Testy bazálnej teploty a ovulácia
Ahojte, ja viem, že je tu toho už veľa a v každej diskusii nájdem niečo čo ma osvieti, ale opýtam sa. S mužom sme si povedali, že ideme už na to, samozrejme v prvom rade chceme bábo z lásky a sex sa snažíme mať pravidelne a nie úplne premyslený, kedy a čo 😅. Cyklus mávam 26-27dní, minulý cyklus som si robila ovulačné testy a tam to vyšlo okolo 9-11DC (neviem presne, vôbec som to neriešila a robila som si ich až neskôr, moja chyba), ale teda toho 11DC už testy klesali. Inak menštruaciu mávam tak 2-3dni a aj to medzi ňou deň pauzu, konzultovala som s gyn a vraj je to ok. Tento cyklus som teda začala testovať skôr a styk sme mali už 4 a 7dni po MS, teda 7,9DC. Tie tedty som robila okolo 8DC ale testy boli všetky negatívne, plodný hlien som mala 9DC a po styku už mám 2-3deň mliečny výtok. 11DC som mala testy už úplne biele, tak som si hovorila, že asi to bolo a mne potom napadlo, že veď ja mám doma Bazálny teplomer, viem, že tomu nič nepomôže merať to až po ovulácií, ale zaujímalo ma to a mám 2deň teplotu 36,36; čo asi nebude zvýšená 😀 takže teraz neviem čo si o tom myslieť. Viem, že by bolo najlepšie ísť podla bazálnej a ak sa nezadarí, tak budúci mesiac to budem sledovať, ale bohužial som po ňom neskoro siahla. Mňa len zaujíma či mala niektorá z vás takýto mišung z toho 😂, keď už mám pocit, že sa trochu vyznám tak zrazu nič. Ja poväčšine viem pocitovo, aspoň som si myslela, kedy ovulácia alebo skôr plodne dní sú, lebo ja mám ten plodný hlien neskutočný kludne aj 2 dni, pre tnetokrat bol ale len necelý deň, o chuti an sex sni nevravím a bolesť v pobrušku mávam ako cez menštruáciu a toto všetko som mala, teraz už nemám bolesti, chuť pomenej a sú to skôr suché dni, okrem toho mliečkeho.
Som sa tu ale vypísala 😅, prepáčte, ale nemám sa s kým o tom baviť. Nečakám dáke vedecké odpovede, len sa snažím lepšie spoznať telo.
Lebo fakt som si myslela, že všetko čo sa dialo, bola aj oculácia, ale keď mám BT takú malú, tak či onak uvidíme, 2 dni merania sú málo. Len ak ja už mám takéto kyslé prostredie, akú majú nove spermie šancu ? Taktiež ako dlho vám vydržali tie staré, hádam skrz kvalitný hlien by mohli vydržať, ake príde mi to už aj tak veľa dní .
@margit09123 pokiaľ je teplota 36,36 ovu ešte nenastala a ms ktorá trvá 2 dni teda ok nieje zmeň gynekológa :D
@margit09123 pokiaľ je teplota 36,36 ovu ešte nenastala a ms ktorá trvá 2 dni teda ok nieje zmeň gynekológa :D
@kristinkaris ono moja ms je deň výtoku, 2 dni fakt silná ms, deň voľna a potom ďalší deň ms 😀, ja už plánujem meniť gynekologičku, lebo každý hormonálny problém na ktorý som sa pýtala, mala odpoveď, Dajte si antiku, ak nie tak sa nesťažujte 😅, niekolko krát mi ešte zahlásila, že by som si ju mala dať, lebo hádam nechcem mať deti, takže na zmene pracujem.
Ale zas toto mám už asi 10rokov takto a už 2 gynekologičky to zhodnotili ako obyčajnú hormonálnu vec, inak testy vždy ok, také tie klasické.
No a tá ovulácia, uvidíme, neviem ako velký rozdiel v teplote môže urobiť meranie v ústach, ale tak či onak aj mne príde malá 😀

Neviem ti poradiť čo sa týka toho ako si čo máš merať ale jedine čo ti poradím že sa takto nesleduj , užívajte si sex netlač na nič a keď to vyjde tak uvidíš že neni potreba merať nič . Držím palce 🍀