Vitamíny a skúsenosti s plánovaním dieťaťa po tridsiatke
Ja 33 muž 40 .. o rok / rok a pol by sme chceli tretie dieťatko, ake vitamíny odporúčate pre mňa aj manžela?🙃 Poprípade skúsenosti mať dieťa vo veku 35+?❤️
33 ani neviem kedy 😆 nic specialne sme nebrali
@anonym_autor ja som otehotnela ako 39 rocna na prvykrat a nic som nebrala ani pred tymto poslednym ani pred 2 teehotenstvami predtym. Deti zdrave
Obaja:
omega3 - od zaciatku snazenia (pre teba az po ukoncenie dojcenia)
D klasika sept-maj
aj magnezko,ak mate napr. narocnu/stresujucu pracu
ty:
kys. listovu bud cistu alebo nejaky komplex vitaminov by som zacala niekolko mesiacov vopred. Ja som zacala brat tusim raw prenatal vitamin code, ked sme sa 'rozhodli', ze by sme do toho asi sli...Kys.listovou urcite nic nepokazis.
Alebo si zbehnite na krvne testy, bud vramci preventivky alebo ako samoplatcovia. Budete mat predstavu ako ste na tom a podla toho sa zariadite + ty tu kys.list.
@anonym_autor V 35 som porodila prve, v 37 druhe. Pri prvom som ani nic nestihla uzivat, kedze sa dostal do brucha skor ako som planovala a pri druhom sommsi davala len nejake vitaminy pre buduce mamicky. Inak som nerobila nic specialne.

Ja mám čerstvých 36 a cakame tretie. Nebrala som nic špeciálne a otehotnela som po asi troch mesiacoch snaženia (v zmysle prestali sme pouzivat antikoncepciu, sústredili sa na plodne dni). Zatial ine skúsenosti z tohto nemam, kedze som este neporodila 😁 ale na utz zatiaľ babo vyzera zdrave, ja sa citim teda no...biedne. Ale to je tym, ze som mala hyperemesis gravidarum. Ale uz to odznieva, takze je to lepsie 😊 a teraz beriem cecko, zinok, b komplex, rybi olej, draslik (ale to preto,lebo mi zistili nizku hladinu) a brala som kyselinu listovu. Inak ziadne tie multi tehotenske vitaminy, beriem to takto osobitne v davkach urcenych pre tehotné. drzim palce ❤️