icon

Sú najplodnejšie dni 7 dní pred a 7 dní po mrche?

zaraadam
23. aug 2012

Žienky,v nedeľu mám dostať mršku,manžel mi prišiel domov v pondelok,od pondelka sme vkuse nalepený 😀 na sebe,mohol by sa niečo ujať?niekde som čítala,že 7dní pred a 7dní po mrche sa to vraj nepodarí ☹ a ja by som tak veeeeeľmi chcela

janicka11
23. aug 2012

teda želám ti aby sa vám to podarilo ked tak veelmi chcete.A inak tiež som to už niekde počula ale práve naopak,,,,,že 7 dní pred a po je najvačšia šanca 😀 😀 😀 😀 😀 😀

alena16
23. aug 2012

@zaraadam Ovulacia je vacsinou v strede cyklu, ale to samozrejme nieje pravidlo, takze ano, ak si ju mala neskor, tak by sa mohlo nieco zadarit 😉 Aj ked vacsie sance by boli o tyzden skor... Drzim palce 🙂

nastasyk
23. aug 2012

@zaraadam ja som mala nepravidelny cyklus a nevedela som presne kedy bola ovulacia, tak sme to skusali od konca menstruacie, aj pred nou, prosto v kuse a o dva mesiace sa podarilo🙂

zaraadam
autor
23. aug 2012

Snažíme sa už rok a asi posledné 4mesiace mám takú rozhadzanu mrchu,mešká mi 1-2 tyždne a potom stale dojde....Dnes mám takepichanie v lavom vaječníku ako pred 😒 no ktovie či niečo z toho bude,manželík pracuje mimo SR,takže vždy to nejako takto výjde ☹ Ak by som sa chcela testnúť,ktorý je najlepší z testov čo ukáže už po 7 dní oplodnenia?Testla by som napr.budúcu stredu ak nedôjde mrcha...

riana12
23. aug 2012

@zaraadam ovulacia prebieha 17-11 dni pred prichodom menstruacie... ale kedze dopredu nevieme, kedy sa nam menstruacia dostavi, tazko sa budes riadit tymto vypoctom... 😅
tvoje plodne obdobie by si si mohla vypocitat, ak od najdlhsieho cyklu (ktory si za poslednych 6 mesiacov mala) odratas 11 dni a od najkratsieho 17 dni... tie dve cisla ti urcia, v akom rozpati u teba prebieha ovulka a ak sa chcete cielene snazit, zamerajte sa na tychto par dni a pre istotu odporucam zacat este tri dni pred 😉

a tehu test kupuj taky, ktory ma uvedenu citlivost 10mIU

kvetinka211
23. aug 2012

@zaraadam drzim palce 😉
S testovanim radsej pockaj, tie skore testy nie su velmi spolahlive a tiez sa moze stat ze by bol pozitivny a neskor by uz nebol, tak naco si robit zbytocne starosti ... pockaj aspon do terminu kedy by mal prijst menzes, ci aj ten tyzden navyse.
Ak by sa nezadarilo a mate to takto komplikovane, tak by mozno stalo za to sledovat si cyklus (teplomer, sledovanie hlienu alebo aj ovulacne testy) aby si vedela kedy mas ovulaciu a potom by mohol manzel naplanovat vzdy priblizne na tie dni navrat domov ...

zaraadam
autor
23. aug 2012

@kvetinka211 no už som zažila raz biochem.tehu....ale keď ta túžba po babätku je silnejšia ako netestovať sa....

zaraadam
autor
23. aug 2012

@riana12 viem,že otehotniet môzem najskôr počas ovulky,len som chcela vedieť či by nebola šanca aj pred mrchou ....no ktovie uvidíme v nedeľu by mala prísť,no nemusela by 🙂

kvetinka211
23. aug 2012

@zaraadam tu tuzbu poznam a chapem 😉 Ja som uz vela krat testovala aj ked sme sa nesnazili, ze ci nahodou predsalen nie .. nakupila som za tym ucelom lacnejsie testy z dmka, nech to neni az tak drahe 😀

riana12
23. aug 2012

@zaraadam no ale vedela si, kedy ovulacia prebieha?
ano, mozes sa stat, ze sa ti ovulacia omeska a namiesto MS ti este len ovulka pride... takze vtedy je aj sex namieste mat v danu dobu...
ja stale vravim "septom" popri tom, co poviem "nahlas", ze sexovat treba uplne po cely cyklus a podla chuti, lebo nikdy nevies, co sa prihodi... 😉

lusia28
23. aug 2012

@riana12 už zvažujem aj to že ak sa mrcha dostaví skúsime to aj cez ňu i keď to bude divné ale za babätko mi to stojí....

lusia28
23. aug 2012

@riana12 a ovulka bola pred 2 týždňami a to mangelík nebol domka,takže ak by som počala len z Ducha Svätého....

bebe02
23. aug 2012

Ja som otehotnela 2 dni po skončení MS, čiže na 9-ty deň (MS mi trvá 7 dní), moja kamoška otehotnela počas MS, takže by som sa veľmi nespoliehala na nejaké výpočty. 🙂

riana12
23. aug 2012

@bebe02 nie je dolezite, kedy MS skonci, ale ktory den cyklu si., to len tak naokraj... 😅

riana12
23. aug 2012

@lusia28 a ako vies, ze si mala ovu vtedy? sledujes si to nejak? pre info, vajicko je po ovulacii oplodneniaschopne len cca 12 hodin...

bebe02
23. aug 2012

@riana12
@lusia28
Na druhej strane, ak su velmi zivotaschopne spermie, dokazu si pockat na vajicko aj niekolko dni. 🙂

riana12
23. aug 2012

@bebe02 velmi zalezi aj od hlienu, aky ma zena... v dobrom preziju aj 5, v zlom par hodin...