Veľká nadváha a snaha o tehotenstvo
Je tu dievča,ktoré trpelo veľkou nadváhou a napriek tomu sa jej podarilo otehotnieť? Chcem sa spýtať ake problémy ste mali počas tehotenstva ktoré ste otehotneli nad 130kg.. Ďakujem.. blbe komentáre si nechajte doma v skrini
Blbe komentáre? 👎
@natalia1997 tu skôr nie je otázkou otehotnenie ale čo potom. Sama nepatrím k najchudším a pred tehotenstvom som sa snažila trošku schudnúť lebo tehotenstvo je niekedy dosť náročné aj pre štíhlejšie ženy. A nie je to riziko len pre vás ale aj pre to dieťa. Môžete mať rôzne ,,neviditeľné,, problémy keďže obezny človek má aj veľa vnútorného tuku a organy môžu byť inak postavené a rastúca maternica to môže znásobiť. Otehotnieť určite nie je nemožné ale skôr by ma trápili tieto veci.
@kkovacovak moja sestra sa narodila mamine s dosť nadváhou a este k tomu keď mala 37 rokov, úplne zdravé dieťa, vôbec nemala problém s kondičkou, skôr ja s ockom sme za ňou nevládali chodiť... nechápem prečo treba strašiť ľudí takýmito hlúposťami? Veď keď ty si to nezvládala, tak je mi to ľúto, ale autorku by tieto tvoje reči určite nemali odradiť
@diaalex nikde som nepísala že to musí všetko platiť pre autorku. Píšem o veciach nad ktorými je dobre sa zamyslieť. Obezita nie je nikdy dobrá a už vôbec nie v tehotenstve. Píšem že sama nepatrím k štíhlim ľuďom a sama som sa týmto zaoberala pred tým ako som sa rozhodla tehotnieť. Chcela vedieť či môže otehotnieť. Môže, ale otehotnenie je len začiatok procesu a na to mnohí zabúdajú.
moja sesternica ma tiez tak, snazili sa dlho, no ked jej zacala haprova menstruacia, snazila sa schudnut, ale bohuzial vzdala to a aj snahu o dieta vzdala :/
Jedna znama..cca 100kg.. mozno aj viac. Otehotnela. Skoro nic nepribrala. ;) Bolo to narocne ku koncu tehotenstva ale pre malokoho nie je... a porodila v pohode. 🙂 Je to insividualne aj v tomto. Skor by som sa pytala doktorov,ktori ta poznaju.. A mozno skusenost tvojej mamy,babky. Ja som mala tie porody a problemy s nim spojene podobne ako moja mama. 🙂
Moja teta ma 125kg a ma 3 deti roky ma rovnakú váhu čiže otehotnela s takouto váhou ja som mala 91kg a 2 roky som nevedela otehotnieť nečakane som schudla 5kg a zrazu som už aj bola tehotná. Je to individuálne určite ale odporúčam kúsoček schudnúť možno vám to pôjde ľahšie. Ak nie tak sa snažiť a snáď sa zadari
Moja švagriná otehotnela s takou váhou dlhšie sa im nedarilo no tehotenstvo a porod bez komplikácií a to možno mala aj viac ako 130kg. Dnes ma tri deti z toho jedno už dospelé a paradne schudla dnes má cca 80kg. Ja som otehotnela mala som 52kg a rodit som sla 85kilová 🤦♀️odvtedy sa bijem s váhou a o 52 kg môžem už len snívať. Není pravidlo že počas tehotenstva ešte priberiete alebo že budú komplikácie držím palčeky 🙂

@natalia1997 mamina mala cez 130kg keď otehotnela, ťažšie vedela otehotnieť, ale počas nemala problémy, jedine ku koncu mala zaseknutý nerv v nohe, nemohla používať lieky a keď porodila hneď jej nasadili tie lieky, takže nemohla kojiť ... a rodila cisárskym, lebo vyvolávanie nepomohlo