Túžim a aj netúžim po dieťatku
Mám v sebe také zmiešané pocity. Na jednej strane chcem bábätko aj cítim akoby sa ku mne pýtalo. Predstavujem si ako by vyzeralo. Na druhej strane som taká unavená a zničená starostlivosťou o tie deti čo mám, že neviem kde by sa tam zmestila ešte starostlivosť o ďalšie dieťa. Čo s tým ? Som rozdvojena osobnosť alebo čo ? Nevyznám sa v sebe
Urcite by si nemala mat dalsie dieta ak si “ znicena” starostlivostou o tie co uz mas. Skor si asi mala mat o dieta menej ako zhanat dalsie a dalsie . Uz teraz mas asi viac deti nez vladzes. Skor sa zameraj na seba aby si nebola taka unavena a znicena. Tvoje deti nepotrebuju dalsieho surodenca. Potrebuju mamu ktoru starostlivost o ne neniči. Ktora nie je vecne unavena a uziva si materstvo. Ktora im vie dat krasne decstvo. Ktora si vie najst aj cas pre seba a psychohygienu.
Skús si odpovedať na otázku, prečo je táto túžba v tebe, čo ju spúšťa… Koľko rokov majú deti, ktoré už máš? 🙂 Niekedy keď už je starostlivosť aj tak náročná, tak to ďalšie dieťa vraj nie je až taký rozdiel. Zároveň si ale tiež myslím, že tvoje telo bude “vedieť,” či zvládne počať ďalšie bábätko. Vysoký kortizol (stres) tiež pôsobí tak trochu antikoncepčne 🙂) A ako to celé vníma tvoj manžel?

Staraj sa o tie deti co mas, a pokial v tom nenachadzas dostatocne uspokojenie, tak dalsie dieta ti zivot urcite nenaplni.