icon

Váš názor na piate tehotenstvo v 38. rokoch

babyxl
1. jan 2014

ahoj babenky chcem sa opytat myslite si že vek 38 rokov je vela na posledne piate dietatko?velmi nad tym uvažujem otehotniet ešte raz ale tych pre a hlavne proti je vela ....rada by som počula aj vaš nazor hoci ma nepoznate .....zakaždy prispevok vopred velmi pekne dakujem Ivana

Strana
z7
raszuz
1. jan 2014

@babyxl vobec nie je neskoro, mam kamaratku, ktora 38 mala prve ... A ak citis, ze chces este babatko, je jedno kolke v poradi, hor sa do toho, ale konecne rozhodnutie je na tebe a tvojom partnerovi, ale kazdopadne drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo, ked pojdete do toho 🙂

mima4
1. jan 2014

@babyxl
Nie je to neskoro 🙂

mima300
1. jan 2014

@babyxl urcite nie je neskoro .-)

babyxl
autor
1. jan 2014

urobili ste mi veľku radost dievčata ...ale musim ešte vyriešit zopar problemov ktore ma ťažia ...napr či moj mužičeki je natolko zdravi aby sme mohli mat ešte jedno dieťatko pretože pred 16 rokmi mu zomrel otec na rakovinu a tento rok začiatkom decembra aj mama tiež na rakovinu tak sa mi vynara vela otazok ohladom jeho zdravia čo poviete?

luba28
1. jan 2014

obdivujem ta,ze chces piate dieta,.....ty si musis zvazit vsetky za a proti,.......

raszuz
1. jan 2014

@babyxl netreba pritahovat negativne veci, v nasej rodine je tejto choroby tiez dost, ale snazim sa nepripustat to, ze by sa stalo nieco take mne ...to ze mali tuto chorobu manzelovi rodicia, neznamena automaticky, ze ju dostane aj on 😉

babyxl
autor
1. jan 2014

ale vyšetrenie by nebolo od veci však?
@raszuz

babyxl
autor
1. jan 2014

@luba28 ....ano vela je pre 🙂)) ale je dost aj proti hm

raszuz
1. jan 2014

@babyxl ja si myslim, ze ak chodi pravidelne na preventivky, tak netreba, ale moze sa poradit so svojim lekarom, co mu odporuca, ake vysetrenia ako rizikovemu

maznacik007
1. jan 2014

@babyxl 38 nie je vela na tehotenstvo .... v podstate teoreticky by si uz mohla byt babka .. kedze mas 20 rocnu dcerku ....

pises ze je tam vela proti tak to si uz ty musis sama zvazit racionalne ze ci ist do toho ci nie ... a co sa tyka rakoviny tak zavisi od typu a moze tam byt geneticka zataz u manzela ... predpokladam ze chodi na preventivne prehliadky a aj na dalsie vysetrenia kedze mali v rodine taketo ochorenie .. takze tazko mi ti tu povieme to ti musi povedat jeho lekar ...

ale ty si zvaz ty ho budes zivit .. my nie... 😉

danjelca
1. jan 2014

@babyxl tak raz tu čítam že 38 na prvé je straašne neskoro a potom na piate je to ešte dobré🙂))

valy
1. jan 2014

@danjelca na prve je to neskoro, ak chces este potom aj dalsie

babyxl
autor
1. jan 2014

@raszuz zatial nechodil na vyšetrenia nebolo to take akutne ako po smrti jeho mamky 😒

cmulinko
1. jan 2014

@babyxl moja svokra mala 39,ked sa jej narodil moj manzel ako 5 dieta.Medzi prvym a poslednym dietatom je 20 rokov.Co sa tyka vztahu medzi detmi,tak manzel prakticky vyrastal akoby bol jedinacik,lebo okrem '' vychovavania a poucania a zakazovania '' sa s nim surodenci nehrali...vsetci sa hrali na dospeleho.To jedine mu chybalo z detstva...darmo bol plny dom,ale on sa citil velmi sam..Moj svokor mal 45 v tom case a dodnes napriek roznym chorobam (okrem ineho prekonal aj rakovinu ) este stale chodi do prace a to uz ma 75 rokov.Ako on sam vravi...tam ma aspon klud od vsetkych a berie to ako relax,ale denne cestuje vlakom 50km do prace.Vdaka svojim 5 detom sa dnes tesia z 15 vnucat.

babyxl
autor
1. jan 2014

@maznacik007 ...živiť mysliš partnera 🙂 alebo babetko? 🙂)))

maznacik007
1. jan 2014

@babyxl samozrejme ze dieta a aj ostatne deti ktore mas .... spolu s partnerom a na preventivne prehliadky by mali chodit vsetci ludia a najma taky ktory maju v rodine geneticku zataz niektorych ochoreni ...

ak mas financne zazemie a si na tom zdravotne dobre tak preco nie....

babyxl
autor
1. jan 2014

@cmulinko ...no piate babenko by nebolo take osamotene ako tvoj manžel a je to len na rodičoch ako vychovavaju svoje detičky ja mam 20 ročnu dceru,16 a 14 ročnych synov a najmladšia ma 3,5 roka takže nieje až taka velka vekova priepast ...no najstaršia dcera nieje so mnou je daleko v Holandsku s priatelom

trend270
1. jan 2014

Mám bývalú kolegynu, ktorá mala v 40-tke prvé dieťa a teraz v 44 čaká druhé. Umelé oplodnenie, v pohode to zvláda. Nechcem riešiť emocne záležitosti, zjavne máte deti radi a zvládli by ste aj toto ďalšie bez toho, aby ste sa cítili starí a unavení na výchovu malého dieťaťa. Okrem toho ste velka rodina, takze dietatko by vyrastalo vo formujucom prostredi. Rozmyslala by som skôr nad finančnými zalezitostami a poriadne by som sa zabezpečila. Stať sa môže čokoľvek nielen Vasmu manželovi, ale aj Vám. Keď bude mat Vaše dieťa 20, Vy budete mat 58. Ak bude tuzit po vzdelaní, bude práve na začiatku vysokej školy. Osobne nepoznám ľudí, ktorí by boli na dobre platených pozíciách v 58 rokoch. Sú to skôr výnimky alebo politici, alebo "mafianske" funkcie za odmenu. Ak finančný problém nemáte, šla by som do toho. Zdravie je aj o psychike a dieťatko by Vás znovu omladilo a dalo by Vám novú energiu a chuť do života 🙂

babyxl
autor
1. jan 2014

@maznacik007 ..ano s tymi prehliadkami maš určite pravdu ale tie choroby u jeho rodičov sa prejavili inak ako geneticky otcovi mu vyoperovali nejaky vyrastok na chrbte a asi zle vyčistili tak sa mu to dostalo do krvi ...a jeho mama ochorela na chripku nič nejedla zoslabla tak sa dostala do nemocnice a vyoperovali jej čast žaludka žlčnik a trochu z tenkeho čreva ,,,,dva roky všetko v poriadku a teraz mala problemy so žaludkom a nakoniec nador na maternici ....takže nieje to take jednoznačne že mal byt mat aj mož muž hm?

babyxl
autor
1. jan 2014

@trend270 krasne si to napisala ano nad tym vekom som uvažovala a finančne určite by sme to zvladli

eeffka
1. jan 2014

@babyxl ja by som nemlaal odvahu ja mam deti 9a2r a t mladsiu som porodila v 35 a myslim ze je to neskoro.Zeny by mali rodit do 30ky. viem porovnat kolko energie som mala pri jednej aj druhej.
+ taka diagnoza a manzel nechodi na kontroly??? to mi pripada ako poriadny hazard.
ja som za NIE pre akekolvek dieta po 38 nieze 5te. Kedze mas v podstate 2velke sebestacne deti, polozim otazku takto vies si predstavit ze slusne uzivis teraz 2 potom 3deti bez manzela? ( vek, choroby....) neverim. Teda ak nie si z bohatej rodiny.

maznacik007
1. jan 2014

@babyxl tak ja neviem pisala si o rakovine ... u oboch rodicov ... a pri chripke sa nevyoperuva cast zaludka, tenke crevo... ja nie som doktor a aj keby som bola to sa neda na dialku posudit ... to musi zvazit lekar odbornik ...

co ti mam na to napisat ...nemam vestecku gulu co by kto mohol dostat .... 😀

cmulinko
1. jan 2014

@babyxl Moj manzel to mal horsie v tom,ze jeho najstarsi brat dodnes nevie o manzelovi nic...su bratia len papierovo.Najstarsi bol v tom case na vysokej skole v Prahe a chodil domov len velmi zriedka.druhy brat bol na strednej skole a byval na intraku,takze tiez nic moc vztahy.Dalsie 2 sestry boli sice na zakladnej skole,ale moja svokra mala svojsky pristup k vychove a teda dievcata boli skor nahradnymi matkami ako sestrami....kym sa moj manzel neozenil,tak kazdy jeden surodenec ho bral ako sopliaka...sem tam mu to ti najstarsi bratia davaju najavo aj teraz a to uz ma manzel 30 rokov,ale zas najstarsi maju 50 a 46 rokov cize zas oni toho uz maju prezite v zivote a manzel je v ich ociach stale ten sopliacik..Samozrejme,ze to takto nemusi fungovat v kazdej rodine...chvala bohu su rodiny,kde sa aj napriek velkemu vekovemu rozdielu deti miluju,pomahaju si,hraju sa spolu aj ked je to uz '' trapne '' hlavne v obdobi puberty 😀 ale pre toho najmensieho spravia cokolvek 😉 ja osobne tvoj vek 38 rokov na 5 dieta nevnimam vobec ako jednu z alternativnych prekazok dalsieho tehotenstva a co sa tyka zdravotneho stavu tvojho manzela...moze si spravit x testov,ktore vsetky dopadnu vyborne a na druhy den vstane z postele,vyjde z domu a zrazi ho prve auto.Boze chran od takejto udalosti...ja len pripominam,ze nikto nevie ani den ani hodinu ani pred ani po testoch.

babyxl
autor
1. jan 2014

@eeffka dakujem aj za tvoj nazor ano velmi nad tym uvažujem ohladom zdravia a aj veku ....no a niesom z bohatej rodiny to zdaleka nie maminka byva v malometražnom byte v meste a my v dome na dedine 🙂

diusik
1. jan 2014

@babyxl podla mna to ne je jednoznacne,ja toto tiez sledujem,v rodine mojho manzela je tiez vela karcinomov hrub creva,skoro vsetci bratia mojho svokra nato umreli.Minule som sledovala program na tuto temu a hovorili ze velmi vela robi aj zivotny styl,napr oni dost holdovali alkoholu aj aj to robi svoje...ale po tej 40siatke by som mu asi vybavila kolonoskopiu alebo nejake preventivne vys.Skuste sa informovat.Ale podla mna sa netreba bat za kazdu cenu...

babyxl
autor
1. jan 2014

@eeffka ešte som zabudla ....moje prve tri tehotenstva som si vobec neužila to naozaj ale to štvrte bolo take kludne a pokojne a podla toho aj mala je taka super no aj som ju kojila 3roky prve tri deti max.3mesiace a bolo tam aj niečo ine moj prvy manžel zomrel na rakovinu ked mala dcerka 4 roky a syn 3mesiace takže to nebolo vobec lahke vyrovnat sa s tym ale prišiel tento muž s ktorym odvtedy žijem hoci niesme zosobašeny čiže som vdova a zaroven družka 🙂

babyxl
autor
1. jan 2014

@maznacik007 cez to že mala chripku zoslabla schudla odpadla dostala sa do nemocnice a zistili jej kopu chorob ....dovtedy jej nič nebolo a nechodila ku doktorovi

babyxl
autor
1. jan 2014

@cmulinko ano presne tak ....a to s manželom ma mrzi moji chlapci sa velmi pekne staraju o dcerku hoci su prave v puberte aj ked to nieje idealne ale je pekne ked ich tak vidim ako si s malou čitaju alebo kreslia 🙂

raszuz
1. jan 2014

@eeffka ja som mala prve v 34 a na druhe sa chystam okolo 37 - 38 a nemyslim, ze to je neskoro a to vobec nie som karieristka, len sa nedarilo ....

trend270
1. jan 2014

@babyxl Mama mala rakovinu maternice, čo jemu nehrozí. Ak sa aj toto ochorenie vyskytne v rodine, môže mat rôzny priebeh. A skutocne psychika je velmi dolezita. Môjmu staremu otcovi v 50-tke odstránili nádor žalúdka a s tretinou žalúdka žil dalších 35 skvelých rokov bez obmedzovania sa. Stať sa môže komukolvek čokoľvek a nemusí to byt rakovina. To by sme uz ani na ulicu nemohli bez strachu vyjst 🙂 Píšete, že by ste to finančne zvládli, okrem iného máte malé dievčatko, ktorému by sa do života hodil partak 🙂 Držím palce 🙂

Strana
z7