Včasná menštruácia a snažilkovanie
Žienky dostávate niektorá menštruáciu pár dní skôr ako by ste mali?cca 3-6dní skôr? je to problém,ak som tiež snažilka? myslíte,že je to problém?dakujem za každú radu a skúsenost🙂
najkratsi cyklus kt sa da povazovat za normalny je 23 dni..menej by to nemalo byt..ak je to menej mozes ma problem s kolisanim hormonom, v tomto pripade malo progesteronu, a moze to byt problem otehotniet ak chces byt tehotna, da sa to vykryt horm liekmi aby cyklus nebol taky kratky..vypozoruj dalsie cykly ci su vzdy take kratke alebo raz su kratsie raz dlhsie..kratsie cykly byvaju tie bez ovulacie..mozes pozorovat ci ovulacia prebehla alebo nie..
Ahoj. Skusala si nejake pripravky na upravu cyklu? Napriklad Inofolic je presne na upravu menstruacneho cyklu. Ja som pila a pomohol mi, aj otehotniet veru. Cyklus mam v podstate ako hodinky. Ajurvedske caje mne strasne nechutia, ale za to mozu pomoct-🙂 Urcite by som si sledovala viac cyklov a ak by sa to opakovalo, zbehni k dr., spravi ti nejake vysetrenia a urcite nasad nieco na upravu cyklu. Drzim palce!
@zuzaa35 ahoj,nie neskusala,lebo som sa moc nepozastavovala nad tym ze je to nejaky velky problem,ale kedze by sme radi mali babatko tak sa uz viac zaujimam. a ten inofolic si brala ako dlho?ja beriem kyselinu listovu nejaky cas.viac mi asi aj tak povedia krvne testy,tak som zvedava musim,len si musim pockat lebo som momentalne mimo sk.o babo sme sa zacali snazit od novembra ale stale nam nieco do toho pride,teraz som brala nejaky cas antibiotika kvoli zubom,tak sme mali pauzu..
@jolly33 Odporučm napríklad meranie bazálnej teploty. Vďaka tomu budeš vedieť, kedy máš ovuláciu (kedy sa teda milovat 🙂 ) a aj kedy očakávať menštruáciu. Pretože menzes dorazí cca 14 dní po ovulácii, takže skorší menzes = skoršia ovulácia.
Brala som Inofolic cca pol roka. Obsahuje tiez kyselinu listovu plus inozitol. Nemali sme nijaky zdravotny problem. Len sa proste nedarilo-:( Myslim, ze Inofolic nakopol ovulaciu a potom sa zadarilo. Uvidis po krvnych testoch a co povie lekar.. V kazdom pripade uz urcite mozes brat aspon vyzivove doplnky, neuskodia.
@myjusiatko ahoj, ja mam doma aj ovulacne testy🙂 zo zaciatku som si ich robila,ale niekedy si pocitam plodne dni aj pomocou kalendara na nete a aj sledujem svoje telo,tak viem odhadnut kedy mam ovulaciu. len ma vystrasila jedna znama lebo vravela,ze tym,ze ja dostavam svoje dni skor ako by som mala tak sa ani vajicko nestihne zahniezdit a moze sa skorsou menstruaciou ,vyplavit,
@jolly33 No lenze ty môžeš mať ovuláciu tiež o dva, tri dni skôr a tým pádom je všetko v poriadku. 🙂 Svoju luteálnu fázu zistíš práve najlepšie tým meraním. Kľudne v kombinácii s ovulačnými testami.
@zuzaa35 tak hadam a pevne dufam ,ze ani my nebudeme mat ziaden vaznejsi problem,budu podla mna tie hormony...utesujem sa🙂) uz by to bolo horsie keby sme sa snazili dlhsie a nedarilo by sa.. musim zmenit aj gynekologa,lebo ten moj ma cca 40r. ale co sa ho nespytam tak sam od seba nepovie,neporadi☹

cykly sa pocas zivota zeny mozu menit.... tak ako zo zaciatku byva nepravidelna, kym sa telo vobec same nastavi hormonalne nejako( preto je najhorsie co moze byt, ked si 16-17r baba da HAK a odstavi tak vlastne telo.....) , tak aj po case sa moze opat menit, lebo aj nas organizmus sa meni , napr. aj vekom, hormonalna hladina sa meni a pod..
Preto sa moze kludne stat, ze zena ma roky cyklus napr. 32dni a potom zrazu ho ma 28, alebo opacne...
ak je to ale skor take nepravidelne, ze raz tak a raz tak, a doteraz si mavala cyklus ako hodinky, tak mozes si dat spravit hormonalny profil, alebo mozes skusit napr. ajurvedsky caj na upravu cyklu ( su aj na nete a su velmi dobre) ..
MOze to byt tiez vykyv vo funkcii stitnej zlazy, ktora ma tiez vplyv aj na tieto veci, takze aj tam by nebolo od veci dat si zistit hladinu TSH hormonu, to moze ako prvy krok aj obvodna zobrať krv a keby nieco , posle ta na endokrinologiu... a v tom pripade , aj si snazila, urcite to treba riesit, lebo to ma vplyv na tehotenstvo....