Tetánia a snaženie sa o bábätko
Ahojte, sú tu nejaké tetaničky ktoré sa snažia o bábätko? Mám hodne disregulovaný nervový systém po traume rok a pol dozadu a uhnala som si tetániu. Už je to výrazne, výrazne lepšie, nejaké príznaky ešte mám ale minimum. Magnezko beriem stále. Problém je že mám vysokú mieru precitlivelosti a somatizujem, to znamená že nízky stres a už mi vibruje noha alebo preskakuje srdce alebo ma bolí chrbát, nervy, koleno, nabehne úzkosť. Ako vravím je to výrazne lepšie ako tesne po tej traume, ale ešte to je. Ak normálnu ženu niečo bolí, ja to isté cítim 10X silnejšie.
A teraz k veci. Snažíme sa otehotnieť. Keďže všetko cítim extrémne silno, vôbec neviem vyhodnotiť niektoré pocity v tele. Minulý mesiac zrejme chemické tehu a skorý potrat. Tento mesiac 3 dni po styku prišli na 1 deň tak silné bolesti v bruchu na ľavej strane dole že som ani nevedela na nohu dostúpiť. Napadlo mi že ovu, tú tiež cítim keď mám ale až takto silno nikdy. Už je to 7 dní po styku a mne je totálne zle z večere - 2 vajíčka na mäkko a kaizerka s maslom - jem to asi každý druhý deň a nikdy nič a celkovo problémy s trávením nemám, ale dnes extrém. A teraz neviem či to môže byť tehu alebo či zas somatizujem alebo toto robí tetánia a je to niečo nové. Proste sa v tom nevyznám. A tak chsosím a neviem ako sa chovať. Napríklad ja veľa športujem a ak by bola šanca že som tehu určite by som spomalila, ale ak nie tak by som si radšej svoj výbeh poriadne vychutnala. Takže neviem.
Dokonca sa mi aj o rybách sníva 😄
Tak by som chcela že či sú tu nejaké tetaničky čo by ma vedeli usmerniť, podporiť či dať nejaké rady do života že ako s týmto stavom fungovať a plánovať rodinku. Ďakujem!
@anonym_autor ahoj aj ja mam tetaniu a tiez sa momentalne snažíme o dieta uz teda od januára a poradím nesleduj sa tak lebo sa zblázniš, mne svaly tiez stale preskakuju ale neriesim jak to pride aj odide uvidim snad to vplyv na tehotenstvo mat nebude minuly rok som potratila a potom sa mi tetania rozvinula …
@anonym_c5f383 chápem a moc ma to mrzí. Je ťažké sa nesledovať keď od bolesti nevieš chodiť (takmer som zrušila stretko s kamoškou ale nakoniec som sa rozhodla že pôjdem von aj s bolesťami a dobre som spravila lebo to prešlo), ale samozrejme sa o to snažím. Ďakujem za radu a držím palce!

@anonym_autor ahoj aj ja mam tetaniu a tiez sa momentalne snažíme o dieta uz teda od januára a poradím nesleduj sa tak lebo sa zblázniš, mne svaly tiez stale preskakuju ale neriesim jak to pride aj odide uvidim snad to vplyv na tehotenstvo mat nebude minuly rok som potratila a potom sa mi tetania rozvinula …