeli svokrovci, muž sa raz v dobrej viere bavil s mamou medzi 4 očami, že proste sa nedarí a teda nech tú tému zbytočne neriešia a nevypytujú sa ma na to. No a potom sme začali dostávať darčeky typu vitamíny pre budúce mamičky, muž trenky dostal od svokry a kopec podobne orientovaných darčekov, ktoré mi fakt neboli príjemné, aj keď som vedela, že nám veľmi držia palce, aby sa zadarilo... Ale tak neriešila som, len som mykla plecom, že bohužiaľ niekedy je príroda silnejšia ako všetky darčeky sveta. No, každopádne, potom sa podarilo po dlhom dlhom čakaní, už sme začali pomaly plánovať umelé oplodnenie, raz sme navštívili nejaké súkromné centrum, kde nám vysvetlili čo a ako a plán bol, že ešte do leta počkáme a v lete začneme to riešiť na klinike. Nakoniec som v lete bola už tehotná, takže sme kliniku už nepotrebovali.

martul
24. dec 2023

Ale to nie je dobre podľa mňa, že každý 4 deň, to je strašne málo cez ovu, trošku si ju skús sledovať a keď má byť tak sa snažte každý deň. Mne doktor povedal, že medzi 12-16 dňom aj dvakrát za deň. Predtým nie, nech sú spermie,, kvalitné a veľa ".

nafka0483
24. dec 2023

@matkahelka Robili mi "prefuk" kontrastnou latkou (hyfosy) a nic nebolelo.
Nemyslis ten starsi typ vysetrenia co sa nejako cez rtg sledovalo?

Mne to sledovalo cez usg a max som zacitila jemnu tupu bolest ako menstruacny krc a to bolo vsetko. Za par minut hotovo.

matkahelka
24. dec 2023

@nafka0483 myslim presne to, co ty. to, ze to islo lahko tebe, neznamena, ze to ide lahko kazdej zene. ak su tam mini zrasty trebars a chcu to pretlacit. plus kazda mame iny prah bolesti. moja kamaratka pritom omdlela, aj kolegynina sestra. moj gynekolog vravel, ze pozna zeny, ktore mali potom problem odkracat z ambulacie po svojich. ked som bola tehotna, bola tu na mk aj o tom diskusia a viacero zien tam pisalo, ze by to uz v zivote neabsolvovali, lebo to bolo nesmierne bolestive.

nafka0483
24. dec 2023

@matkahelka Fuuha, mne zas hovorili v centre ze pohoda a aj to tak bolo. Ale je pravda ze som mala vsetko priechodne. Takze to som este dobre dopadla.

milovnickakvetov
24. dec 2023

@nafka0483 mňa HyFoSy bolelo preukrutne a dobrovoľne by som si to nikdy nezopakovala. Mala som to tak upchate, ze to ambulantne pretlačiť nešlo a musela som ísť na laparoskopicky zákrok. Ten bol oproti tomu malina. Keby som to skôr vedela, na HyFoSy ani nejdem, úplne zbytočný zákrok. Pri laparoskopickej ti zistia aj priechodnosť a ak je problém, hneď ho odstránia.

Strana
z2