Tehotenstvo v 29. rokoch
Ahojte, s partnerom sme spolu uz 6 rokov, v lete budeme mat obaja 29 rokov, a v oktobri mame svadbu. Partner by uz chcel zacat pracovat na dietatku, nakolko sa nam nemusi hned podarit. Ja by som to ale este chcela odlozit, sa obavam, ze by sa to mohlo podarit hned a nechcem byt tehotna na svadbe (v novembri navyse ideme na dovolenku do krajin, kde je pritomny virus Zika, je to dlhy let, atd, proste nebolo by vhodne aby som na tej dovolenke uz bola tehotna, bolo by to riskantne pre babo). Lenze od celej rodiny uz dlho pocuvam, ze uz mam vela rokov a budem mat problem otehotniet ked to budeme odkladat, tak mam z toho strach, strasi nas navyse aj partnerova sestra ktora mala deti v 20 a v 22. Myslite ze je naozaj statisticky taky problem otehotniet v 29 rokoch ? Dakujem za vase nazory.
@ness222 ako ty cítiš..ostatnými sa nedaj tlačiť. Ja som napr.musela ležať prvé tehotenstvo..a vtedy musí ísť bokom všetko, akékoľvek plány..a 29 na dnešnú dobu nie je až tak moc 😉
Dakujem baby, potesili ste ma 😊 ja to citim tak, ze este by som si tento rok( do navratu z tej dovolenky) chcela uzit vo dvojici, potom uz mozem kludne otehotniet 😂🙏este presvedcit partnera nech sa neponahla 😂
Otehotnela som na prvý pokus - obaja s partnerom sme mali 39. Ale nájdeš tu veľmi veľa žien, ktoré mali opačnú skúsenosť, je to veľmi individuálne. Podľa mňa už ten necelý rok nič nezmení…ak máš mať problém, tak bude, ak nemáte zdravotný problém nebude ani o rok…
@ness222 to nie je o štatistike. To je o tvojom organizme a o partnerovom. Ja som v 24 rokoch čakala na tehotenstvo rok, porodila som až po 25tke a potom som 3 roky čakala na ďalšie (z toho 2,5roka snaženia). Takže to nie je vôbec o veku. Je to o tebe, tvojom tele, o tom, či sa už cítiš na dieťa alebo nie. Sú ženy, ktoré nechcú deti vôbec a je to ok. Skratka ty musíš vedieť, pretože teba to ovplyvní najviac. No ak by som mala plány, aké máte vy, počkala by som.
@ness222 Mali sme to podobne, nechcela som sa vydávať tehotná a do polroka do svadby sme išli na plavbu loďou, tak som to nechcela vynechať pre prípadné tehotenstvo. Tak sme ešte vydržali, ale z lode sme už vystupovali traja 😉😁 podarilo sa na prvýkrát, tiež som mala 29. Ja si myslím, že si to kľudne odložte po tej dovolenke.
@ness222 nedaj sa do ničoho dotlačiť, urob si tak, ako to vyhovuje tebe. Tiež som nechcela byť na svadbe tehotná, vlastne ja by som na tej svadbe nemohla byť pre hrozné tehotenské nevoľnosti vôbec
Ved to, ze nikdy vopred nemozem vediet, aky budem mat priebeh tehotenstva, a pocula som ze vo vela pripadoch je svadba v tehotenstve extremne narocna pre zenu. A je pravda ze strasne chcem ist na tu dovolenku, je to moj celozivotny sen a uz to odkladame 2 roky, povodne sme mali ist teraz v januari ale priatelovi nakoniec nedali volno v robote. A povedali sme si sice, ze po navrate uz mozem otehotniet, takze on argumentuje tym ze tento rok sme sa uz chceli snazit, ale nase plany sa celkovo zmenili, a ja by som si este tento rok chcela uzit “ v klude”:D
@ness222 Nepocuvaj reci, ze co vsetko by si mala. Ako pises, mas este nejake plany na najblizsie obdobie, tak si ich spln 🙂 Urcite sa lepsie pracuje na babatku, ked si v poho, mas vsetko, ako si chcela a vies sa sustredit a tesit na babo 🙂 Aj na mna vsetci tlacili a dokonca pletky boli, ze nemozeme mat babo a take reci...a pritom my sme si s manzelom dali nejake ciele a az potom sme zacali pracovat na babatku. Otehotnela som v 29, rodila v 30 a ani som nepomyslela na to, ze by sa nam nedarilo. Ja som si nakupila ovu testy, odsledovala ovulaciu a takto sa hned podarilo. 🙂 Nevravim, ze to musi byt aj tvoj pripad, nepoznam tvoj zdravotny stav, ale chcem tym povedat, ze rob podla seba a nenechaj na seba tlacit od inych. Z mojich kamosiek mala problem otehotniet asi 1 z 10 a aj ta potom otehotnela.
Nie, nie je to problém. Prvá sa mi narodila po 30-ke, teraz už máme 3 deti ☺️
@ness222 rodila som ako 32 rocna,podarilo sa na prvy sup bez komplikacii,cize tohto by som sa vobec nebala.avsak vydavala som sa v 4.mesiaci a pre mna to bolo utrpenie kedze som prve mesiace vela zvracala,cize svadobny den som si velmi neuzila a uz o 22:00 som bola hotova 😏
Opytaj sa partnera ako si to predstavuje s tym vyletom ak by sa vam podarilo otehotniet predtym,btw od urciteho tt sa neodporuca lietat..
@ness222 tak ak sa ti podarí otehotnieť teraz tak na svadbe uz budete s bábätkom a na dovolenku s mesacnym môžte podla mna zabudnúť 😅😁 rodina ti dieťa vychovávať nebude tak ti podla mna dotoho kedy mas otehotnieť nema co kecat...a po dalsie 😁 nie nie je problém otehotnieť aj v takomto veru, teraz praveze vela žien ma deti v 30tke alebo po 30tke..takze tohto by som sa zas az tak nebála ak ovsem nemas ty alebo partner nejaky skryty zdravotný problém o ktorom neviete 😊 ja som mala prvé v 28 a teraz cakame druhe (32 budem mat) 😊
@ness222 podľa mňa záleží najmä na žene. Ty si to cele prejdes- tehotenstvo, pôrod. Preto, by to malo byt tak, ako ty chceš. Rodinu nerieš a manžel by sa mal prispôsobiť. Jemu nebude zle, ani nebude musieť potenciálne riešiť iné problémy, alebo nepríjemnosti. Na tehotenstvo ma byt zena pripravená a tešiť sa naň. Inak s tebou súhlasím. Ak budeš mat problém otehotnieť o rok, tak by si ho mala aj teraz. Ten rok výrazne nič nezmení. A nemáš až taky vysoký vek, že buď alebo. Uži si ešte ten rok, ak po tom túžiš.
@ness222 Uzi si svadbu a dovolenku 😉 no a nasledne zacnite planovat rodinu. Je to tak ci tak taka vec, ktoru ovplyvnit nevies. Niekomu sa postasti hned a niekomu to potrva bez rozdielu na vek. V dnesnej dobe je uplne normalne rodit po 30tke 👍.
@mimi3008 lebo sme tam povodne mali ist teraz v januari a potom sa uz zacat snazit, no kedze sme nemohli ist dohodli sme sa aj na svadbe v jeseni a na prelozeni tej dovolenky na november. A on to berie tak ze nemoze mi byt dovolenka prednejsia ako rodina, co je pravda, ale aj odhliadnuc od dovolenky by som si este chcela uzit tento rok v klude, tak snad to pochopi 😂
@ness222 on to nemusí chápať, ide o tvoje telo, ty budeš znášať všetko okolo tehotenstva
autorka určite sa neponahlaj!! v dobrom ti radim. to či sa podari hneď alebo až za nejakú dobu- ten rok to už tak či tak nezmení. ja mám tiež 29 a mame prvé babo, tiež som si hovorila že veď začneme skúšať, možno sa nepodarí, ešte niečo pocestujeme dovtedy, nasetrime- a tehotná som bola hneď. na svadbu som ani nepomyslela, cítila som sa zle, a momentalne viem že som na najbližších pár rokov docestovala, co mi je teraz veľmi ľúto že sme nikde neboli dokopy.☹️ hlavne ak už máte zaplatené zálohy je to veľký risk. ešte k tomu do krajiny kde je vysoké riziko nákazy. uzite si posledné mesiace vo dvojici, potom to už nebude len o vás dvoch, ale všetok čas budete davat len tomu drobcovi a vam dvom sa súkromia už veľa neujde.
Na celu rodinu kašli. Dohodnúť a prediskutovať to musíš s partnerom. Dovolenku môžete aj preložiť keď tak. A šanca že sa Vám to podarí hneď nie je vysoká.
Ja som mala prvé v 30tke (bez problémov a to som tiež si vravela že radšej už vtedy, čo ak sa nám nebude dariť). Btw teraz v 33 ľutujem, že sme do toho nešli skôr lebo druhé sa nám vôbec nedarí 😔
Necitam vsetky komentare len k veci: vydavala som sa ako 29rocna a tiez sme riesili predtym ci uz sa zacat snazit lebo som mala nejake mini gyn problemy, nakoniec sme sa rozhodli ze nie- svadba,svadobna cesta a az potom to skusime. No vyslo to tak ze do roka a do dna od svadby sme mali syna. Je pravda ze nikdy nevies ale ci uz to zacnes riesit teraz alebo po svadbe je podla mna jedno- radaej si to este uzit(teraz uz viem o com hovorim 😂😂😂).
Este som len chcela napisat jednu vec, neviem ci to uz vyssie niekto pisal ale ak ides do krajin kde je realne vyskyt Zika,nemala by si otehotniet este 6m po navrate- precitaj si o tom(to len aby ste s tym ratali 🙂
Ja mam 35r a 11mesacnu dcerku, manžel 43r
Ja som otehotnela bez problémov v 40 a 42. Obe detičky sú zdravé. Ten jeden rok sa už ozaj dá počkať. Tiež by som nechcela byť tehotná na svadbe a svadobnej ceste.

ja som otehotnela ako 32-ročná, bez problémov