V tomto veku som už chcela mať detičky
Budem mat 30. Ja viem, pre nikoho to nieje veľa ale ja som si predstavovala, že v takomto veku už budem mať aspoň trojročné dieťatko. Ta predstava je o to horšia, že sme o bábo prišli v 25 tt. A keď si predstavím, že tu už s nami mohlo dlho byť je mi do plaču. Život je strašné nefer 😔 Teraz sa nám už dlhšie nedarí.. Ale skúšame. Mam pocit, že už som staršia, jasné, že som ešte mladá, skôr to myslím tak, že mi už veľa vecí ušlo, čo sa týka detí. Mate niekto podobne pocity. No ťažko je to, biologické hodiny týkajú a stále nič.. O to horšie, čo sme už zažili.. 😢
Som v rovnakom veku...s priateľom sa rozchádzame..babatko chcem velmi, az tak,ze ked vidim reklamu alebo film kde si vyznavaju lasku a ked vidim babo tak plačem.. nie,ze rumazgam,ale tecu mi slzy...ty mas aspon partnera, s ktorym to babo chete..ale povedz mi,aka je sanca ze ja budem mat do roka,dvoch dieta?ziadna alebo miziva...kym niekoho stretnem(v tejto korone ked sa nikam nemoze),spoznam, kym bude chcieť dieta..budem rada ak to do 35ky stihnem ☹️...stale si na tom lepsie ako niektori😊
@miiriaam prezivala som nieco podobne ako ty,myslela som si ze som od vlastnej rodiny velmi daleko ,potom som stretla muza a smyklo sa Nam po 3 mesiacoch a tesne po 1 vyroci sa Nam narodilo prve dieta, teraz Mame uz 2, sme spolu 6 rokov a nelutovala som Ani Raz. Prava laska caka niekde Len treba mat oci otvorene! A to nie je Len moj pribeh, podobnych poznam 3. Ked niekto vie, co chce a ma urcity vek uz netreba randit 10 rokov.
A pre autorku: neviem co povedat, je velmi smutne prist o Babo, ja som prisla o jedno, Ked sme sa rok snazili o druhe dieta, Len v 6 tt Tak to nebolo take strasne... Drzim palce, 30 je nic, urcite sa to podari!
@zooeynka no az tak vela casu nema.mam vrlmi vela kamaratok ktore maju alebo mali problem.ja teda v 30 tke na prvu supu,ale z mojho okolia jedina
Ahoj, ja som na tom rovnako, mam 30 a radost z otehotnenia vystriedala strata... prezivam rovnake pocity, ale musime mysliet pozitivne a verit 🙏
Posledne roky sa uz veru zena po tridsiatke nepovazuje za staru prvorodicku,mozno tak oficialne v nemocnici,ak vobec.V mojom okoli pomerne dost zien zacalo so zakladanim rodiny po 33,34 roku.Vsetko je indi vindi.
Ja som sa so svojím manželom zoznámila, keď som mala 35,podarilo sa aj skoro bábätko, bohužiaľ tiež sme o neho prišli, potom sme sa o pár mesiacov vzali a momentálne čakáme druhé, a všetko je v úplnom poriadku. Čiže v čase pôrodu budem mat 37.Tiez som si dlho myslela, že ako to bude s rodinou, keďže môj bývalý absolutne o také dačo ako svadba, dieťa, rodina, nestal a aha, vôbec nič som nezmeskala.Co ma prísť, to príde, nevesaj hlavu
Ahoj, nesmut 🙂 urcite to vyjde a vobec sa nemusis este bat veku 🙂
len ti poradim, aby si si z dietata nerobila cely svet, zivot nie je o dietati. Ano, su to krasne chutne bytosti, robiace radost a pekne sa da s nimi chvalit na fotkach....ale uvedom si aj ten celozivotny stres okolo nich. Ak nevies byt stastna teraz, v tomto bezstresovom a bezstarostnom (myslim len ohladom dietata samozrejme, nepoznam ako zijes), tak nebudes stastna, ked pride to tazke obdobie, ktore kazde dieta prinesie. Uzivaj si zatial to, ze nie si na nikoho viazana, mas volny cas, mozes si pospat kedy chces, ist do kina kedy chces alebo len proste venovat sa svojim zalubam kedy chces. Asi chapem, ze teraz jedine na co myslis je dieta, ale uvedom si, ze to zmyslanie nie je spravne a zbytocne zabijas svoj drahocenny cas na tomto svete trapenim sa....chapes? 🙂 radost ti dokaze prinasat vsetko, len sa to musis naucit vidiet 🙂 drzim palce
neupínaj sa tak na dieťa po ktorom túžiš, môže ti to viac uškodiť, zlá psychika tiež robí svoje. Mám 35 a nemáme zatiaľ žiadne...mám za sebou 2x MA, tiež by sme chceli rodinu, len u nás to nie je také jednoduché. Riešime to už vyše 5 rokov. Niekomu snaženie trvá dlho a iným sa podarí hneď. A vyšetrenia máte obaja v poriadku?
Nemyslím si, že si na dieťa stará, alebo že by ti niečo ušlo a poviem ti tak, že najhoršie je sa na takéto myšlienky upínať. Musíš byť v pohode a potom je aj šanca otehotnenia omnoho väčšia
Dieťa príde, ak má prísť a príde vtedy, kedy má prísť, a nie je to o tom, že ty, že vy, chcete... 😵 No samozrejme je mi ľúto, že si potratila v tak vysokom štádiu. 😏 Avšak siliť to, nikomu nepomôže. Max to dopomôže len k chorobe... Treba to začať brať inak. Nelipiet na tom, lebo to nemusí dobre skončiť, a to ani, keď sa dieťa narodí..
hlavne sa nestresuj, lebo tým si nepomôžeš, ale uškodiť si tým môžeš. Aj ja som veľa vecí v živote plánovala inak, ale hovorím si, že veci sú tak ako majú byť.
30 je uplne v pohode. Kamaratky mali v 35, 36, moja mama dokonca v 45 🙏😅 Mozem ta ubezpecit ze je jedno v akom veku budes mat bejby. Nic ti neujde - vsetko pekne si na teba pekne pocka 🙂
Tak mala si nejaké očakávania a tie sa nesplnili a teraz si z toho smutná.Je to úplne normálne každá Ti napiseme niečo iné v mojom okolí teraz rodia ženy okolo 40 tky
Času máš dosť toho sa neboj každý by bol smutný, keby takto rozmýšľal čo už chcel a nema.Ty nie si neplodna čo má prísť príde.....
Hlavne si nedávaj termíny a netlač na seba.Toto je vec, ktorú neovplyvnis už len to, že v tomto veku som chcela už dieťa znamená akoby si bola zo seba sklamaná, že sa Ti to nepodarilo, zlyhala som...
plodnosť u ženy je najvyššia vo veku cca 24 r. Po 30 tke pomaly klesá. Môže to byť u niektorých žien potom problém s otehotnením.
ja mam kratko po 30tke .. a druhe babo na ceste a sa mi zda ze som stara, kde som bola doteraz.. hnala sa za peniazmi a inymi vecami...
s tehu problem nebol... len som to zbytocne odkladala, ale zober si Judiniovu v 50tich a prve dieta
@miiriaam neboj sa stihas v pohode, ja som muza stretla v 27 rokoch, do roka sme stihli kupit byt, dietatko aj svadbu . Po 3.5 roku mame dom a cakame druhe. Predtym obaja viac dlhych vztahov a take hrrr veci nam nenapadali, ale skratka spolu nam to zapadlo do seba. Ver ze sa vsetko da 🙂 mam kamosku, 40, co na prvom rande skratka natvrdo povedala muzovi : chcem sa vydat a mat dieta, ujasnime si to hned, ci je to tiez to, co hladas. Otehotnelq este rychlejsie nez ja a uz su tiez zobrati. A mam dalsiu, po 30 sa spoznala s muzom, do roka svadba aj dietatko a uz maju aj druhe.
Nehovorim, ze to funguje vzdy a kazdemu, ale su vztahy, kde to funguje, tak nestracaj nadej 🙂
@mischelin89 ja som povedala mojmu tiez...na prvom rande ze chcem rodinu deti a vydat sa..do roka pretoze sa potom zvycajne rozchadzam..uz sa nudim a nvm proste preco.. a on ze jasne..a nakoniec sme sa odcudzili...
Som v rovnakom veku ako ty a tiež mám tieto pocity. Chceli by sme bábätko, snažíme sa už dlhšie, ale nejde to. A mám take obdobie, že si vravím, veď som ešte mladá, určite sa podarí a potom príde obdobie, kedy si poviem - preboha a kedy budem mať deti v 40-tke? Tým teraz nechcem nikoho uraziť samozrejme. Ale tiež som som si to úprimne predstavovala inak. Musíme byť trpezlivé. Všetko je tak, ako ma byt. Držím palce

Su zeny ktore maju 40 a riesia to iste co ty....mas kopu casu, tak nestresuj.