icon

Túžba po bábätku

15. feb 2023

Ahojte. Minulý rok v máji som potratila v 14tt. Bolo to ťažké, po kyrete som mala zápal maternice, ATB + depka. Od toho mesiaca ako sa mi to stalo, som nechcela počuť nič o ďalšom pokuse, o tehotenských testoch, ultrazvukoch ani bábätkách. Tento mesiac mi preplo v hlave a na nič iné neviem myslieť len na to, že už nechcem čakať a som pripravená a chýba mi to skúšanie a predstavy na dieťa. Najhoršie na celom je to, že mám pekne platenú robotu, kde mám zmluvu na dobu určitú (už posledný krát) a v decembri 2023 dostanem na dobu neurčitú. Zároveň som si vzala hypo aby som vyplatila sestru z nášho velkeho 3 izbáku, kde sa chystáme presťahovať sa po prerábke a zároveň ked už budeme čakať mimi. (zatiaľ ide do podnájmu). Povedali sme si, že počkáme, kým dostanem dobu neurčitú, nech sa po materskej viem vrátiť na svoju pozíciu.. povedali sme si, že teraz moju výplatu potrebujeme.. máme 2 hypo. Musím racionálne rozmýšľať a dotiahnuť to podľa našich plánov, ale ten chtíč je strašný. Čo by ste robili vy?

1angelika
15. feb 2023

môže sa ti stať, že budeš mať všetko len dieťa nie...nečakaj..Prácu nemáš na 100% istú ani keď máš zmluvu na dobu neurčitú. Miesto ti musia držať len počas materskej, tých cca 7 mesiacov, potm už nie. A tak skoro by si sa snáď do práce nechcela vrátiť. Neviem aký máš vek ale radšej príliš neplánuj, človek plánuje a potom je smutný...držím palce 🙂

autor
15. feb 2023

@1angelika no, plánovala som sa vrátiť po pol roku, ale s možnosťou čiastočného úväzku a home officu... 33 rokov, chlap 36 :( tikajú mi biologické hodiny

1angelika
15. feb 2023

tak ak máš takúto možnosť tak možno ešte do toho decembra by som počkala ale potom už určite nie....v dnešnej dobe nič nie je isté , ani práca, ani zdravie..prajem Ti aby sa ti zadarilo rýchlo a v tom správnom čase 🙂

danieladugard
15. feb 2023

Pockat. To este zvladnes👌

autor
15. feb 2023

Doteraz mi bolo fajn, nemala som v hlave dieťa.. iba robota, domov, robota domov. Chcela by som sa vrátiť psychicky na to miesto :(

colsami
15. feb 2023

Druha hypo? To je na nejaku druhu nehnutelnost? Ak ano, tu budu splacaju najomnici, predpokladam...
Ja zas poviem aj tak, mnohe asi dobre vedia ze dieta "na prvy sup" nie je vobec samozrejmost, tak aby sa potom clovek nespamatal ze cakal cakal.. A zrazu caka dalej, lebo to nejde.
Neberiem to nezodpovedne, ale majetky aj prace boli budu ak ste sikovni, a aby potom clovek nezostal v krasnom velkom 3izbaku, rekonstruovanom.. A bez deticiek, po ktorych tuzil... 🙂 drzim palce k rozhodnutiu, to musite prebrat len vy s muzom, co je pre Vas ako dolezite a co je priorita teraz i potom.

ninka99865
15. feb 2023

No, ja som to tiež tak brala, že musím počkať na zmluvu na neurčito a až tak začneme. A teraz prešli skoro dva roky a tehu stále niesom 🙈 ja už by som nečakala, ale vtedy mi to prišlo racionálne

ropucha6
15. feb 2023

Pozri, kazdy ma inu specificku poziciu. Ak ti nevadi, ze ti zmluvu nepredlzia, tak chod do toho, materska ti pravdepodobne vyjde. Ja by som uz pockala.

autor
15. feb 2023

@ropucha6 práveže mi záleží na tejto pozícii, nechcem o ňu prísť.. keby sa hypoteticky podarí otehotniet teraz, už by som bola na materskej v tom čase, kedy by mi mali predlziť zmluvu a teda ani by to neurobili zrejme..

ropucha6
15. feb 2023

Tak potom si to len v hlave uprac. December tu mas za chvilu. Raz uz si otehotnela, tak asi nemas nejaky vazny zdravotny problem. Skus sa sustredit na nejake pozitiva este bezdetnej, napriklad naplanuj si este nejaku paradnu dovolenku alebo aktivity, ktore uz potom budu tazsie s malymi detmi realizovatelne 🙂

luccija
19. feb 2023

Tak by som uz pockala do decembra, ale radsej neplanuj ako sa po pol roku vratis na pol uvazok a podobne🙂nevies ake bude babo, ako sa ty zmenis, ci sa v praci nieco nezmeni