Strácam nádej, že budem mať v budúcnosti z manželom dieťa
@lula1200 dlho ste sa snažili? :/
@sipka1990 to si dost malo napisala...... Kolko sa snazite, boli ste na vysetreniach? Alebo na umelom????
@lucinecka25 2 roky aj niečo
musíte sa dať obaja vyšetriť, aby ste vedeli či je všetko OK 🙂 moj bratranec so ženou tiež nemohli mať, boli na vyšetreniach a bolo všetko v poriadku, no trvalo im to ajtak 5 rokov kým sa to podarilo :P može byť že sa len proste nedarí, ale veľa krát tam je nejaký zdravotný problém, ktorý treba liečiť lebo inak to nepojde
@luckalukas_1 Ano boli sme na vysetreniach aj viem kde je problem preto sa bojim ci budem mat dieta
@hennyinnsbruck Snazime sa cez 6 rokov na vysetreniach sme boli a do umeleho nejdeme skusame uplne ine alternativy ako marketingovy tah umele oplodnenie
@sipka1990 pre veľa párov je umelé oplodnie záchrana a su zato vďační že niečo také je :P a koľko párov by radi šli na umelé oplodnenie a nedá sa to, napríklad ked má muž azoospermiu
nepíšeš, či je zlý spermiogram alebo Ty nie si v poriadku.
Nám sa podarilo po 6.rokoch prirodzene 🙂vyšetrenia, hyfosy, 2x iui za nami. Sme v 21.tyzdni.pidari sa neboj
@sipka1990 ah ok... Ked nechcete ist do umeleho tak vela stastia prajem....
@hennyinnsbruck mozno citala o tom a pozna aj zdravotne vedlajsie ucinky ktore su brutalne... nie kazdemu sa paci myslienka ivf tak jej tu prosim nevnucuj svoje nazory
@sipka1990 treba zvazit vsetky moznosti a rozhodnut sa pre tu, ktora Vam najviac vyhovuje. My sme si s manzelom na zaciatku mysleli, ze musime mat svoje a preslo 10 rokov a stale nic. Ale aspon sme za ten cas pochopili, ze az tak "nase" byt nemusi a vdaka tomu mame doma 10 mesacneho chlapceka, ktory prisiel k nam minuly rok ako vianocny darcek. A odvtedy je to nase slniecko ☀️ ❤
@johanna_b ake moje nazory????? Ja som na umelom nikdy nebola nastastie......
😨😨😨😨😨😨 ja som jej nic zle nepisala, len uprimne vela stastia popriala.!
@hennyinnsbruck napisala si jej ironicky, ze ked nejde do "umeleho", tak jej drzis palce.. a pritom o tom nic nevies, o tom navale hormonov, a co to spravi s telom, nevies to, lebo sa o tom nikde nepise, teraz na Slovensku zomrela v dosledku toho navalu hormonov jedna zena. kto by o tom pisal? kam? v mediach sa prezentuju len platene clanky umelych oplodnovatelov. podla teba ale "umele" znamena prist na nejaku kliniku a povedat "tu ma umelo oplodnite", myslis si, ze je to take jednoduche, ze muz sa tam vyonanuje a oni cez ovulaciu vlozia tu spermiu zene do tela, ona zaplati a zacne jej rast brucho... normalna zena by chcela zistit, preco sa im nedari a toto je taky spinavy biznis, ze ich to nezaujima, to nie je "liecba", to je umele oplodnenie. tak nepis do diskusii k temam, o ktorych nic nevies. a mozno ma aj moralny problem, eticky, a urcite ine hodnoty ako ty.
@johanna_b no domna sa obuvat nemusis...😉😊
Kocka nenapisala ake alternativy skusa, preto som jej popriala vela stastia a cuduj sa svete, nebolo to ironicky myslene(ale asi to tak vyznelo - ak hej sorry)
Kazdej uprimne tehotenstvo doprajem a s vela kockami tu cakam na vytuzene //.....🤩🤩 Co sa tyka umeleho - ako som pisala nemam osobne skusenosti, ale co to som tu na konovi citala, a viem ze to neni sranda. A ked niekto do toho nechce ist, je to len jeho rozhodnutiem.. Nikdy by som si nedovolila a ani nemam pravo niekoho na to prehovarat... 🤔
@johanna_b prepáč ty si to tiež trošku prchko zhodnotila nedala si jej ani možnosť vysvetliť, že to tak nemyslela. Mne to neprišlo hneď, že irónia aj keď možno tiež by som inak sformulovala vetu. Vo všetkom inak s tebou súhlasím tak to je bohužiaľ.
@sipka1990 hlavu hore čo má byt bude.
Možno má pán boh s vami iné plány ja som tiež stále hovorila že chcem byt mladá mamicka a bohužiaľ sa nám nedarí 😔 po čase to už neberiem tak vážne.
My sa snažíme +- 5 rokov ale s prestávkami raz áno potom zase pól roka nie.
Ale keď nemáš žiadne problémy podarí sa Vám určite.
Čo ti môžem poradiť sú clear blue ovulacne testy sú drahé ale super úkazu ti presne kedy máš ovulku mne sa podarilo hneď na prvý krát otehotnieť s tými testami ale bohužiaľ to skončilo biochemickym ni aspoň viem že môžem otehotnieť 😔
A zase tema ivf fanusikovia kontra ivf antifanusikovia. Ze sa vam to chce furt zakladat dalsie a dalsie temy o tom istom ako sice chcem babo,ale zas ho az tak nechcem,mozno casom ked uz ho budem velmi chcet skusim ivf ale len tak trochu,lebo mam eticke zabrany plus je to len biznis...atd....a potom pride skupinka zien co zakladatelke tlieska a druha skupinka jej zas nadava...

@sipka1990 príde keď to budes najmenej čakať. Ver mi.. Bol to aj môj prípad.