Upratovanie a problém otehotnieť
Baby mate skusenost?? Snazime sa rok o babo ja pracujem ako upratovacka a pracujem 12 dni v kuse tak mam volno vikend a zas. Dr ma uz teraz posiela dat v pravi vypoved, jednoznacne nevedela povedat ci mi to moze skodit az tak. Bud alebo .. kedy to ja ale zistim? Dat vypoved len tak?Cakaju nas zakladne vysetrenia. Doteraz zdravotne problem nemame mam ms ako hodinky.. aj ovulaciu mam. Ma niekto skusenost aebo poznate niekoho komu to skodilo a ocividne po vypovedi zena otehotnela?mna taka praca bavi,babi ma upratovat hybat sa a tez dat len tak vypobed a ostat zrazu doma nieje len tak a tiez neda sa isto len tak vybavit pn
nevidím riešenie v tom, aby si dala výpoveď v práci a celé dni sa krvopotne usilovala o dieťatko, to by Ťa asi aj viac stresovalo...skúste počkať výsledky vyšetrení a podľa toho sa snáď zistí, čo treba robiť. Zatiaľ by som na Tvojom mieste prácu nemenila.
@diaszoky ja som napr. otehotnela mesiac po tom ako som dala vypoved 😁 ale ja som to jednoducho v sebe citila, ze potrebujem odist a ze sa to podari 😁 ale doporucujem sa dat najprv vysetrit, my sme mali s manzelom obehanych kompletne vsetkych lekarov (CAR, reprodukcnu imunologiu, genetiku, hematologiu) vsetky vysledky sme mali relativne v pohode, cize u mna bol stres v praci najvacsi problem ☺️ zbavila som sa stresu a hned bolo vsetko tak ako sme chceli ☺️
@vifoncitta ja poznam kadernicku kt otehotnela do troch mesiacov po tom, ako sla na pn. To je vsak kadernicka a pracuje s inymi vecami
@mariaveronikag ok vdaka za nazor aj ja to tak vidim len sa bojim aby namna nepozerala lebo mi povedala, ze si sama mam urcit priority☹️
Ja by som výpoveď nedávala zvlášť ak nemáte porobené všetky vyšetrenia a nie ste úplne v poriadku.
@vifoncitta pouzivas to ale 3x denne 12 smi v kuse v praci plus doma bezne upratovanie???
@vifoncitta testy casto nerobim ani na tom extrepne nelipnem nemeriam ani bazalku napr co mnoho bab robi ata kadenicka po 5 rokoch ked zrazu bola tehu muselo tl nyt len tym podla
Mna to nahoda nebola
@vifoncitta no dobre ale zas kazdy organizmus je iny teraz nevravim ze to moze mne skodit no fakt co skodi mne memusi tebe a naopak . Napr ja mam alergiu na par Eciek v potravinach skrabem sa do krvi jazyk ma
Stipe a niekomu to nerobi nic. Ak by to mne neskodilo bolo by to iba pre mna prijemne plus ze toto nemusim riesit
@vifoncitta dakujem
@vifoncitta otehotnela si po tom ako si ukoncila
Pracu alebo cez pracovny pomer??
Prepáč, ale čo má spoločné to, že pracuješ so savom, chlórom a pod. s tým, že sa Vám rok nedarí splodiť dieťa? Tieto prostriedky nespôsobujú neplodnosť. Možno sa len netrafíte správne do ovulácie, keď píšeš, že nemeriaš bazalku , nelipneš na testovaní. Tým pádom nemôžeš na 100% vedieť kedy máš ovuláciu. Treba si dať spraviť komplet vyšetrenia ty aj muž a nie dávať výpoveď. Moja kolegyňa má 4 deti a xy rokov denne pracovala v labáku s jedmi a inými ťažkými chem.latkami , savo, ajax, chlór je nič oproti tomu. Otehotnela v práci, potom počas tehotenstva už s týmito látkami nepracovala. Ked ťa práca baví nedávaj výpoveď. Problém bude inde, nie v práci. To by boli potom všetky upratovačky, laborantky neplodné. Asi by som zmenila lekárku keby mi tvrdila takúto blbosť.
V minulosti robili ženy ťažkú prácu dennodenne na poli a okolo domu a mali aj 10 detí. Takže nie, prácou to určite nebude.
@diaszoky podľa mňa je lepšia práca s chemikáliami, ktorá človeka baví, ako taká, kde je človek denno denne pod stresom. Stres je najväčší zabijak. Zo stresu človek dostane infarkt, dlhodobo vyhorí...z chcemimálii nie aj keď aj tie škodia slizniciam...každá práca môže škodiť... inú prácu si môžeš hľadať lebo tehotná veľmi upratovať nebudeš..ale najprv si nájdi niečo iné a tak daj výpoveď, predsa len nevieš kedy sa zadarí, materská rodičák ti lepšie víjdu z platu ako keď budeš na úrade práce